VESTROCK, mijn dag nadien

10 juni 2015

Blog

Het kraakt! Wat? Mijn lijf, als op maandagochtend – na het festivalweekend – de wekker gaat. Na drie dagen meewerken* op VESTROCK, zegt alles in mij op dat moment ‘nee, niet opstaan’. Maar helaas, uitslapen is geen optie… Het is echt tijd om uit bed te stappen, mama te zijn en zoonlief weer alle aandacht te geven die nodig is.

De dag nadien ben ik om negen uur op het festivalterrein in Hulst. Even een ochtend helpen bij de afbouw. Er lopen een paar vrijwilligers rond; veel minder dan bij de opbouw. En ik moet toegeven, ook ik vind afbouwen en opruimen stukken minder leuk dan opbouwen zoals op donderdag! Na een paar uurtjes samen de handen uit de mouwen steken ziet de blauwe tent er aardig opgeruimd uit. Langer blijven is deze keer voor mij geen optie; andere verplichtingen roepen.

Laat in de middag ben ik weer thuis. Moe als ik ben, ga ik op de bank liggen. Binnen no-time slaap ik als een blok. Een uur later dringt het traag tot me door dat ik moet gaan koken. Het lukt me niet van de bank af te komen; liggen is wat ik wil. Via mijn smartphone check ik VESTROCK in de social media. Tijd vliegt voorbij wanneer ik foto’s kijk.

Wat waren het drie mooie dagen; elk met een gouden randje. Van de optredens kreeg ik bijzonder weinig mee, maar de parel was voor mij twintig minuutjes muisstil luisteren naar het optreden van Therapy? in de Basiliek. De grootste verrassing dat mijn naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde nichtje op mijn schouder tikte en wij elkaar na achtenhalf jaar weer zagen. De band waar ik echt muziek van ga kopen is ‘Echotape‘; wat zijn zij tof! Het optreden van Anouk riep bij mij de meeste emotie op. De show met de hoogste wauwfactor… ik kan niet kiezen tussen Showtek en Don Diablo. En het meest genoten? De momentjes die ik met zoonlief doorbracht bij VESTROCK JUNIOR.

Drie festivaldagen met veel zon, blije mensen, relaxte sfeer, gemoedelijkheid en geweldige acts. Het was heerlijk! VESTROCK: ik hou ervan!

Luchtfoto: Jan Hoogstrate – FB
Podiumfoto: SD Photography – FB
Foto Margo en foto Thearpy?: Karma Fotografie – FB
Foto Echotape: Blue Gorilla Pictures
Foto Margo: Gino van den Broecke – FB www.gvdb-freelancing.nl
Overige foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2015
VESTROCK festival OOR.nl Engelshoven

Artikel ‘OOR’ door Tom Engelshoven / Fotografie Harrij Stekel


* Vanaf eind 2010 tot juli 2014 maakte ik deel uit van het bestuur van VESTROCK. Vanwege privéreden heb ik afscheid genomen van deze taak. Maar VESTROCK zit in mijn bloed en daarom ben ik erg blij een steentje bij te dragen tijdens het driedaagse festival. ♥


, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

8 reacties op “VESTROCK, mijn dag nadien”

 1. thehotstepper Zegt:

  Herkenbaar! Het is verbazend hoe je kunt doorgaan in een zo’n weekend en pas achteraf merkt hoe moe je bent. Maar het was zeker de moeite waard!

  Geliked door 1 persoon

 2. Myriam Zegt:

  Ziet er zalig uit!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. kimos80 Zegt:

  Ik ken Vestrock niet maar ben dit jaar wel op een paar festivals te vinden. Zin in!

  Geliked door 1 persoon

 4. Babbelicious Zegt:

  Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn! Hopelijk volgend jaar 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Ivar wakker Zegt:

  Ik heb Echotape beluisterd en gelinkt op FB. Jouw naam genoemd. Dank voor de tip.
  Een opname van die dag ook hezien…heb jij ook gitaar mogen spelen hihi?

  Like