Blij! Genieten! En een beetje afzien…

17 juni 2015

Blog

Drie weken geleden finishten we als Cofely Runners tijdens de Roparun aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sindsdien had ik niet meer hardgelopen. Herstel had prioriteit: rust voor mijn lichaam, erop letten dat de pijnpunten zich herstelden en zorgen dat mijn ‘batterijen’ weer opgeladen werden. Maar zondag was het zover… Groen licht om mijn hardloopschoenen aan te trekken!

Groen licht werd gegeven door de osteopaat. Vrijdagmiddag bracht ik een bezoek aan hem. Ik zweer bij zijn behandelingen. Het pijnpunt in mijn heup – eigenlijk al aanwezig voor mijn deelname aan de Roparun – was nog steeds niet verdwenen. Hij ontdekte waar de oorsprong van de pijn zat, behandelde een andere plaats in mijn lichaam en wonderbaarlijk verlichtte de behandeling van die plaats de pijn in mijn heup. Wat een ontspannen gevoel!

Vrijdagavond werd ik uitgedaagd. Om niet te hardlopen wel te verstaan. Dat was even lastig… In ons dorp werd de maandelijkse Coopertest gehouden. Ik was erbij. Om mezelf te beschermen zonder hardloopschoenen aan mijn voeten. Waarom ik mezelf een beetje tergde? Ik wilde weten wat de loopomstandigheden en wie de aanwezigen waren. En ik was erbij om een handje te helpen. Zo kon ik toch een beetje van het hardlopen en de ondergaande zon genieten.

Zondag trok ik dan eindelijk, na drie weken, mijn hardloopschoenen weer aan. Zonnetje aan de hemel; heerlijk voorjaarsweer. Zodra ik uit de auto stapte, rook ik de geur van het bos. Wat had ik dat gemist! Het was slechts een klein rondje dat ik liep. En dat rondje ging niet echt van een leien dakje. Ik liep te puffen vanwege de warmte, te zuchten omdat mijn conditie niet naar mijn zin was en te mopperen omdat mijn benen zwaar voelden. Maar het was geweldig om weer in het bos te zijn. Ik was blij! Blij dat ik weer rennend kon genieten van alle geuren en kleuren om mij heen!

Doe mij maar weer gauw een rondje!

Afbeeldingen Marja Jansen, in eigen beheer en via Garmin.
© Margo Hermans, juni 2015
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

11 reacties op “Blij! Genieten! En een beetje afzien…”

 1. Morgaine Zegt:

  Doe je wel voorzichtig met jouw heup? En ik ben blij dat je zo’n goede osteopaat hebt, die heb ik ooit ook gehad, en ja dat werkt echt heel goed!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat heerlijk dat je weer hebt kunnen lopen! Leuk geschreven blog!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mari Durieux Zegt:

  Als je even niet rent weet je ook pas echt goed wat je mist.

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Wel lekker dat het weer stukke beter gaat! Op naar de volgende uitdaging 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Taallent Zegt:

  Heerlijk, hardlopen, leuk te lezen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Joolzz Zegt:

  En toch…. rustig aan!!

  Geliked door 1 persoon