Een bijkomend voordeel

24 juni 2015

Blog

Ons kleine dorp heeft een eigen krantje. Een A3-formaat papier dubbelgevouwen; vier pagina’s in zwart/wit met lokaal nieuws en wetenswaardigheden over het dorp. Niks groots, niets hoogdravend. Het verschijnt steevast elk kwartaal. Gekscherend noem ik dit krantje ook wel het ‘lokale sufferdje’*. En Wikipedia erop nalezend, is het dat gewoon ook. 

In de zomer van 2012 schreef ik voor het eerst voor dit blaadje. Als gezin waren wij in dit dorp gaan wonen; volgens goed gebruik werden wij voorgesteld in het nieuwsblaadje ‘De Snisser Courant’. Voor het artikel genieten van rust en ruimte nam ikzelf de pen ter hand, want een afspraak maken met één van de redactieleden was vanwege onze agenda’s niet eenvoudig.

Twee jaar later herschreef ik een artikel van mijn blog voor het regionale krantje. In ons dorp hadden we de eerste editie van de trimloop achter de rug. Als hardloopster had ik op mijn blog natuurlijk over d’Ossekoppenloop geschreven. Herschrijven van het artikel voor het krantje was een logische vraag vanuit de redactie. 

Eind 2014 had de redactie van De Snisser Courant te maken met een teruglopend aantal redactieleden. Vanuit de wetenschap dat ik graag schrijf, was het voor hen een kleine stap mij te vragen of ik voortaan deel wil uitmaken van het team. En wat bleek… In het voorjaar van 2015 kondigde onze buurman, die verantwoordelijk is voor de eindredactie, zijn verhuizing aan. “Oeps”, dacht ik.

Jawel, ik mag nu de eindredactie van de courant voor mijn rekening nemen. En weet je wat hier nu een bijkomend voordeel van is? Ik ontmoet dorpsgenoten die ik nog niet kende! Zo had ik de ene avond een gesprek met een jong stel. Zij hadden mij nog nooit gezien; ik hen ook niet. En de volgende avond sprak ik vier dorpsgenoten, waarvan ik er ook twee nog nooit gezien had. Toch blijken ze al heel wat jaren hier te wonen. Leuk om bewoners van ons dorp te ontmoeten!

Nieuwsgierig naar De Snisser Courant? Via deze link kom je in ‘de archieven’ terecht. Halverwege juli is de volgende uitgave weer klaar.

Foto: Karma Fotografie facebook & website
© Margo Hermans, juni 2015

*Lokale sufferdje: een huis-aan-huisblad, ook wel het sufferdje genoemd, is een gratis, huis-aan-huis verspreid lokale of regionale periodiek. Bron: Wikipedia.

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Een bijkomend voordeel”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Je enthousiasme lees ik tussen de regels door! Dit ‘baantje’ is je op het lijf geschreven en je schrijft leuk, Margo!

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Wat een leuke uitdaging! En wat stoer! 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Morgaine Zegt:

  Oh wat leuk en eens per kwartaal is wel erg weinig, ik vind het dan toch leuk dat er hier misschien iets vaker iets gebeurt, hoe suf ook en noem ons 2 krantjes van Almere, welke 2x per week komen zoiets? Of is het nu vaker, onze soap krant, hahaha De soap van nu is oa De Floriade van 2022… en de raad… 75 miljoen, wel of niet.. bla, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   In zo’n klein dorp is eens per kwartaal echt voldoende… Natuurlijk zijn er ook voldoende streek- en regiokrantjes, anders zou het misschien inderdaad wel erg weinig zijn. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Gaaf zeg 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Mies Huibers Zegt:

  Leuk stukje. Leuk ook om te doen,lijkt me. Ik neem meteen een abonnement.

  Geliked door 1 persoon

 6. Taallent Zegt:

  Wat leuk

  Geliked door 1 persoon

 7. Wildcard Zegt:

  Ja, ik kan me dat inbeelden. Inderdaad een mooi voordeel omdat je zo ook mensen leert kennen waar je wellicht nog veel aan kunt hebben, vooral zij die er toch al zo lang wonen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Regenboogvlinder Zegt:

  Leuk om iets voor je dorp te kunnen betekenen! En nog geheel en al in je straatje ook!
  Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. ‘t Snisser Scharrelorkest | Margo Hermans - 16 juli 2015

  […] schreef ik ‘Een bijkomend voordeel‘ over het gesprek met de vier leden van ‘t […]

  Like