Wie mooi wil zijn…

1 juli 2015

Blog

“Goh, wat zit jouw eyeliner toch altijd mooi”, zei ik eind 2007 tegen een collega. Wat bleek… Haar eyeliner was er één van permanente aard. Getatoeëerd door een schoonheidsspecialiste. Na informeren en nadenken besloot ik in het voorjaar van 2008 ook permanente eyeliner te laten aanbrengen.

Het aanbrengen was geen grap. Ik had ervoor gekozen om zowel boven, als onder mijn ogen, een lijntje te hebben. In twee sessies, tijdens de ene afspraak onder en de andere afspraak boven, werden de permanente lijntjes aangebracht. Zes weken later ging ik terug om de puntjes op de i te laten zetten. De lijntjes zowel boven, als onder mijn ogen, werden links en rechts gelijk gemaakt. Het was drie keer – ondanks de verdovingscrème en pijnstillers vooraf – echt even afzien, maar het resultaat vond ik perfect. En wat een gemak zo’n permanente eyeliner!

Volgens advies liet ik in 2010 – 1,5 à 2 jaar na de eerste sessies – mijn eyeliner even ‘opfrissen’. De lijntjes werden bijgewerkt; ze waren weer net iets donkerder en scherper. De sessie verliep vlot en de pijn was echt een stuk minder dan bij het voor het eerst laten tatoeëren van de lijntjes.

Na vijf jaar stapte ik vorige week weer binnen bij Angelique Beautycare in Terneuzen: ‘opfrissen’ van de eyeliner stond op de agenda. Ikzelf vond het niet nodig eerder mijn permanente make-up bij te laten werken. Maar wat bleek… de eyeliner was dusdanig vervaagd, dat een korte sessie niet voldoende zou zijn… Niet zo handig van mij!

Ik nam plaats in de stoel en verdovingscrème werd op mijn oogleden aangebracht. Tape eroverheen om de crème te laten inwerken. Een half uurtje later stapje Angelique binnen, bracht de apparatuur in gereedheid en begon. Eerst de lijntjes boven mijn ogen; voelde aan als een soort van ‘kriebelen’. Daarna onder mijn ogen, dat voelde niet prettig aan. Telkens om en om – boven en onder, links en rechts – bracht ze steeds meer  zwart aan.

Ondertussen kletsten we over van alles en nog wat. Gelukkig leidde me dat een beetje af, want het aanbrengen van permanente make-up is niet voor watjes! Na een uurtje tatoeëren was sessie één voorbij. Ik was er helemaal klaar mee voor die dag; de randjes van mijn ogen konden geen extra bewerking meer verdragen.

Over vier weken heb ik opnieuw een afspraak en wordt de ‘opfrissing’ van de permanente make-up verder afgemaakt. Dat wordt weer een minder prettig uurtje, maar ik heb het er graag voor over!! Tja, wie mooi wil zijn…

Beeldmateriaal in eigen beheer.
Muziek in filmpje: Echotape – See You Soon
© Margo Hermans, juli 2015
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “Wie mooi wil zijn…”

 1. Maret Zegt:

  O ja, ik weet sinds kort precies wat je hier bedoelt. Voor mijn verjaardag bovenlijntjes gekregen van mijn lief en heb er 3x voor terug moeten gaan omdat er toch wel steeds veel weer niet ‘gepakt’ had. Maar nu zitten ze dan ook en inderdaad ‘wat een gemak’ maar ook zeker niet voor watjes. Leuk verhaal :-).

  Geliked door 1 persoon

 2. Morgaine Zegt:

  Oh je moet dus ook nog eens in de zoveel tijd weer terug, zo permanent is het dan niet, hahaha Ik doe het wel ouderwets, gewoon zelf een lijntje trekken, die paar seconden 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Myriam Zegt:

  Pfff, zal wel héél mooi zijn, maar voor mij een brug te ver vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hedwig Zegt:

  super eng (vind alles met ogen/naalden eng) maar kan me voorstellen dat het t echt waard is!! Dapper hoor!

  Geliked door 1 persoon

 5. VAN DICHTBIJ Zegt:

  cool! heel mooi ook 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. mybeautysecretsnl Zegt:

  Woow wat gaaf zeg! lijkt me wel echt super eng haha

  Geliked door 1 persoon

 7. Rob Alberts Zegt:

  Een goede vriendin praat steeds over lijntjes zetten om haar lippen. Maar dat is er nog niet van gekomen.
  Zelf kijk ik nooit in een spiegel.
  Maar des te liever kijk ik naar een mooie vrouw!

  Vrolijke vakantiegroet,

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Kijk je zelf echt nooit in de spiegel?
   Tip voor vriendin: eerst goed onderzoeken wat de kwaliteiten zijn van het salon waar ze dit wil laten doen.

   Like

   • Rob Alberts Zegt:

    ’s Avonds scheer ik mij.
    Om al te bloederige taferelen te voorkomen moet wel met een spiegel.
    Maar verder zie ik geen spiegels …..

    Dank voor je tip!
    Ik zal het doorbrieven.

    Regenachtige groet,

    Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zes jaar jonger | Margo Hermans - 7 oktober 2016

  […] geleden ontving ik een telefoontje van Angelique Beautycare: “Jouw artikel ‘Wie mooi wil zijn…‘ wat je hebt geschreven over de permanente eyeliner en het beeldmateriaal daarbij, vonden we […]

  Geliked door 1 persoon