Een verre reis? Graag!

15 juli 2015

Blog

2008 was het jaar waarin we als gezin onze laatste verre reis maakten. Met z’n vijven trokken we zes weken door Australië. Eerst een weekje in Sydney; de rest van de tijd reisden we op het gemakje van Perth naar Darwin. Het was geweldig; een droomreis! Manlief heeft al jaren de wens om door Chili te reizen. We dachten dat de zomer waarin onze zoon de overstap maakt van de basisschool naar de middelbare school – zomer van 2015 – het moment zou zijn.

Wensen spraken we uit; globale plannen maakten we. Een week of drie à vier met de auto reizen door Chili; ergens starten in het Noorden en dan afzakken naar het Zuiden. Of andersom. En als het zou passen, dan wilden we ook graag een stukje van Argentinië ontdekken. Beetje zoeken op internet, af en toe een reiscatalogus bekijken en dromen over een klein maandje buitenland.

Maar toen veranderde de wereld. Er kwamen er ineens vliegtuigen naar beneden. Zoonlief werd bang om te reizen. Bang voor neerstortende vliegtuigen, bang voor IS, bang voor Boko Haram, bang voor alles wat er – soms akelig dichtbij (12 januari 2015) – in de wereld gebeurt. Want ook als je elf jaar bent, weet je wat er aan de hand is.

Als ouders willen we onze zoon niet verplichten in een vliegtuig te stappen. Hem confronteren met zijn grote angst van dit moment: in een vliegtuig over een oceaan vliegen. Onze globale plannen om een rondreis door Chili te maken zijn er nog steeds; ze staan alleen even in de koelkast. We wachten tot zoonlief zijn angst is verdwenen. Of tot hij oud genoeg is om alleen thuis te blijven en wij deze reis zonder hem kunnen maken.

En deze zomervakantie, wat onze plannen nu zijn? We hopen dat het weer goed is tijdens onze staycation (20 augustus 2014). En anders? Nog geen idee!

Afbeeldingen via Askja Reizen, Djoser, Experience Travel en Google.
© Margo Hermans, juli 2015
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

23 reacties op “Een verre reis? Graag!”

 1. Frans V. Zegt:

  “STAYCATION” : Plots klinkt mijn NIET op vakantie gaan wel erg interessant! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Heerlijke blog vol verlangen naar reizen en liefde en respect voor zoon! Een staycation. is mij bekend, heerlijk! Geniet ervan! Ik heb je even gemist met bloggen Margo, kan dat? Maar leuk dat je er weer bent, ik lees je graag 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Dank je wel voor je compliment Ellie! We gaan er zeker van genieten!
   Ik blog nog steeds iedere woensdag; misschien even terugkijken? Dank voor het lezen 🙂

   Like

 3. Myriam Zegt:

  Misschien hem helpen via therapie om daar van af te geraken? Je wil niet dat hij daar zijn hele leven mee sukkelt waarschijnlijk. Maar een staycation is ook eens leuk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Respect dat jullie zoonlief niet dwingen;komt vanzelf weer goed. Is nog wat jong om te relativeren immers 😉 Geniet van jullie staycation..doen wij ook weer dit jaar 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. beaunino Zegt:

  Begrijpelijk, maar wel ontzettend jammer dat de mooie reisplannen nog even de koelkast in moeten. Wij gaan trouwens op Gardenation dit jaar. Ligt redelijk dicht bij jouw bestemming volgens mij. Fijne tijd!

  Geliked door 1 persoon

 6. Densie Zegt:

  Jaaa Chili! Ik wil ook ooit nog noord-zuid doen en een stukje Argentinië.

  Hopelijk in een paar jaar ;).

  Geliked door 1 persoon

 7. Morgaine Zegt:

  ja vliegangst, om welke reden dan ook, mijn dochter is wel het vliegtuig ingestapt in 2008 om naar de Costa Brava te gaan, maar jee, ze heeft er nog last van, kortom… als het blijvend is…. Mijn moeder zegt altijd, in de lucht gebeuren de minste ongelukken, punt is alleen, als er eentje naar beneden komt, zijn het er vaak zoveel tegelijk in 1 tuig.

  Op de weg gewoon thuis, gebeuren meer ongelukken, geeft meer slachtoffers per dag… En gewoon thuis, binnen? Gebeuren de meeste ongelukken, misschien kun je dit eens aan hem voorleggen en via statistieken opzoeken? 😉

  X

  Geliked door 2 people

 8. Daniëlle Zegt:

  Wat herkenbaar! Wij wilden dit jaar met het vliegtuig weg, maar onze zoon van 8 jaar wil niet vliegen. Alle vliegtuigen storten neer… Oftewel we gaan dit jaar weer heel gezellig met de auto naar Zuid-Frankrijk en eigenlijk vind ik dat ontzettend leuk en gezellig!

  Belangrijkste is dat je als gezin een heerlijke tijd samen hebt, die mooie reis zal er echt nog wel komen. Geniet van jullie staycation!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Geert de Brabander Zegt:

  Respect, Margo…je eigen dromen even on hold zetten om je zoon te respecteren. Later zal je er dubbel van genieten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jaixy Zegt:

  Aww gossie…11 jaar en dan toch al geconfronteerd worden met zoveel leed in de wereld.
  Jullie reis komt ooit wel goed. En vlak bij huis valt ook nog heel veel te zien en te beleven

  Geliked door 1 persoon

 11. Ivar wakker Zegt:

  Globale plannen maken
  om over de aarde te reizen
  naar onbekend avontuur
  Over grenzen gaan
  en andere taal moeten spreken
  Wat zullen jullie je steeds
  achteraf verrijkt voelen!
  … ondanks de kosten.
  Veel plezier en doe er verslag van!

  Geliked door 1 persoon

 12. Wanda Zegt:

  Jammer dat jullie verre reisplannen even in de koelkast geparkeerd moeten worden maar wie weet ooit… Voor ons is het ook vrij lastig gezien vriendlief zijn werk maar dromen mag natuurlijk altijd en dan zie ik ons inderdaad rondtrekken voor een maandje of zo door landen als Canada en Australië…

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Goed van start! | Margo Hermans - 12 augustus 2015

  […] plannen voor Chili staan in de koelkast. De weersvooruitzichten – via AccuWeather.com – zijn voor […]

  Like

 2. Moet papa weer naar Parijs? | Margo Hermans - 18 november 2015

  […] na alle vliegtuigen die het afgelopen jaar naar beneden kwamen en wil hij met die reden geen verre reis meer maken, wordt het nu, vanwege de terroristische aanslagen zo akelig dichtbij, alleen maar […]

  Like