‘t Snisser Scharrelorkest

16 juli 2015

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 10 | nummer 3

‘s Woensdags is hun vaste oefenavond in het zaaltje van Café ‘t Schallemaaj. Hét moment om kennis te maken met de 4 leden van ‘t Snisser Scharrelorkest en ze samen op de foto te zetten.

Lenno Spaans zong voor het eerst toen hij 6 jaar was. Dat was in een kinderkoor. Gitaar speelt hij vanaf z’n 12e. In z’n tienerjaren ontdekte Lenno de elektrische gitaar en sindsdien is hij verknocht. Hij heeft jaren in rockbandjes gespeeld. In Paviljoen De Perk ‘jamde’ hij vaak met andere musici en daar ontstond het idee van een orkestje wanneer hij de overstap naar ‘t Snisser café zou maken. In het orkest zingt Lenno en speelt hij elektrische gitaar.

Sjoerd van Helmond woont circa 9 jaar tussen Ossenisse en Zeedorp in. Hij zingt zo’n 20 jaar en speelt 30 jaar basgitaar. “Daarvoorspeelde ik bazuin, maar dat was niet zo populair”, vertelt hij. Sinds zijn 16e zit Sjoerd in bandjes. In ‘t Snisser Scharrelorkest speelt hij basgitaar en zingt hij ook.

André Fluijt woont sinds 22 jaar in Ossenisse en heeft zo’n 30 jaar drumervaring. Hij heeft in bands van allerlei pluimage gespeeld. Van mosselboeren, hippies, motorrijders tot intellectuelen. Oefenen deed hij in garageboxen, polderschuren of gewoon thuis. Uiteraard drumt hij bij dit orkest.

Janco van Sabben woont zo’n 15 jaar in Zeedorp. Hij komt uit een muzikale familie en maakt “sinds altijd al” muziek. Ooit startte hij met een accordeon, maar al snel maakt hij de overstap naar de baritonsaxofoon. Dit is het instrument waarmee hij onderdeel van het orkest is. Toen Janco nog in Tilburg woonde speelde hij bij dweilorkesten, een soulband en diverse andere bandjes.

‘t Snisser Scharrelorkest zoekt leden! Gitarist, toetsenist, zang, blazers… Iedereen met een beetje ervaring is welkom; gezelligheid staat voorop!

Eerder schreef ik ‘Een bijkomend voordeel‘ over het gesprek met de vier leden van ’t Scharrelorkest.

Foto Karma Fotografie
© Margo Hermans, juli 2015 (geschreven voor en voor het eerst verschenen in ‘De Snisser Courant‘)
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “‘t Snisser Scharrelorkest”

  1. Myriam Zegt:

    Beetje ver 🙂

    Geliked door 1 persoon