Snisjèrs: Nicky & Lindsey

17 juli 2015

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 10 | nummer 3

In de Dorpsstraat op nummer 19 wonen sinds twee jaar Nicky en Lindsey Dobbelaar­-Bilterijst. Ten tijde van het interview zijn zij nog met z’n tweetjes, maar wanneer De Snisser Courant bij een ieder in de bus valt met z’n drietjes!

Hoe zij in Ossenisse terecht gekomen zijn? Nicky (1990) is getogen in Noordstraat waar hij tot zijn 23 e jaar bij zijn ouders heeft gewoond. Lindsey (1992) heeft de eerste 20 jaar van haar leven doorgebracht bij haar ouders in Hengstdijk. Graag wilden ze samen verder in de omgeving van Kloosterzande. Een huis met een schuur erbij was hun droom; zo kwamen ze terecht in Ossenisse.

Sleutelen, daar houdt Nicky van. Aan het ROC in Terneuzen heeft Nicky de opleiding Werktuigbouwkunde gevolgd. Daarna is hij als onderhoudsmonteur gaan werken bij Elopak in Terneuzen. Nu 5 jaar later werkt hij daar nog steeds, maar ondertussen als storingsmonteur in een vijfploegensysteem. In zijn schuur aan de Dorpsstraat staan vaak tractoren, auto’s en motors. Niet alleen van zichzelf, maar ook vrienden en kennissen weten hem te vinden voor reparatieklusjes. Vroeger hield hij al van sleutelen en bouwen. Jaren geleden startte Nicky met een aantal vrienden de carnavalsvereniging ‘De Mutsen’. De groep is ondertussen uitgegroeid tot zo’n 35 leden. De taak van Nicky bij die vereniging is ondertussen veranderd; hij verzorgt de techniek aan de wagen en bestuurt de wagen tijdens elke carnavalsoptocht.

Lindsey geniet op dit moment van haar zwangerschapsverlof en kijkt uit naar hun eerste kindje. Ervaring met kinderen heeft ze vanuit haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) aan het ROC in Terneuzen en haar werk bij de kinderopvang van FoxKidz bij de basisschool in Kloosterzande. Daarnaast heeft ze ook een job bij ’t Huus in Vogelwaarde. Dit is een huis dat dagbesteding verzorgt voor mensen met een beperking. Na haar zwangerschapsverlof heeft Lindsey de kans om bij deze organisatie in dienst te treden.

Samen hebben ze de binnenkant van hun huis in de Dorpsstraat opgeknapt. Alles in gereedheid om hun gezinnetje te starten!

Op 28 juni 2015 zijn Nicky en Lindsey papa en mama geworden van zoon Joël.

Foto aangeleverd door Nicky & Lindsey
© Margo Hermans, juli 2015 (geschreven voor en voor het eerst verschenen in ‘De Snisser Courant‘)
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Snisjèrs: Nicky & Lindsey”

  1. Ellie Schmitz Zegt:

    Leuk! Volgens mij een hechte gemeenschap waar jij woont, Margo!

    Geliked door 1 persoon