Even niets!

29 juli 2015

Blog

Zondagochtend is voor mij vaak een schrijfmoment. Starten met de tekst die ik woensdag wil plaatsen. Kopje koffie en ontbijt staan naast mijn laptop op de keukentafel. In mijn hardloopkleren – straks ga ik weer een rondje – probeer ik dan ‘op papier’ te krijgen wat ik in mijn hoofd heb.

Alleen heb ik deze keer niets in mijn hoofd. Het is namelijk een rustig weekend. Zo’n weekend waar niets in de agenda geschreven staat. Geen voetbalwedstrijd van zoonlief, want het is zomerstop. Geen hardloopevenement, want ik heb mezelf een ‘pauze’ opgelegd. Geen afspraken met vrienden of familie, want die ene afspraak die er stond is verschoven. Geen uitje. Niets.

Wel heerlijk zo’n weekend even niets! En toch kan zo’n weekend ineens ook gewoon vol zitten… met ‘niets’. Je kent dat wel: een nieuw receptje uitzoeken, boodschappen doen, was- en vouwklusjes, even bij de buurvrouw langs zolang dat nog kan, bij mijn ouders langs om te helpen met de computer, uiteraard koken en wat lezen.

Lezen doe ik graag. Ter inspiratie en lering tegenwoordig vaak op blogs van anderen. Waar ik dan graag lees en kijk? Zomaar even twaalf blogs, in willekeurige volgorde, op een rijtje:

1. Zondags verschijnt bij Sophie Dijkgraaff altijd een nieuw column. Meestal tovert haar column een glimlach op mijn gezicht.

2. MichielZiet blogt niet alleen op woensdag; hij schrijft ook verhalen. Piet Kreel is een vervolgverhaal dat zondags online staat.

3. RunHedwigRun lees ik graag, omdat ze schrijft over haar trainingspad naar de Marathon van New York.

4. Niet lezen, maar meerdere keren per week een tekening kijken doe ik bij Doodle Mum. Zij tekent haar gezinsleven op een leuke manier in een schetsboekje.

5. Phoebe uit Australië schrijft op Little Grey Box over haar intuïtieve manier van leven, de reizen die ze maakt, geeft reistips en plaatst mooie foto’s. Altijd fijn om even bij haar te lezen.

6. Met Anouk Fierens had ik een samenwerking eerder dit jaar. Het meest hou ik van haar spontane Train Doodles.

7. Mari Durieux Van Rocker naar Runner heeft als motto ‘wat hardlopen kan doen’. Bij Mari lees ik graag over zijn trainingsvorderingen en over de hardloopspullen die hij test.

8. As told by Rowenda heeft als subtitel ‘naaktlopen met je hersenen’. Op haar blog plaatst ze lieve kleine tekstjes. Ik lees deze graag!

9. Roam, Wild and Free heb ik pas ontdekt. Bij hun ‘about’ staat “We work a little, we travel a lot, we spend a little, we love a lot. We are unconventional, tradition blasters who love to roam, wild and free”. Als eerste las ik er ‘Freedom is an open road’; zo’n mooie tekst. Ik ben erg nieuwsgierig naar hetgeen dat volgt.

10. Op This schrijven Theo en Isa (elkaar) geregeld een column, waarop de ander dan weer reageert. Leuk om even snel te lezen, want het maximum aantal woorden is 150.

11. Wilco zet zich 12 maanden, via 52 opdrachten voor 1 goed doel in: Right To Play. Dit doet hij via Wilco’s Charity Challenge. Zijn doel is 500 kinderen een mooier leven te geven, door ze het recht op spelen te geven. De uitdagingen die Wilco zichzelf oplegt zijn zeker niet de eenvoudigste. Vaak kijk ik even hoe het hem vergaat.

12. Een heerlijk vakantiegevoel krijg ik altijd wanneer ik lees en naar de mooie foto’s kijk bij Sogno Italiano. Zoals ze zelf zeggen: “Two Dutch expats living the Italian life”.

Ook even niets te doen? Kijk of lees dan eens bij één van deze blogs.

Zo, en dan is het nu de hoogste tijd voor mijn hardlooprondje! Eens kijken hoe mooi de zonnebloemen in de polder erbij staan.

Afbeeldingen in eigen beheer en via de genoemde websites.
© Margo Hermans, juli 2015
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

30 reacties op “Even niets!”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuke blog en tips om te lezen, heerlijk. Ook leuk geschreven, Margo!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bert Spanjaard Zegt:

  Leerzaam, dank voor de tips…

  Geliked door 1 persoon

 3. Mari Durieux Zegt:

  Wat lief!!! X

  Geliked door 1 persoon

 4. MichielZiet Zegt:

  Zie ik ineens die dikke kop van mij! 😀 Merci! 🙂
  Ik heb enkele van je tips geopend om eens door te lezen vanochtend. Vooral de doodlemum trekt me aan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Edward McDunn Zegt:

  Een mooi blog voor op een regenachtige dag Margot, erg leuk gedaan hoor.

  Geliked door 1 persoon

 6. Run Forrest Run Zegt:

  Zitten leuke blogs tussen 🙂 Tja tegenwoordig zit het web vol met inspiraties waar je inderdaad een heel weekend mee kan vullen. En het ergste is nog…je denkt, “oh even snel kijken” maar ondertussen ben je uren verder…haha

  Geliked door 1 persoon

 7. beaunino Zegt:

  Altijd leuk, blogs die ik nog niet ken. Als ik tijd heb ga ik er even voor zitten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Morgaine Zegt:

  Ik kom later zeker even terug om ze door te nemen, vooral de doodle mum lijkt me gaaf, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 9. Patty Zegt:

  Aaah…ik houd het nu al niet altijd bij om alle leuke en interessante blogs te lezen. Nieuwsgierig als ik ben, ga ik toch weer jouw lijstje bekijken 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. Sandra Zegt:

  Super, wat een hoop tips. En ik heb net vakantie, zalig lezen wordt dat! Dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

 11. Margo Hermans Zegt:

  Graag gedaan en dank je wel! Veel leesplezier!

  Like

 12. pieterarnolli Zegt:

  Grazie mille Margo, wij voelen ons vereerd!
  Hartelijk dank voor de vermelding!
  John & Pieter!

  Geliked door 1 persoon

 13. Taallent Zegt:

  Leuke blog Margo, zo lees ik die van jou namelijk geregeld en kom ik via jou tot nog meer leuke sites… Dank daarvoor en loopse.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ivar wakker Zegt:

  Even helemaal niets…
  Best moeilijk hoor
  toch voel je je
  gelijk een opgelaten vlieger
  de glimlach is je energie
  en de wind is de winst
  want je blijft dwarrelen
  Alleen het touw
  dat trekt naar realiteit
  of natuurlijk winstilte
  Hopelijk niet voor de storm…

  Geliked door 1 persoon