Goed van start!

12 augustus 2015

Blog

Op de fiets naar het volgende dorp om daar in de supermarkt boodschappen te doen. Op de terugweg stoppen om een boeket veldbloemen te plukken. Op het gemakje genieten van al hetgeen ik zie in de polder: graan dorsen, stro laden en hooi keren. Al vier dagen vaak zonneschijn, aangenaam van temperatuur en dus elke dag buiten op teenslippers de dag doorbrengen. Een heerlijk begin van de vakantie!

Onze plannen voor Chili staan in de koelkast. De weersvooruitzichten – via AccuWeather.com – zijn voor Zeeuws-Vlaanderen voor de maand augustus, wat ons betreft, prima. Daarom hebben we besloten deze zomervakantie geen last-minute reis naar ‘de zon’ te boeken. Het wordt gewoon een ‘staycation’.

Het heerlijke aan een staycation vind ik, dat je gelijk op de plaats van bestemming bent. Er is geen inpakstress en er zijn geen kilometerslange files. Waar je wel bewust van moet zijn, is dat je probeert te genieten van het hier en het nu. Normaliter is mijn leven druk en ga ik maar door en door. Nu heb ik veel meer rust, tijd om beter om me heen te kijken en probeer ik echt te zien.

Wat is het heerlijk om in de zon over de markt te wandelen. Verse vis te kopen en kruidenplantjes voor in de tuin. Relaxt boodschappen doen en de tijd nemen om even koffie te drinken. Elke avond buiten eten. Kijken naar de zonsondergang langs de oever van de Westerschelde. Daarna vuurtje stoken in de tuin en onder een dekentje in slaap vallen.

Afbeeldingen in eigen beheer.
© Margo Hermans, augustus 2015
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Goed van start!”

 1. Taallent Zegt:

  Klinkt gewoon als een goede vakantie! Geniet er van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Heerlijke vakantie heb je, Margo! Ik kan het weten….wij hebben ook een ‘staycation’ en we doen ongeveer dezelfde dingen behalve kijken naar een mooie zonsondergang boven het water. Even schakelen na alle drukte van Man, maar het lukt en we GENIETEN!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Myriam Zegt:

  Mijn ervaringen met staycation zijn super tot nog toe.

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine Zegt:

  Geen idee wat een staycation is, maar dat is dus eigenlijk gewoon thuis door brengen? Heb ik dat goed opgepikt? hahaha

  In elk geval, om je heen kijken en blijven kijken is altijd goed en mooi, ook op de dagen dat je met van alles bezig bent. Ik blijf altijd kijken en soms word ik even stil van iets heel moois en stop dan ook bewust even waar ik mee bezig ben om hetgeen te volgen wat ik dan zie.

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Regenboogvlinder Zegt:

  Geniet maar lekker van je vakantie, je ziet er heerlijk relaxed uit met je boek 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Noortje Russel Zegt:

  Mijn idee… heerlijk en prachtig verwoord en verbeeld!!
  Gr. Noortje

  Geliked door 1 persoon

 7. Sandra Zegt:

  Klinkt helemaal geweldig! Je foto’s zijn ook om bij weg te dromen. Volgend jaar wil ik ook zo’n staycation! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Wanda Zegt:

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat een stacation niet echt mijn ding is. Vind het prima voor een lekker lang weekend maar 3 weken op die manier door brengen, hoeft voor mij echt niet. Het zou mij geen vakantiegevoel bezorgen en na een paar dagen zou ik dan toch zoiets hebben dat ik beter kan gaan werken en later nog eens dagen vrij kan nemen in plaats van alles in 1 keer op te maken…

  Geliked door 1 persoon

 9. Odette Zegt:

  Ik houd van staycations. Vorig jaar ons eigen verkansiehuis geboekt en volgend jaar waarschijnlijk weer

  Like