‘Mamaloe’ aan de Vinkeveense Plassen

25 augustus 2015

Beleven, Blog, Overnachten, Wereldbol

Een stukje van ons hart ligt er; van hem al veel langer dan van mij. Ook zoonlief vindt het geweldig in Vinkeveen. Daarom proberen we elk jaar in de zomervakantie er even heen te gaan. En er een nachtje slapen maakt het extra leuk!

Zoeken op internet naar een Bed & Breakfast in Vinkeveen. Het aanbod was niet erg groot. Al snel viel mijn oog op Bed & Breakfast ‘Out in the Garden’ in het centrum van het dorp; pipowagens die zicht hebben op de Vinkeveense Plassen. Dat klonk als muziek in mijn oren!

Eind van de middag checkten we in. Geweldig! Inderdaad echt aan de Vinkeveense Plassen, in de tuin van de Haven van Vinkeveen, stonden twee echte pipowagens! Achter de deur van de wagen die wij hadden: een tafel, twee bankjes, een stapelbed en een tweepersoonsbed in een bedstede. Spullen binnen, snel de deur weer op slot en op pad.

Rond de klok van tien uur ’s avonds arriveerden we terug bij ‘onze’ pipowagen. Dit keer ik met de auto en de mannen met de boot van ome Peter. De jongste man vond het best spannend om in het donker met de boot over de plas te varen! Na het aanmeren was het al gauw tijd om het stapelbed en de bedstede op te zoeken.

Wauw…  En wat heb je dan geluk, wanneer je wakker wordt met de zon aan de blauwe hemel. Gauw de deur van de pipowagen open om de zon zien te weerkaatsen op de plas! Warmte voelen en buiten op het bankje zitten. Daar een boek lezen, wat schrijven en vooral om me heen kijken.

Een eenvoudig, maar prima ontbijt aten we in het restaurant van de haven. Na het uitchecken en gingen we varen! Heerlijk over de Vinkeveense plassen. Wat zijn ze toch mooi!

Het was genieten met een hoofdletter G!

Vinkeveen ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Slapen in een pipowagen aan de Vinkeveense Plassen ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Afbeeldingen in eigen beheer.
© Margo Hermans, augustus 2015
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

12 reacties op “‘Mamaloe’ aan de Vinkeveense Plassen”

 1. Morgaine Zegt:

  Oh dat leest heerlijk weg en de foto’s geven een heel mooi beeld om van te genieten 😀 Alleen, je zat in een B&B met breakfast dus? En je at in de Haven in het restaurant?

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. beaunino Zegt:

  Wat heerlijk. Leuk hé, zo’n pipowagen. Op het eiland de Woude verhuren ze ze ook. Dat ziet er zo gezellig uit als we daar langs varen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter de Lannoy Zegt:

  Nou dat klinkt heerlijk, en zo in een bootje in het donker! De foto’s spreken blogdelen… Een meesterlijk idee zo met die pipowagens.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Een heerlijk stukje om te lezen, Margo. En al die leuke foto’s erbij! Er is zoveel te beleven….😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Soli Zegt:

  Leuk!

  Geliked door 1 persoon

 6. MichielZiet Zegt:

  Aww… dat zijn nog echt de adresjes die wij ook zoeken! Mooi!

  Geliked door 1 persoon

 7. Sabine Zegt:

  De Vinkeveense Plassen zijn zó mooi! Net als de Westeinderplassen trouwens 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Myriam Zegt:

  Wat ontzettend leuk!!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Mark Doornaert Zegt:

  Nergens anders dan in Vinkeveen wil ik zijn, liefst in het pipowagentje alwaar het heerlijk toeven is in het gezelschap van plassen en lekker eten; doch ik ben hier niet omdat ik het niet weet liggen en aldus blijf ik thuis alwaar het geluk mij eveneens intens omarmt, want hoe erg is het niet als je moet verblijven op een plaats die je zelf niet leuk vindt?

  Geliked door 1 persoon