I love apenkooi

9 september 2015

Blog

Met het parcours van vorig jaar nog in mijn hoofd, maakte ik mij gereed om op zaterdag 5 september naar Goes te vertrekken. Toen ik als voorbereiding het parcours voor deze editie nog even op internet bekeek, kreeg ik toch wel wat zenuwen in mijn buik! Hoe gaaf ik apenkooi voor volwassen ook vind, spannend is het altijd wel!

De regen kwam met bakken uit de hemel in Goes. De warming-up van de Zeeuwse Obstacle Run sloeg ik daarom over. Tegen dat het tijd was om naar het startvak te lopen, was het gelukkig alweer droog. Ik keek om me heen… Slechts zes vrouwen telde ik in het deelnemersveld van enkelingen voor de twaalf kilometer.

Om half twee klonk het startschot. Weg waren we! Door plassen rennen, stappen in autobanden, heuveltjes op en heuveltjes af, op mijn buik door het zand onder een bietennet en later onder een legernet, door zeven baggersloten gebanjerd, door weilanden en ook over asfalt rennen, buitenom een brug klauteren, een paar keer zwemmend het kanaal oversteken en tussendoor een obstakel nemen, rennen – of ja flink doorstappen – autoband sjouwen, heuvel op en flink nat gespoten worden met brandweerslangen, op billen modderige heuvels afglijden, autowrakken beklimmen, door rioolbuizen kruipen, over een gespannen bietennet klimmen, onder en over balken klauteren, bij de betonfabriek verschillende ‘bergen’ zand, grind en asfaltkiezels beklimmen, een paar keer hangend aan een touw water ‘oversteken’, over hooirollen klauteren, door containers met modder banjeren, in een met water gevulde container springen en eruit klimmen en een stellingparcours nemen.

Moe en vol adrenaline finishte ik na in 01:54:11 uur. Benen vol schrammen en blauwe plekken, sneetjes van het riet in mijn handen, onder de modder en stinkend naar bagger. Maar ik heb het weer gedaan! Van de vijftig deelnemende startnummers – een mix mannen en vrouwen bij de enkelingen, de duo’s en de teams van vier – sta ik als vijfde gefinishte dame op de lijst van de 12 kilometer (en 44e overall). Het had best iets rapper gekund, maar ach… het gaat niet om de eindtijd. Elkaar helpen, samenwerken, letten op je loopmaatje en lol hebben, dat hoort er allemaal bij. Gewoon weer even kind zijn en een soort buitenspelen! Apenkooi, ik hou ervan!

En het mooie van dit alles? Er is door de organisatie € 7.355 opgehaald voor het goede doel!

Filmpje, gemaakt door Patrick Aarnoutse, geeft het parcours goed weer.

Filmpje, gemaakt door Patrick Aarnoutse, geeft de Zeeuwse Obstacle Run goed weer.

Beeldmateriaal in eigen beheer, via Zeeuwse Obstacle Run en haar facebook.
© Margo Hermans, september 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

23 reacties op “I love apenkooi”

 1. Annet Doens Zegt:

  Aaaaah ja, zo was t weer ‘de obstacle run’… Nou nou, bikkel hoor!!

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  Geliked door 1 persoon

 2. Myriam Zegt:

  Waaw, hoedje af voor jou hoor!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Echt geweldig, Margo. Ook nog voor het goede doel, mooi!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jaixy Zegt:

  Knap!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Patty Zegt:

  Petje af voor jou! En natuurlijk ook voor de rest om zo’n mooi bedrag bij elkaar te apekooien 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Regenboogvlinder Zegt:

  Tjonge wat een parcours zeg! Respect en gefeliciteerd met het behaalde resultaat en met het mooie bedrag dat is opgehaald!

  Geliked door 1 persoon

 7. MichielZiet Zegt:

  Ik heb het filmpje even bekeken, maar holy moly! Dat is geen kattepis!
  Ik houd het maar even bij ‘gewoon’ hardlopen. Respect voor jou!

  Geliked door 1 persoon

 8. Morgaine Zegt:

  Oh wat goed, na dit alles dat er dan ook nog zo’n mooi bedrag is opgehaald! Ennuh, daar gaat het toch altijd om dan, humor, helpen, lachen, en samen doorstaan, hahaha

  En Apekooi, wat ik mij nog kan herinneren van gym en apekooi, was het niet juist de bedoeling dat je de grond niet ging raken? hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 9. Taallent Zegt:

  Leuk om te lezen. Enne… goed bezig.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jenn Zegt:

  Wat goed! Leuk om je verslag te lezen!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Energie! | Margo Hermans - 11 november 2015

  […] Natuurlijk kijk ik op zondagochtend wederom op de website. Ik weet dat zij gaat… Zal ik ook? Apenkooi, ik hou ervan. Ik overleg met haar. Zij heeft zich al ingeschreven; ik ga er ook voor! Op 23 april […]

  Like

 2. Buiten mijn comfortzone | Margo Hermans - 1 juni 2016

  […] wel duidelijk. Ik breid mijn comfortzone geregeld uit door aan dat hardlopen heuvels, modder en obstakels toe te voegen. Ik noem dit graag buitenspelen voor grote mensen. Daar geniet ik enorm […]

  Like