Hip, en relaxt, op de Veluwe

23 september 2015

Beleven, Blog, Overnachten, Wereldbol

Ieder jaar weer zien we elkaar in deze samenstelling één keer. Was het vorig jaar in Rotterdam, deze keer ontmoetten we elkaar op de Veluwe. Voor mij een mijl op zeven, daarom des te leuker om ook dat stukje Nederland een beetje te ontdekken.

Programma was wederom onbekend; enkel hoe laat we waar moesten zijn, werd ons verteld. Rond het middaguur verzamelden we bij De Woeste Hoeve in Beekbergen. Na een snelle, maar heerlijke lunch werden we buiten verwacht. Daar stond voor iedereen in de zon een segway gereed. Na een korte instructie gingen we op pad. Eerst op een fietspad, dat voelde veilig. Maar toen we met de segway tussen het verkeer reden, vond ik dit erg onwennig.

Ook hierbij bleek ‘al doende leert men’. Na verloop van tijd verdween de onwennigheid, begreep ik hoe de segway sneller of juist langzamer gaat en hoe het sturen werkt. Wel moest ik goed blijven nadenken bij het vertragen, want afstappen nadat je gestopt was mocht vooral niet. Het voertuigje zou er dan namelijk ‘vandoor’ gaan.
We volgden een route en deden onderweg een paar opdrachten. Uiteindelijk won ik de ‘evenwichtsaward’; een ludieke prijs die werd uitgereikt aan de deelnemer met het beste evenwicht. Deze won ik, doordat de dame die voor mij op een segway reed, ineens remde. Ik kon nog net een schielijke uitwijkmanoeuvre maken en haar ontwijken. Dat leverde mij de award op!

Onze segways parkeerden we bij het Jachthuis Sint Hubertus in het Park De Hoge Veluwe. In het Jachthuis kregen we een korte rondleiding door een niet zo vrolijke meneer. Dat in combinatie met het donkere jachthuis maakte het een deprimerend bezoek. Ik was blij weer naar buiten te kunnen.

Boswachter Henk nam ons mee het park in. Terwijl we wandelden, vertelde hij honderduit over het park. Schuilend onder takken van een grote boom lichtte hij het vrijwilligerswerk binnen het park toe. En spoor zoekend wees hij ons op de dieren die leven op De Hoge Veluwe. Machtig mooie omgeving!

Eind van de middag arriveerden we bij De Herberg in Otterlo. Daar konden we kiezen: slapen in een kamer in het huis, of een safaritent. De tent werd het. Wat was deze groot! Zelfs voorzien van een keukenblok, koelkast, televisie, douche en toilet! Is dit glamping?

Als een roosje heb ik geslapen ‘op de boerenbuiten’; luidruchtig werd ik gewekt door hinnikende pony’s in de wei voor de tent. En ook dat is gewoon leuk!

Op de segway en in een safaritent op de Veluwe? Ik heb ervan genoten: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, september 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “Hip, en relaxt, op de Veluwe”

 1. @matroosbeek Zegt:

  Ik voel de sfeer in jouw verhaal. Daar wil ik ook eens naartoe!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mari Durieux Zegt:

  Klinkt goed, behalve die rondleiding dan haha. Die mijnheer had er zin in

  Geliked door 1 persoon

 3. Hedwig Zegt:

  Super leuk, ik kom uit die regio dus het klinkt bekend. Brijante pica’s trouwens van jou op de segway 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Jaixy Zegt:

  Wat geinig om zo een omgeving te verkennen! Leuk idee om te onthouden

  Geliked door 1 persoon

 5. Myriam Zegt:

  Da’s toch wel iets heel speciaals zo een segway. Ik vind het er altijd een beetje vreemd uitzien. Maar het is dus echt leuk

  Geliked door 1 persoon

 6. Morgaine Zegt:

  Oh de segway, ik zou het weleens willen proberen ik weet alleen niet of ik het er dan goed vanaf breng, hahaha Maar op die manier de Veluwe zien is wel mooi ja. De plekken die jij noemt, ken ik wel, al vanaf mijn jeugd en mijn ex schoonfamilie een deel ervan stond daar op de camping, in Otterlo, dus ook wel bekend terrein maar lang geleden.

  Mooie foto’s en een heerlijk verslag, jammer dat jullie zo’n begeleider hadden die zelf al depressief en niet vrolijk was, is een kunst hoor, mensen rondleiden 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. Regenboogvlinder Zegt:

  Lekker hoor, alleen die segways… lijkt me doodeng, alsof je elk ogenblik achterover kunt kieperen… 😦

  Geliked door 1 persoon

 8. Annet Doens Zegt:

  Mooi! Had ik ff gemist ;-), wanneer zijn jullie geweest dan? x

  Geliked door 1 persoon

 9. Left RedEye Zegt:

  Is dat nou een tent, of gewoon een huis met katoenen (of iets dergelijks) muren?
  Het is inderdaad een prachtige omgeving, maar misschien ben ik een beetje bevooroordeeld.

  Geliked door 1 persoon