Al de rest lijkt onbenullig…

14 oktober 2015

Blog

Met mijn hoofd rustend op mijn hand zit ik aan de keukentafel te staren. Te staren naar het scherm van de laptop. Ik heb werkelijk waar geen flauw idee waarover ik deze week zal schrijven. Alles, maar dan ook alles, lijkt onbelangrijk en onbenullig in verhouding tot mijn mama. Schrijven over hoe het nu gaat met haar, kan ik niet zonder in detail te treden. En in detail treden over mijn mama wil ik niet hier.

Dus ik zit te staren. Ik open een nieuw tabblad, scroll door Facebook en sluit weer af. Kijk naar mijn email en zie niets belangrijks. Maak een selfie en zie plots een nog grotere gelijkenis tussen mijn mama in haar veertiger jaren en ik nu in dezelfde leeftijdsfase. Zo gaat een half uurtje voorbij…

Schrijf ik over mijn hardlopen door het mooie herfstbos, zoonlief op de middelbare school of mijn grijze haren die steeds zichtbaarder worden? Het doet er op dit moment allemaal niet zo toe. Mijn vingers op de letters van het klavier, maar woorden volgen deze keer niet. Ik open Pinterest en zoek quotes, wijsheden, inspiratie. Mijn oog blijft hangen op de tekst: ‘Always, always trust your first gut instincts. If you genuinely feel in your heart & soul that something is wrong, it usually is.’

Ik klik wat verder en kom het volgende tegen: ‘The world is full of nice people. If you can’t find one, be one.’ Wat heb ik geluk. Ik heb de afgelopen dagen gemerkt dat ik echt ontzettende aardige, hele lieve, mensen om me heen heb. Zoveel lieve woorden ontvangen. Soms ook uit hoeken waar ik het niet verwacht had. En vooral ook gemerkt dat ik in een omgeving woon waar er fijne buren zijn.

Ik ben moe. Ik moet slapen. Ervoor zorgen dat mijn energie op peil blijft, zodat ik er kan blijven zijn. ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer; spreuk via Pinterest.
© Margo Hermans, oktober 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

17 reacties op “Al de rest lijkt onbenullig…”

 1. JANNY D Zegt:

  Goedemorgen Margo,

  Wat zijn deze woorden waar, niets is zo slopend en allesoverheersend als de onzekerheid, de angst en het verdriet.
  Zeker als het om een persoon gaat die je zo aan het hart ligt.
  Nogmaals heel veel sterkte voor jou, je mama en je familie.
  Ik hoop dat je maandag weer eens een keertje kan komen schilderen.

  Groetjes,
  Janny

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  IK sluit mij aan bij de woorden van Janny. Soms is woordeloos beter dan woorden. Sommige dingen laten zich niet omschrijven, dat zijn diepe gevoelens.

  Geliked door 2 people

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Margo, veel kracht en warmte toegewenst. Er zijn geen woorden voor mij hoe jou te troosten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jaixy Zegt:

  Heel veel sterkte en kracht toegewenst voor jou, je mams en de rest van jou familie/dierbaren.

  Geliked door 1 persoon

 5. @matroosbeek Zegt:

  Sterkte Margo en draag goed zorg voor jezelf. Al de rest is nu inderdaad onbenullig…

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary & Jan Zegt:

  “Wat zijn deze woorden waar, niets is zo slopend en allesoverheersend als de onzekerheid, de angst en het verdriet.
  Zeker als het om een persoon gaat die je zo aan het hart ligt.” Janny D, ik sluit me bij jou aan.
  Lieve Margo, ontzettende veel sterkte en dikke knufffff van Jan en v mij.

  Geliked door 1 persoon

 7. Myriam Zegt:

  Sterktexx

  Geliked door 1 persoon

 8. Ton Gardien Zegt:

  Ik las een gedichtje………….dacht aan de halve marathon…..en aan jouw laatste blog……….. “Kijk naar voren, kijk niet om. Vecht, wees sterk. Jij weet waarom…..

  Geliked door 1 persoon

 9. Sandra Zegt:

  Ondanks dat je geen woorden vond, raken jouw woorden mij heel diep. Ik wens je heel veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 10. Sabine Zegt:

  Veel sterkte… die tweede quote is echt zó waar. Nog nooit gehoord deze maar vind m echt onwijs mooi!

  Geliked door 1 persoon

 11. Patty Zegt:

  Woorden kunnen de pijn, verdriet, onzekerheid, etc. niet wegnemen. Hopelijk bieden ze wel steun en troost. En als het even niet gaat, schrijf je zelf toch gewoon lekker geen woorden op 😉 In gedachten ben ik in ieder geval toch wel bij jou en je familie. X

  Geliked door 1 persoon

 12. Elsa Zegt:

  Weinig woorden, maar veel gevoel…
  Zorg goed voor jezelf, Margo. En veel sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 13. Morgaine Zegt:

  Prachtige quotes en ja alles komt op een juist tijdstip langs je heen,en ja alles is dan onbenullig, wat Janny zegt, wat Michiel zegt, wat iedereen al zegt, denk om jezelf, wat je zelf als zegt, slaap, rust wanneer je kunt, want straks… ben je zo hard nodig, ik wens je heel veel sterkte toe, net als licht, liefde, kracht, voor jou, jouw moeder en iedereen die daar bij jullie is en het nodig heeft ❤

  X

  Geliked door 1 persoon

 14. Jenn Zegt:

  Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 15. tanjaslagter Zegt:

  Sterkte Margot! En je hebt gelijk: alles lijkt onbenullig als je je zorgen maakt om je dierbaren!

  Geliked door 1 persoon