Snisjèrs: Roald & Heidi

16 oktober 2015

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 10 | nummer 4

Het witte huis en de zwarte schuur aan Lageweg 2 heeft nieuwe eigenaren. Roald Jonkman (1974) en Heidi Jonkman-Pollet (1974) wonen er sinds maart met hun 3 kinderen: zoon Rowan Matthijssen (1994), zoon Glenn Jonkman (1997) en dochter Merilyn Jonkman (2000).

Roald (voorheen altijd woonachtig in Terneuzen) heeft na LTS & MBO Metaal verschillende opleidingen gedaan; van brandweerman, management tot MVK veiligheidskundige. Hij begon zijn carrière bij Elocoat en werkte daar 16 jaar als operator en brandweerman. In 1999 startte hij – in zijn vrije tijd – het bedrijf Jonkman Opleidingen (www.jonkmanopleidingen.nl) in Terneuzen. Vanaf 2006 werd het bedrijf professioneel en vanaf 2010 is hij fulltime aan de slag in zijn eigen bedrijf. Naast zijn werk houdt hij zich graag bezig met hun uilen, is hij bijna gediplomeerd imker, vist hij soms in zoetwater, houdt hij van traditioneel boogschieten op hun eigen baan en klust hij graag.

Heidi (gewoond in Sas van Gent, Westdorpe, Axel en Terneuzen) heeft eerst MAVO en toen HAVO gedaan. Na het moederschap is ze als leidster in de kinderopvang gaan werken en heeft later een opleiding aan de PABO gevolgd. Via omzwervingen is ze ook in het eigen bedrijf gerold en werkt daar zo’n 3 dagen per week. Ze houdt zich voornamelijk bezig met personeelszaken. Wanneer ze vrij is besteedt ze tijd aan de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach. Binnenkort start ze haar atelier ’t Vossenist in Ossenisse; een open atelier voor individuele coaching en waar workshops en kinderfeestjes gehouden kunnen worden. Daarnaast is ook Heidi bijna gediplomeerd imker en verzorgt ze graag de 2 honden, 4 katten, kippen en haan, kwartels en tropische vissen. Heeft ze nog tijd over, dan houdt ze zich bezig met tuinieren, lezen, schrijven en harp spelen.

Rowan volgt een opleiding tot allround vliegtuigmonteur aan MBO Fokker in Hoogerheide. Hij woont thuis en rijdt elke dag heen en weer naar Hoogerheide. Hij houdt van allerlei voertuigen en wil graag een oldtimer auto. Verder gaat hij graag naar ‘drum & bass-festivals’ en speelt hij graag airsoft (een variant op paintball).

Glenn is laatstejaars MBO maintenance engineer (onderhoudsmonteur) aan Scalda in Terneuzen. Hij maakt deel uit van het eventsteam van Structure Festival. Daarnaast heeft hij met vrienden een eigen bookingsbureau voor onder andere dj’s en het nieuw- jaarsevenement in Terneuzen. Glenn werkt mee in het bedrijf Jonkman Opleidingen, waar hij verantwoordelijk is voor certificaten en VCA-examens begeleidt.

Merilyn zit op de Praktijkschool De Sprong in Terneuzen. Momenteel loopt ze stage bij Kruidvat in Terneuzen. Ze ontwerpt graag kleding en naait deze zelf achter haar naaimachine. Ze houdt van fantasy-achtige festivals en gaat daar graag heen in de juiste kleding en met aangepaste make-up. Verder heeft ze haar eigen uil, danst ze graag ballet en brengt ze graag tijd door buiten in de natuur.

Foto aangeleverd door Roald & Heidi
© Margo Hermans, oktober 2015 (geschreven voor en voor het eerst verschenen in ‘De Snisser Courant‘)
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Snisjèrs: Roald & Heidi”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Ossenisse, heb ik begrepen, is een kleine woongemeenschap. Worden op deze wijze nieuwe bewoners voorgesteld? Ga jij dan bij hen op bezoek waardoor je een artikel in de Snisser Courant kunt schrijven, Margo?

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Vier keer per jaar verschijnt het dorpskrantje, Ellie. Een vaste rubriek daarin is het voorstellen van nieuwe bewoners. Ik ga inderdaad bij hen op bezoek, we kletsen een tijdje en ik schrijf een artikel. Foto wordt door henzelf aangeleverd.

   Like