Geslaagde 2e d’Ossekoppenloop

19 oktober 2015

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 10 | nummer 4

Zaterdag 12 september was het weer zover! 200 lopers liepen door de straten van Ossenisse. Er kwam weer heel wat georganiseer en hulp van vrijwilligers aan te pas om het evenement te laten slagen. Geslaagd was het zeker!

Achter de schermen waren de voorbereidingen al lange tijd aan de gang, maar in het dorp kon je eigenlijk pas echt op de vrijdag voordien merken dat er iets te gebeuren stond. Dranghekken, verkeersborden, routebordjes en een heleboel gesjouw. Zaterdags was het gelijk vanaf ‘s morgens een drukke bedoening in en rond Hof ter Nesse om alles in gereedheid te brengen.

Niet alleen drukte vanwege de 2e d’Ossekoppenloop. Deze keer waren er ook heuse nevenactiviteiten geregeld. Zo was er een springkussen voor de kleinsten, een marktje met streekproducten, creatieve en tweedehands spulletjes, een demonstratie line-dance, er waren uilen waarmee je op de foto kon en een djembégroep. En ‘t Snisser Scharrelorkest trad voor de eerste keer op bij het terras van ‘t Schallemaaj.  

Vroeg in de middag werd het druk op ons dorp. Auto’s werden naar de juiste plek geleid en lopers verwezen naar het dorpshuis. Heren kleedden zich om in de tenten; dames achter de gordijnen op het podium. Alles erg eenvoudig, maar wel functioneel; douches werkten, en gelukkig de toiletten ook. Daar vormen zich door lopers nog al eens rijen.

Ook wandelaars waren van de partij; geen gezamenlijk startmoment voor hen, wel keuze uit dezelfde routes als de hardlopers. Na het luiden van de kerkklok, klonk om 14.45 uur het eerste startschot. Weg waren de kinderen voor de kidsrun. Een echt rondje rond de kerk telt iets meer dan 500 meter bij ons. De laatste meters werden ze toegejuicht door de volwassenen. Giel Huige (Zeedorp) was de eerste die over de finish liep. Hij was apetrots!

Om 15.00 uur klonk het startschot voor de hardlopers. Alle 3 de afstanden vertrokken gelijk. Eerst liep een kleurrijke groep door het dorp, maar dat veranderde al snel in een lang gerekt lint door de polders, buitendijks langs de Westerschelde en deels onverhard over het kerkenpad. Ondanks de harde wind werd er erg hard gelopen en het parcoursrecord van vorig jaar ging er dan ook aan!

Nadien was het een drukte vanjewelste in ons dorpshuis. Lopers leverden hun startnummer in, trokken een lootje voor de tombolaprijzen en namen de dagprijs in ontvangst. Onder het genot van drankjes en hapjes kletsen de lopers bij, na elkaar veelal een zomerlang niet gezien te hebben. d’Ossekoppenloop in Ossenisse is namelijk de openingsloop van het loopseizoen in Zeeuws-Vlaanderen!

Na de prijsuitreiking werden de laatste glazen leeg gedronken en ruimden vrijwilligers met vereende krachten de restanten van het evenement op. Als dorp kunnen we samen terugkijken op een geslaagde 2e editie van d’Ossekoppenloop. Zonder vrijwilligers was dit niet mogelijk. Daarom langs deze weg nog een groot en extra ‘dank je wel’ aan iedereen die op welke manier dan ook een handje toegestoken heeft!

Wil je foto’s kijken? Ga dan naar de facebookpagina van d’Ossekoppenloop (voor iedereen vrij toegankelijk); er staan honderden foto’s in de albums op die pagina.

Foto: Karma Fotografie
© Margo Hermans, oktober 2015 (geschreven voor en voor het eerst verschenen in ‘De Snisser Courant‘)
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.