Schouders

4 november 2015

Blog

Het grootste deel van de tijd sta ik stevig in mijn schoenen. Weet ik wat ik kan. Waar ik “ja” tegen zeg, dat doe ik. Mijn schouders zijn sterk en ik kan veel dragen. Maar soms is het gewoon even teveel.

Donderdagochtend stapte ik om zes uur uit bed. Mis ging het gelijk in nek, schouder en rug. Alles zat vast. Functioneren ging nog net; het was een dag in de categorie ‘er doorheen slepen’. De lading op mijn schouders was letterlijk te groot geworden. Emoties van de voorbije weken zaten vast; heel erg vast. Flinke pijnstillers, een hittepit in mijn nek en veel slapen zorgden ervoor dat ik de dag nadien weer redelijk functioneerde.

Vrijdags vroeg een collega aan de telefoon: “Hoe gaat het nu eigenlijk met jou?”. Dan ga je nadenken. En ook even vertellen. Ze raadde me Reiki aan. Hmm, Reiki… Ik had wel eens een klok horen luiden, maar wist toch echt de klepel niet hangen. Even zoeken op internet.

‘Reiki is een Japans woord en de letterlijke betekenis is ‘universele energie’. Het is een methode op het gebied van werken met energie. Energie is een trilling, die altijd en overal aanwezig is. Deze energie doordringt alles op aarde, dus ook de mens, en wordt ook wel levenskracht genoemd.

Reiki is een methode om energie op te nemen uit het energieveld en te gebruiken voor jezelf of anderen. Ieder mens is vanaf zijn geboorte in staat om energie uit het energieveld op te nemen. Dat vermogen wordt door verschillende oorzaken in meer of mindere mate gehinderd, waardoor het kan dat we zelf niet meer in staat zijn voldoende energie op te nemen. Reiki werkt op alle niveaus; het fysiek niveau (je lichaam), emotioneel niveau (je gevoelens), mentaal niveau (je gedachten), en op spiritueel niveau (je bewustzijn). Bij een Reiki-behandeling zal de energie daar naartoe gaan, waar het op dat moment het hardst nodig is. Je lichaam doet dit zelf, het weet wat er moet gebeuren en welke blokkade opgeruimd moet worden.

Een blokkade is opgehoopte energie die de energiestroom gedeeltelijk kan blokkeren, waardoor er elders een tekort aan energie is. Hierdoor ontstaat onbalans. Blokkades ontstaan door het langdurig verdringen of niet goed verwerken van emoties. Als je jarenlang met zaken blijft rondlopen en merkt dat dit niet gezond is voor je lichaam, dan kun je er van uitgaan dat je energiesysteem hieronder geleden heeft en er mogelijk blokkades hebben vastgezet, waardoor er onbalans is ontstaan. Onbalans zorgt voor een tekort aan energie en dat zorgt er weer voor dat mensen niet goed in hun vel zitten of ziek worden.’

Wat ik las, sprak me aan! Even Googlen gaf me al gauw informatie dat ik ook hier in de regio voor Reiki terecht zou kunnen. De afspraak was snel gemaakt en maandagochtend stapte in de behandelkamer binnen.

Ietwat onwennig en me bewust van de grote lading emoties die voor mijn schouders niet meer te dragen was, ging ik zitten. De Reiki-gever stelde me op mijn gemak, gaf uitleg en vertelde dat – wanneer ik iets als onprettig zou ervaren – ik het zeker moest zeggen.

Daar lag ik op de behandeltafel. Ze legde haar handen op mijn gesloten ogen. Eerst waren haar handen koud. Maar al snel werden ze warm en voelde ik ook daadwerkelijk warmte, de energie, naar mij toe stromen. Ze behandelde alle chakra’s vanaf de kruin tot de wortel. Ze roerde onderwerpen aan, bevestigde sterktes en zwaktes. Ze nam de tijd en ergens onderweg moest ik huilen.

Beeldmateriaal in eigen beheer en via Google.
© Margo Hermans,  november 2015
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

13 reacties op “Schouders”

 1. shivatje Zegt:

  Het kan veel doen Reiki.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. tanjaslagter Zegt:

  Sterkte met de grote last die je draagt! Ik hoop dat reiki goed werkt voor je!

  Geliked door 1 persoon

 3. Sonja Zegt:

  goed zo, ben trots op je

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Hopelijk geeft Reiki jou de benodigde energie en stabiliteit weer. Het heeft mij jaren geleden ook op de been gehouden. Veel sterkte met alles, Margo! Lieve groet 🙋

  Geliked door 1 persoon

 5. Regenboogvlinder Zegt:

  Heb veel goede dingen gehoord over Reiki, hoop dat je er baat bij hebt!
  Groetjesss

  Geliked door 1 persoon

 6. jjmharmsen Zegt:

  Dan denk ik dat je op het goede spoor zit met deze behandeling Margo, ik hoop dat je er de komende tijd ook mee verder kan en weer helemaal in balans komt.

  Geliked door 1 persoon

 7. sjroughsedge Zegt:

  Ik heb zelf een online reiki cursus gevolgd bij Bas Akkerman: http://www.reikivooriedereen.nl Niet duur en je kunt zelf je tijd indelen.
  Misschien ook iets voor jou? Je kunt dan jezelf behandelen. Het voelt echt goed!

  Geliked door 1 persoon

 8. Morgaine Zegt:

  Dan hoop ik, dat jij na die huilbui en behandeling nu weer even lekker in je vel zit, dit kan nog dagen nawerken, op een goede manier. ❤

  X

  Geliked door 1 persoon

 9. marleen hermans Zegt:

  vanuit het huis van Milou, een lieve groet voor iedereen. Ik denk dat je weer goede energie kunt krijgen uit deze behandelingen. En wees aardig voor jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 10. hetlevenvanalledag Zegt:

  Reiki kan inderdaad erg goed werken. Hopelijk ook voor jou

  Geliked door 1 persoon

 11. Verbinden is lef hebben! Zegt:

  Huilen werkt als loslaten van…wat fijn dat Reiki je daarmee even hielp.<3

  Geliked door 1 persoon

 12. mefrouw Zegt:

  Hoi!

  We willen je even laten weten dat we je genomineerd hebben voor de liebsteraward.

  Liebster award | mefrouw
  http://mefrouw.nl/2015/11/09/liebster-award/

  Voel je niet bezwaard als je er niets mee doet. Zie het gewoon als blijk van waardering van ons.

  Sterkte met alles liefs mefrouw

  Like