Energie!

11 november 2015

Blog

Zondagochtend. Terwijl ik aan de keukentafel zit te schrijven, schijnt de herfstzon op mijn wang. In mijn hardloopkleding zit ik achter mijn laptop. Ik surf wat heen en weer over het internet op zoek naar leuke hardloopevenementen waaraan ik kan deelnemen.

Op dit moment heerst er redelijke rust rondom het ziek zijn van mijn mama. Zes maanden na mijn deelname aan Roparun, durf ik nu wel te zeggen dat ik weer hersteld ben wat rennen betreft. En terugdenkend aan het fijne hardlopen op zondagen door het bos en tijdens een lokale trimloop afgelopen weekend, doet me er weer van bewust worden waar ik energie van krijg. Ik moet ervoor zorgen dat ik hardloopplannen maak, zodat ik kan trainen met een doel en ervoor kan zorgen dat ‘mijn batterijtjes’ opgeladen worden en blijven!

Een mooi evenement passeert mijn beeldscherm: Ketelwaldtrail op 22 mei. Na overleg met een hardloopmaatje besluiten we ons hiervoor in te schrijven. Hij is ervaren; ik ben een groentje. Hij denkt dat ik de 11 kilometer – met 175 hoogtemeters – kan; ik geloof hem. Het lijkt me geweldig om aan zo’n trail in Limburg deel te nemen! We schrijven ons in.

Op zaterdag sprak ik al met een voetbalmoeder over een evenement van een heel ander kaliber: Strong Viking Obstacle Run Mud Edition in provinciaal domein Puyenbroeck, nabij Gent (België). Natuurlijk kijk ik op zondagochtend wederom op de website. Ik weet dat zij gaat… Zal ik ook? Apenkooi, ik hou ervan. Ik overleg met haar. Zij heeft zich al ingeschreven; ik ga er ook voor! Op 23 april wachten er tijdens de 13 kilometer van ‘Warrior – Freya’ 30 obstakels op ons. Ik vind het nu al spannend, maar heb er zin in!

Beeldmateriaal Paul Borgt / Nicolas & Kimberley, Ketelwald Trail en Strong Viking.
© Margo Hermans, november 2015
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Energie!”

 1. egoecho Zegt:

  Ik krijg al energie van het lezen 🙂 Succes met de voorbereidingen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Morgaine Zegt:

  Dat gaat een super energie volle tijd worden, en van sporten of onderweg zijn al, krijg je vaak ook weer energie, ik wens je heel veel plezier toe in alles wat je gaat doen 😀

  x

  Geliked door 1 persoon

 3. Sabine Zegt:

  Super! Ik krijg zoveel energie van je stukje dat ik ook weer helemaal zin heb om te gaan sporten vanavond 😀

  Geliked door 1 persoon

 4. Left RedEye Zegt:

  Ik zal volgend jaar de Koning van Spanje eens gaan proberen, de 19 km versie. Ben benieuwd, heb er veel positiefs over gehoord.

  Geniet ervan Margo!

  Geliked door 1 persoon

 5. marleen hermans Zegt:

  goed zeg, vol energie. betekent dat ook dat de reiki geholpen heeft.? Strongmanrun iets voor jou?

  Geliked door 1 persoon

 6. Taallent Zegt:

  Gaaf. De uitdaging aangaan

  Geliked door 1 persoon

 7. Regenboogvlinder Zegt:

  Geweldig, veel succes!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Mari Durieux Zegt:

  Have fun Margo!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Elsa Zegt:

  Iets om naar uit te kijken, dat kun je wel gebruiken!

  Geliked door 1 persoon

 10. Hedwig Zegt:

  Ik heb al wat dingen op het programma staan maar door je blog krijg ik zin in nog meer!… en sterkte met/voor je moeder!

  Geliked door 1 persoon