Leg het maar eens uit aan je kind

14 november 2015

Blog

Op zaterdagochtend kijk ik op Facebook. Het eerste wat ik zie is een bericht van mijn vriendin in AustraliΓ«. Ze verwijst naar de gebeurtenissen in Frankrijk van de avond ervoor. Ik heb dan nog geen flauw idee wat er gisteravond is gebeurd, dus ga direct naar een Nederlandse nieuwspagina.

Ik lees over de aanslagen in Parijs. Er zijn 120 doden. Terroristen hebben zichzelf opgeblazen. Weer zo akelig dichtbij, is het eerste wat ik denk! Hoe vertel ik het onze zoon dat er weer aanslagen gepleegd zijn? En dat het weer maar op een afstand van vier uur autorijden is?

Met kippenvel over heel mijn lijf, een groot brok in mijn keel en tranen in mijn ogen, lees ik nieuwsberichten en kijk ik naar een extra journaaluitzending op de televisie. Verdomme, waar halen ze het lef vandaan om aanslagen te plegen? Vluchtelingen leggen enorme afstanden af naar het veilige Europa. Ze hopen op een veilige toekomst in een Europees land. En wat gebeurt er wanneer ze in Europa aankomen? Wanneer ze denken veilig te zijn? Aanslagen!

Echt. Serieus. Ik begrijp er helemaal niks van.

En leg het dan maar eens uit aan je kind, als je het zelf niet begrijpt…

Beeldmateriaal in eigen beheer.
Β© Margo Hermans, november 2015
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Leg het maar eens uit aan je kind”

 1. Morgaine Zegt:

  Weinig mensen die dit begrijpen, dit nieuws, ondanks dat ik zeker nieuws op heb gehad gisteravond is totaal aan mij voorbij gegaan, ik ga zo even kijken, maar dit is erg inderdaad en het komt ook dichterbij. 😦

  X

  Liked by 1 persoon

 2. marleen hermans Zegt:

  onbegrijpelijk en verschrikkelijk

  Liked by 1 persoon

 3. Esther Mikkers Zegt:

  Nee dan ben ik blij dat mijn kinderen de leeftijd hebben dat ze mij willen uitleggen wat er gebeurt. Al dan niet gekleurd door de mening van de leraar maatschappijleer. πŸ˜‰

  Liked by 1 persoon

 4. shivatje Zegt:

  Gewoon verschrikkelijk. En ja hoe vertel je zoiets aan kinderen, mensen kunnen het nog niet begrijpen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 5. @matroosbeek Zegt:

  Het is niet uit te leggen. Het is waanzin.

  Liked by 1 persoon

 6. Sabine Zegt:

  Door het tijdsverschil zag ik het gistermiddag al op het nieuws. Ik heb er helemaal slecht van geslapen. Ik zit dan wel ver weg, maar mijn familie is dichtbij…

  Liked by 1 persoon

 7. Storia Dolce Zegt:

  Je hoeft zoiets toch niet aan kinderen uit te leggen? Veel te heftig voor kinderen en zelfs voor volwassenen .

  Liked by 1 persoon

 8. Regenboogvlinder Zegt:

  Wie snapt dit nou wel? Zeker moeilijk om uit te leggen als je het zelf niet snapt… pfff.
  Sterkte!

  Liked by 1 persoon

%d bloggers liken dit: