Cadeautjes met Sinterklaas?

9 december 2015

Blog

Geen gelovigen meer in huis. Wat doe je dan op 5 december? Niets? Of toch iets? Niets is zo weinig; we kozen iets.

Sinds de jongste van het gezin niet meer gelooft in de Goed Heilig Man mag hij van ons kiezen. Geven we dit jaar cadeautjes met Sinterklaas? Of leggen we ze een paar weken later onder de kerstboom? Zijn keuze viel ook nu weer op Kerst. Als uitleg geeft hij ieder jaar weer: “Het ziet er zo gezellig uit als er cadeautjes onder de kerstboom liggen”.

In de week voor het grote kinderfeest vergat ik bijna dat het alweer zover was. Gelukkig had ik geen lijstje met te kopen cadeautjes…

Afgelopen zaterdag was het 5 december. Ik kwam pas laat in de middag, na een hardloopevenement, thuis. Scrabble stond net op tafel en ik kon zo aanschuiven. Iedere speler zeven letters en als controlemiddel lagen De Dikke van Daele en de smartphone op tafel. Zo’n spelletje past prima in ons avondje van Sinterklaas.

Het kaartspel liet ik aan mij voorbij gaan. En in eerste instantie het tafeltennissen ook. Ik, zonder gevoel voor balspellen, tafeltennissen… Afijn, wat later was ik er dan toch koud aan. Het eerste potje werd ik flink ingemaakt door mijn kind… Het tweede potje tegen hem mocht ik starten met een voorspong van 10-0. Ook toen wist ik ruimschoots te verliezen. Pingpong, nee niet mijn ding. Lol hadden we wel!

En hadden we dan echt geen cadeautjes? Nee, echt helemaal niets! Het was gewoon heerlijk om weer even met z’n vijven samen te zijn. 

Beeldmateriaal via Google en in eigen beheer.
© Margo Hermans, december 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

22 reacties op “Cadeautjes met Sinterklaas?”

 1. shivatje Zegt:

  Het samen zijn is al een cadeau op zich. En wat mooi dat jouw jongste zegt ach leg het onder de boom is zo mooi dan.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Hou het bij hardlopen. 😂😉😊
  Lijkt als een leuke Sinterklaas.😃

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaixy Zegt:

  Dat is ook zo belangrijk!!! Dat samen zijn en spelletjes doen.
  Dat is het mooiste cadeau dat er is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabine Zegt:

  Het samenzijn is het mooiste cadeau! 😀 Cadeautjes onder de boom is wel erg gezellig inderdaad. Tafeltennis vind ik echt geweldig! Ben ook best goed moet ik zeggen Hahaha

  Geliked door 1 persoon

 5. Dray Bosma Zegt:

  Samen dingen doen, heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 6. kliefje Zegt:

  Klinkt erg gezellig! Ik houd er ook wel van, spelletjes. Scrabble en Rummicub soms met Jill. Verder niet echt meer de laatste jaren, jammer eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Regenboogvlinder Zegt:

  Als het maar leuk was! Op naar de kerst! 😉

  Geliked door 1 persoon

 8. Ellie Schmitz Zegt:

  Cadeautjes leuk, maar spelletjes, plezier en bij elkaar zijn is toch het mooiste dat er is ❤️
  Leuk geschreven, Margo

  Geliked door 1 persoon

 9. egoecho Zegt:

  De maan scheen met een tevreden lach door de bomen 🙂

  Like

 10. Patty Zegt:

  Kerstmis vieren en met Sinterklaas een grote snoeptafel s’ochtends…al is het er dit jaar bij ingeschoten 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. Morgaine Zegt:

  En zo kan het ook, hier dus gewoon niets, maar dat gaat wel weer komen nu de kleine van mijn nicht onderweg is, hahaha Dan weer traditioneel ook, dat weet ik nu al 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 12. Joolzz Zegt:

  En dat is al een groot cadeau op zich! #samenzijn

  Geliked door 1 persoon