Balans

30 december 2015

Blog

Schrijven. Lange tijd kwam ik niet verder dan er slechts aan denken. De wens om te schrijven was er, maar aan durf ontbrak het. Na veel wikken en wegen startte ik in februari 2014 een eigen site met het plan: ‘elke woensdag een nieuwe tekst plaatsen’.

Eerst publiceerde ik mijn schrijfsels via Webnode; helaas bood deze dienstverlener niet wat ik zocht. In juli 2014 stapte ik over naar WordPress; bloggen via deze aanbieder bleek zoveel gebruiksvriendelijker. Daarnaast genereert WordPress overzichtelijke statistieken. Schrijven is leuk en weten dat mijn teksten gelezen worden, stimuleert mijn schrijfproces.

Het einde van het jaar is het een mooi moment om de balans eens op te maken. Een door mij geschreven tekst wordt 100 à 200, soms wel 300 keer gelezen. In 2015 waren er flinke uitschieters. Enkele teksten werden meer dan 500 keer gelezen. Dat gaf wel een ‘wauw’-gevoel!

Is dat belangrijk? Nee, helemaal niet.
Maar ik vind het wel leuk.

De statistieken laten zien dat er 48.929 weergaven waren in 2015 door 15.536 bezoekers (peildatum 29 december). Specificaties geven weer in welke landen mijn blog hoe vaak bekeken werd, op welke wijze bezoekers verwezen werden naar mijn site en welke video’s getoond werden. Is dit alles belangrijk? Nee, helemaal niet. Maar ik vind het wel leuk.

Wat ik ook leuk vind, is dat ik reacties van lezers ontvang. Soms direct via mijn blog, soms via mijn pagina op Facebook. Er zijn ook lezers die mij een email sturen en met een persoonlijk verhaal reageren op mijn tekst; heel bijzonder.

Mislukt er ook wel eens iets in de schrijvelarij? Ja! Ik had het voornemen korte verhalen te schrijven. Wat blijkt? Verzinnen is mijn ding niet. Ik raak geen steek verder bij de verhalen die ik gestart ben. Dus nu heb ik een wens: een schrijfcursus volgen, zodat ik handvatten heb tot het schrijven van fictieve teksten. Wordt vervolgd…

WordPress genereert ook een jaarrapport wat je kunt bekijken via deze link: https://margohermans.com/2015/annual-report/.

Beeldmateriaal via WordPress en in eigen beheer.
© Margo Hermans, december 2015
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

32 reacties op “Balans”

 1. MichielZiet Zegt:

  Mooie cijfers! En je hebt er ook een mooi overzicht van gemaakt! 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. Jaixy Zegt:

  Wauw! Gefeliciteerd!! Wat een prachtig blogjaar!

  Geliked door 1 persoon

 3. kliefje Zegt:

  Op naar meer!
  Ik heb ook een schrijfcursus gedaan ooit, korte verhalen. Ben er niets mee opgeschoten alleen, haha! Ik heb er 2 geschreven en prefereerde toch het bloggen. Lekker ontspannend.

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho Zegt:

  Ah mooi werk verrichten de statistiekenaapjes! 😊

  Geliked door 1 persoon

 5. Johnny Zegt:

  Inderdaad niet belangrijk, maar wel leuk 😀
  In Balans, dat is wel belangrijk 😀
  Fijne jaars wisseling 😀

  Groetjes, Johnny.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabine Zegt:

  Gefeliciteerd meid! Wat een prachtig overzicht! Word er helemaal blij van 😀 En nee die statistieken zijn niet zo belangrijk, maar wél leuk :p

  Geliked door 1 persoon

 7. shivatje Zegt:

  Gefeliciteerd Margo, blijf zo verder doen in 2016.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 8. Sanne, life coach Den Haag Zegt:

  Wat een mooie statistieken! Ik kwam net hier terecht omdat WP me jouw blog aanraadde, grappig is dat. Fijne jaarwisseling alvast en in het volgende jaar groeien je statistieken vast verder nog. Niet dat het belangrijk is, maar wel leuk 😉 Groetjes, een medeblogger.

  Geliked door 1 persoon

 9. beaunino Zegt:

  Knap hoor, wat ben je snel gegroeid. Ik ga in januari een cursus ‘korte verhalen schrijven’ volgen in Amsterdam. Fijne jaarwisseling.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ellie Schmitz Zegt:

  Statistieken leuk, kunnen snipperend werken, maar niet echt belangrijk. Gewoon blijven schrijven, je lezers houd je wel! Ik lees jou in elk geval erg graag 😊

  Geliked door 1 persoon

 11. Ellie Schmitz Zegt:

  Het moet natuurlijk ‘inspirerend’ zijn…..Apple maakt er wat van….🙄

  Geliked door 1 persoon

 12. Suzan Bolleman Zegt:

  Hoi Margo, ook van mij de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat leuk dat er zo veel compleet onbekende mensen op jouw blog reageren. Het zijn dus niet alleen de abonnees die je schrijfsel lezen. Nog nieuwjaarsduiken in Walsoorden, of was vorig jaar de eerste en laatste keer?

  Geliked door 1 persoon

 13. Wildcard Zegt:

  Mooie statistieken 🙂
  Alvast nog veel blog plezier en het beste voor 2016 🙂

  Geliked door 1 persoon

 14. petergortworst Zegt:

  Poeh! Wat een dikke cijfers en terecht. Gefeliciteerd en nog de beste wensen voor het nieuwe (schrijvers)jaar.

  Geliked door 1 persoon

 15. Morgaine Zegt:

  Ik wens je alle goeds toe voor 2016, het zijn ook mooie cijfers, en dat schrijven, ja fantasie, is toch wel een groot ding, mooi dat je hiervoor eventueel een schrijfcursus voor wilt volgen.

  het meest belangrijke is denk ik hierin, dat je vanuit je hart schrijft, dan zit je altijd goed.
  X

  Geliked door 1 persoon