Fris gestart!

6 januari 2016

Blog

Zonnetje hoog aan de blauwe hemel. Fris maar niet echt koud. Een beetje wind. In mijn beleving prima weersomstandigheden voor een frisse nieuwjaarsduik!

Ingeschreven hadden we ons al, dus het aanmelden verliep vlot. Goodiebag met Unoxmuts en -oorkonde, enkele consumptiebonnen en het deelnemerspolsbandje namen we in ontvangst. We hadden nog ruim de tijd voor het startsein zou klinken, dus besloten we – ondanks het zonnetje – toch nog maar even onze warme kleding aan te houden.

Zo rond tien voor twaalf liepen we dan met z’n zessen, samen met de 170 anderen, in onze duikoutfit het strand op. Dweilband Windkracht 9 zorgde ook dit jaar voor het carnavaleske gevoel. Hier en daar werd er op de muziek een polonaise ingezet ; sommigen waren flink uitgedost. Ik hupte een beetje heen en weer op mijn plekje op het strand.

Om twaalf uur klonk het startsein! Op het strandje kon best gerend worden; in het water niet. De waterstand ging richting eb, dus als deelnemer kwam je onder water flink wat stenen tegen. Die verplichte schoenen waren niet voor niks!

Ik hoorde later op het journaal dat de omgevingstemperatuur rond tien graden Celsius lag; de watertemperatuur rond negen. Toch vond ik het water dit jaar echt heel koud! Vooral aan mijn voeten! Dook ik er vorig jaar nog twee keer in, dit jaar vond ik één keer kopje onder genoeg voor een frisse start van het nieuwe jaar!

 

In 2015 deed ik voor het eerst mee aan zo’n duik op 1 januari. Lezen? Kijk dan hier: Mijn eerste Nieuwjaarsduik.

Beeldmateriaal Rita van de Wege-Rijk, Ann Lommelen, Roze-Riet de Booij en in eigen beheer.
© Margo Hermans, januari 2016
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

35 reacties op “Fris gestart!”

 1. MichielZiet Zegt:

  Ondanks dat het zacht weer was, zou het mij nog te koud zijn. Mooie traditie!

  Geliked door 1 persoon

 2. Geert de Brabander Zegt:

  Ik was er zaterdag bij in Oostende. Welliswaar als fotograaf. 5000 Ijsberen, wat een evenement en wat een sfeer. Respect !!!

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Ik krijg al koud in jouw plaats Margo.
  Petje af dat je dit doet.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho Zegt:

  Ik houd het op een oudjaarssprong: thuis om 12.00 op oudjaarsdag gewoon even een sprongetje vanplezier maken en dan gauw een kop thee of koffie 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. @matroosbeek Zegt:

  Knap gedaan hoor Margo! Het is en blijft een heel moedige daad!

  Geliked door 1 persoon

 6. kurpershoekirma Zegt:

  Ziet er gezellig uit, ga het toch niet doen… brrrr

  Geliked door 1 persoon

 7. Jaixy Zegt:

  Dapper!!
  Ik vond het water iets te koud. Dus ik bleef aan de kant.
  Echt respect

  Geliked door 1 persoon

 8. Ellie Schmitz Zegt:

  Stoere start van jouw nieuwe jaar, Margo! Ik doe het je niet na…Overigens nog een gelukkig 2016 toegewenst 🍀

  Geliked door 1 persoon

 9. Patty Zegt:

  Dappere dodo!

  Geliked door 1 persoon

 10. Sabine Zegt:

  Stoer zeg! Ik weet niet of ik het zou doen in die kou Haha

  Geliked door 1 persoon

 11. Morgaine Zegt:

  whahahaha die mensen achteraan, ik vind niet dat zij het eigenlijk verdiend hebben 😛 En die boot, lag die er voor het geval iemand door had willen zwemmen?

  Geweldig!

  X

  Geliked door 1 persoon

 12. marleen hermans Zegt:

  knap hoor, dat heb je maar weer gedaan,chapeau. Je vader was er ook, maar dan om te kijken.En van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een gezellige dag.

  Geliked door 1 persoon

 13. Mrs. Brubeck Zegt:

  Knap hoor, respect 🙂

  Geliked door 1 persoon

 14. petergortworst Zegt:

  Moedig hoor. Petje… nee, badmuts af!

  Geliked door 1 persoon

 15. Jenn Zegt:

  Lekker! In Scheveningen? Ik heb ook gedoken, maar de ‘echte’ in Scheveningen lijkt me ook mooi om te doen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Soli Zegt:

  Je bent een held! Alleen snap ik hier niks van :-)))

  Geliked door 1 persoon