Stralen deed The Bright

13 januari 2016

Blog

Met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar, was The Bright zaterdagavond een frisse verschijning op het podium van Café ’t Schallemaaj in Ossenisse.

Net voor de zomer van 2015 vormden vijf Zeeuws-Vlaamse jongens de band The Bright. Ze kenden elkaar van de middelbare school; op muzikaal gebied ontmoetten ze elkaar in aanloop naar een bonte avond voor de middelbare school. Repeteren doen ze ondertussen wekelijks; het liefst vaker.

Optreden deden ze nog niet zo vaak. In de nazomer speelden Niels, Stan, Max, Loekas en Mick in Terneuzen bij museumcafé De Vliegende Hollander; in december, net voor de feestdagen, bij De Boemel in Axel. Sinds kort is de band ook twee zangeressen rijker: Kayleigh en Fransien.

Zaterdagavond speelde The Bright pas voor de derde keer op een podium voor publiek. Wij troffen hen anderhalf uur voor aanvang. De vijf jongens en twee meiden waren vol adrenaline.

Samen met gitarist Max trapten Fransien en Kayleigh af. Akoestisch brachten ze een aantal nummers ten gehoor. Fijn klonk dat!
Daarna kwam de rest van de band erbij. In de eerste set van drie kwartier waren de tieners nerveus. Na de pauze was daar maar weinig meer van te merken. The Bright speelde vol overgave en bracht hun enthousiasme over op het publiek.

Ze hebben heerlijke herkenbare covers op hun repertoire, maar hun ambities gaan verder. In de wandelgangen hoorde ik, dat ze ondertussen werken aan hun eerste eigen nummers. Ik ben nieuwsgierig!

 

Beeldmateriaal in eigen beheer en via The Bright.
© Margo Hermans, januari 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Stralen deed The Bright”

 1. MichielZiet Zegt:

  Lekker bluesy. (Y)

  Geliked door 1 persoon

 2. Suzan Bolleman Zegt:

  Kandidaten voor Vestrock, denk je?

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaixy Zegt:

  Ow leuk!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabine Zegt:

  Wat leuk zeg!

  Geliked door 1 persoon

 5. Bomma Zegt:

  Dat zal leuk geweest zijn.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Afijn | Margo Hermans - 1 januari 2017

  […] Stralen deed The Bright → 487 keer; […]

  Like