Snisjèrs: Ann & Yves

15 januari 2016

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 11 | nummer 1

Het huis aan de Oostdijk nummer 1 heeft jarenlang te koop gestaan; sinds augustus 2015 zijn er nieuwe bewoners. Ann Lommelen (1973) uit Beveren en Yves Roovers (1968) uit Wommelgem, hebben er samen hun intrek genomen.

“Waarom Ossenisse?”, vroeg ik hen. “Weg zijn van de drukte in de stad Antwerpen en hier in de polder genieten van de rust, de ruimte en het waanzinnige uitzicht! Weet je dat wij nog nooit zulke mooie gekleurde luchten hebben gezien als hier in de polder van Ossenisse”, vertelden zij mij.

Ann (afkomstig uit Mol) heeft, na haar middelbare school in Geel, de opleiding ‘piano’ aan het Lemmensinstituut te Leuven gevolgd en heeft zich aansluitend aan de universiteit Leuven gespecialiseerd in cultuurmanagement. Ann werkt sinds 1997 bij het Conservatorium Antwerpen. Zij is verantwoordelijk voor de productieleiding muziek (o.a. regelen van repetities en concerten van studenten klassieke muziek aan het Conservatorium Antwerpen, organiseren van galaconcerten, sponsorwerving en -administratie) en heeft daarmee meer dan een voltijdse baan waarbij haar werkuren vaak wisselen. Haar schaarse vrije tijd besteedt Ann graag aan piano spelen, hardlopen, recreatief fietsen, en genieten van haar huis en tuin en de weidse omgeving van Ossenisse.

Yves (gewoond in Wommelgem) volgde een middelbare brood- en banketopleiding in Antwerpen en ging, na zijn diensttijd in het leger, aan het werk in een bakkerij. Na 6 jaar stapte hij over naar een andere zaak waar hij als meesterbakker aan de slag ging. Een sociaal leven als bakker had hij niet, daarom nam hij ontslag. Hij begon te werken achter de balie in een ijzerwinkel. Later ging Yves aan de slag bij een bedrijf in de ventilatiebranche; eerst als productiearbeider, later op kantoor. Daar hielp hij klanten, deed de planning en maakte calculaties. Daarna heeft hij samen met anderen een nieuw ventilatiebedrijf opgezet in de omgeving van Brussel. Na verloop van tijd besloot Yves zijn eigen ventilatiebedrijf op te richten in de omgeving van Antwerpen. Ondertussen heeft hij al 6 jaar zijn eigen bedrijf ‘Kader20’ in Wommelgem en heeft hij 7 personeelsleden. Kader20 maakt industriële vierkante ventilatiekanalen voor onder andere winkelcentra en ziekenhuizen. Yves vindt het in Ossenisse heerlijk om weg te zijn van de hectiek van de stad Antwerpen. Hij klust graag in en om hun huis en geniet dan van de rust die er heerst in de polder. Sinds 1½ jaar loopt hij ook hard en dit doet hij dan graag samen met Ann.

Beeldmateriaal: Karin Driessens – Karma Fotografie
© Margo Hermans, januari 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.