Eigen stijl

20 januari 2016

Blog

“Eigenlijk wil ik graag wat nieuwe kleren, mama”, zei onze zoon een paar weken geleden. “Nu ik op de middelbare school zit, vind ik niet meer alles leuk wat in mijn kast hangt”. Een volgende stap in het groter worden. Ontwikkeling van een eigen kledingsmaak.

Als driejarige kon hij vroeg in de ochtend soms aardig dwars zijn als het om het aantrekken van kleding ging. Vrij snel besloot ik, dat hij maar beter zelf kon kiezen tussen datgene wat ik liet zien. Het ene shirt of het andere. Een keuze uit twee was door hem snel gemaakt en de periode van dwars zijn was gelukkig van korte duur.

Een paar jaar later werd mij duidelijk dat hetgeen ik kocht voor hem, beter ook geretourneerd kon worden… Als ik thuis kwam na een dagje winkelen in een grote stad, had hij niet meer altijd een blije lach op zijn gezicht wanneer ik de broeken en shirts liet zien. Online winkelen was een hele uitkomst. Tot nu.

Een lang smal lijf en dan smalle broeken willen; passen in winkels is dan veel handiger. Dus zaterdag winkelden we in Goes. Ik zag aan hem dat alles wat hij in de kledingwinkel zag, veel en overweldigend was. Hoe winkel je eigenlijk? Waar begin je in zo’n winkel?

Wat ik niet wilde, was hem vertellen wat ik mooi vind. Ik wilde hem zelf laten kiezen. Hem de kans geven zelf te ontdekken welke kledingstijlen er zijn en hem zelf laten bepalen wat hij mooi vindt. De gekozen kledingstukken in eigen volgorde laten aanpassen en hem dan zelf laten bepalen of iets wel of niet staat.

De onwennigheid verdween snel. Vier broeken werden gepast, een paar sweaters en een bloes. Voor de spiegel maakte hij zijn keuze en voor het eerst liep hij daarna met een tas zelf uitgezochte kleding de winkel uit. Weer groter geworden! ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, januari 2016

 

 

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

26 reacties op “Eigen stijl”

 1. Jaixy Zegt:

  Wat een leuke ervaring. Wat worden ze dan groot he?

  Geliked door 1 persoon

 2. mefrouw Zegt:

  Herkenbaar!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Margo, wat leuk hoe je beschrijft door welk proces jullie beiden gaan! Je zoon wordt groter, gaat keuze’s maken en eigen smaak ontwikkelen, jij als moeder gaat stapje voor stapje meer loslaten, hem meer ruimte geven. Mooi!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Sanne, life coach Den Haag Zegt:

  Dat lijkt me zo ontroerend, zulke momenten! Mooi beschreven.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabine Zegt:

  Wat lijkt me dat bijzonder om te doen met je zoon. Gewoon de eerste keer winkelen!

  Geliked door 1 persoon

 6. egoecho Zegt:

  Shoppingmijlpaal! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. tanjaslagter Zegt:

  Heel herkenbaar! En leuk geschreven

  Geliked door 1 persoon

 8. Odette Zegt:

  Op….naar het kleedgeld. Want zelf shoppen is op een gegeven moment de bom. 😊

  Geliked door 1 persoon

 9. Hedwig Zegt:

  Ben echt benieuwd wanneer mijn zoon van bijna 6 gaat ageren tegen wat ik voor hem koop 🙂 …best spannend !

  Geliked door 1 persoon

 10. Soli Zegt:

  Ik mag morgen mee 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. marleen hermans Zegt:

  leuk beschreven, en heel herkenbaar bij onze meiden, het hoort inderdaad bij het losmaken proces, wat soms niet zo leuk is!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Morgaine Zegt:

  Och, dat probleem had ik ook al vanaf 3 jaar en vanaf dat moment moest ze echt zelf uitzoeken ook, als ik iets kocht zonder haar erbij dan wilde ze het niet hebben, totdat bleek… als oma het haar gaf, zelfde kledingstuk, dat het dan wel goed was! Dus kocht ik vaak iets, gaf het aan mijn moeder, en oma zei dat zij het gekocht had, dan was het goed, erg dubbel, ik weet het, maar soms moet je handelen naar wat mogelijk is, hahahaha

  X

  Geliked door 1 persoon