Prikkelingen!

3 februari 2016

Blog, Eten & drinken, Wereldbol

Ware prikkelingen van mijn smaakpapillen waren het. Een enorme verwennerij om al die verschillende smaken, veelal verrassende combinaties, te mogen proeven. Voor deze smaakbeleving waren wij op een druilerige zondagmiddag te gast bij Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat.

We waren er met z’n zessen. Om – volgens traditie – iets te vieren. Ontvangen werden we met alle egards. We namen plaats aan een tafel vol mooi linnen en glanzende glazen. Sfeervol was het restaurant verlicht. Prettige muziek klonk. Het beloofde een aangename middag te worden.

Aangepaste wijnen werden telkens weer in propere glazen geschonken wanneer er nieuwe gerechtjes voor ons neergezet werden. Denk aan voorgerechtjes als ‘oester margarita’, ‘mossel zuring & anijs’ en ‘scheermes & limoenblad’. Tussengerechtjes als ‘eclair mierikswortel & algen’ en ‘garnalen zeebaars & spelt’. En hoofdgerechtjes als ‘paling aardappel & zeeweer’, ‘wortel verveine & zilverui’, ‘langoustine sherry & artisjok’ en ‘friet zeewater & zeesla’.

Tussen alle wijnen door dronk ik voldoende water om vooral wel helder te blijven. Bewust te zijn van al de verfijnde gerechten telkens weer voor mijn neus. Kunst lag er op mijn bord. Een plaatje voor het oog. Een verwennerij voor de smaakpapillen.

Aan het einde een ouderwetse ladder vol zoete lekkernijen zoals boterbabbelaars, arretjescake, boterkoek en bonbons. Samen met een glas jasmijnthee een perfecte afsluiting van een middag heerlijk genieten in goed gezelschap. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Nummer 25 – Geniet: ‘Eten bij Restaurant De Kromme Watergang’check!

Restaurant De Kromme Watergang** staat ook in de Michelin Gids.

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, februari 2016

 

, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Prikkelingen!”

 1. Myriam Zegt:

  Waaw, dat lijkt er eentje voor op mijn lijstje 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Geert de Brabander Zegt:

  Een gouden tip… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. marleen hermans Zegt:

  zo te zien, heb je kunnen genieten van bijzondere gerechten, en daarbij nog een gezellig leuk gezelschap.
  geniet van de mooie dingen

  Geliked door 1 persoon

 4. Tiffany Remijn Zegt:

  Thanks the recommendation, we’re always looking for new restaurants to try when we are on holiday in Zeeland!

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabine Zegt:

  Zo hé dat ziet er echt onwijs lekker uit! Kan me helemaal voorstellen dat je er zo van genoten hebt!

  Geliked door 1 persoon

 6. egoecho Zegt:

  M’n ogen hebben met smaak meegegeten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Jaixy Zegt:

  Wauw!! Dat ziet er super uit!!

  Geliked door 1 persoon

 8. MichielZiet Zegt:

  Ik moet zulke bloggen ook niet op een lege maag lezen… mijn buik rammelt nu. 🙂

  Geliked door 1 persoon