Prikkelingen!

3 februari 2016

Blog, Eten & drinken, Wereldbol

Ware prikkelingen van mijn smaakpapillen waren het. Een enorme verwennerij om al die verschillende smaken, veelal verrassende combinaties, te mogen proeven. Voor deze smaakbeleving waren wij op een druilerige zondagmiddag te gast bij Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat.

We waren er met z’n zessen. Om – volgens traditie – iets te vieren. Ontvangen werden we met alle egards. We namen plaats aan een tafel vol mooi linnen en glanzende glazen. Sfeervol was het restaurant verlicht. Prettige muziek klonk. Het beloofde een aangename middag te worden.

Aangepaste wijnen werden telkens weer in propere glazen geschonken wanneer er nieuwe gerechtjes voor ons neergezet werden. Denk aan voorgerechtjes als ‘oester margarita’, ‘mossel zuring & anijs’ en ‘scheermes & limoenblad’. Tussengerechtjes als ‘eclair mierikswortel & algen’ en ‘garnalen zeebaars & spelt’. En hoofdgerechtjes als ‘paling aardappel & zeeweer’, ‘wortel verveine & zilverui’, ‘langoustine sherry & artisjok’ en ‘friet zeewater & zeesla’.

Tussen alle wijnen door dronk ik voldoende water om vooral wel helder te blijven. Bewust te zijn van al de verfijnde gerechten telkens weer voor mijn neus. Kunst lag er op mijn bord. Een plaatje voor het oog. Een verwennerij voor de smaakpapillen.

Aan het einde een ouderwetse ladder vol zoete lekkernijen zoals boterbabbelaars, arretjescake, boterkoek en bonbons. Samen met een glas jasmijnthee een perfecte afsluiting van een middag heerlijk genieten in goed gezelschap. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Nummer 25 – Geniet: ‘Eten bij Restaurant De Kromme Watergang’check!

Restaurant De Kromme Watergang** staat ook in de Michelin Gids.

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, februari 2016

 

, , , , , , , ,

Over Margo Hermans

Op aarde ~ 1972 | Directiesecretaresse ENGIE ~ 1994 | Eega ♥ Han ~ 1997 | Schilderen & tekenen ~ 1998-2015 | Mama ♥ Stijn ~ 2003 | Hardlopen ~ 2009 | Medeorganisator VESTROCK ~ 2010-2014 | Eigen blog aangedurfd ~ 2014 | Minerva Netwerk Directiesecretaresses, lid werkgroep ~ 2014 | Redactielid De Snisser Courant ~ 2014 | Medeorganisator d’Ossekoppenloop ~ 2014 | Eindredactie De Snisser Courant ~ mei 2015

Bekijk alle berichten van Margo Hermans

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Prikkelingen!”

 1. Myriam Zegt:

  Waaw, dat lijkt er eentje voor op mijn lijstje 🙂

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 2. marleen hermans Zegt:

  zo te zien, heb je kunnen genieten van bijzondere gerechten, en daarbij nog een gezellig leuk gezelschap.
  geniet van de mooie dingen

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 3. Tiffany Remijn Zegt:

  Thanks the recommendation, we’re always looking for new restaurants to try when we are on holiday in Zeeland!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 4. Sabine Zegt:

  Zo hé dat ziet er echt onwijs lekker uit! Kan me helemaal voorstellen dat je er zo van genoten hebt!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 5. egoecho Zegt:

  M’n ogen hebben met smaak meegegeten 🙂

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 6. Jaixy Zegt:

  Wauw!! Dat ziet er super uit!!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

 7. MichielZiet Zegt:

  Ik moet zulke bloggen ook niet op een lege maag lezen… mijn buik rammelt nu. 🙂

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: