Ingesmeerd met chocolade

16 maart 2016

Beleven, Blog

Van tijd tot tijd genieten van Finse warmte, een Turkse stoombad, een opgietritueel en zo heerlijk tot rust komen. Afgelopen zondag was het weer fijn!

Deze keer had ik ook een Hammambehandeling gereserveerd bij Wellness Goes. Om twee uur werd ik verwacht; vooraf nam ik – zoals gevraagd werd – plaats in de stoomcabine. De warmte in deze cabine, of wel Turks stoombad, zorgt ervoor dat oude en dode huidcellen worden los geweekt en de poriën in de huid goed open gaan staan.

In de Hammamruimte werd ik keurig ontvangen en kreeg ik uitleg over de stappen van de Montezuma-behandeling. Normaliter wordt je na het scrubben helemaal ingezeept, maar deze maand is de zeep vervangen door een chocolademengsel. Laat ik nu net geen liefhebber van chocolade zijn…

De stenen plaat waarop ik plaats nam was aangenaam verwarmd. De reinigingsceremonie ging van start. De dame schepte metalen schalen vol warm water en overgoot mij vanaf mijn voeten tot mijn hals. Daarna scrubte ze met een Kese (speciale scrubhandschoen van zijde) de oude en dode huidcellen van mij af en overgoot ze mij opnieuw met warm water. Zowel mijn achterzijde, als voorzijde, werden behandeld.

Daaropvolgend werd ik ingesmeerd met een mengsel van chocolade en Arganolie en een uitgebreide lichaamsmassage met de aangebrachte chocolademix volgde. De voedingstoffen van de Arganolie schijnen zo makkelijk door de huid opgenomen te worden en ook mijn huid te verzorgen. Voordat ik me omdraaide naar mijn andere zijde voor de massage met de chocolademix, werd ik nogmaals overgoten met warm water uit de metalen schalen zodat ik schoon spoelde.

De behandeling ervoer ik als aangenaam professioneel en – ondanks de geur van chocolade – als erg prettig. Zo’n 45 minuten later liep ik ontspannen en schoon de Hammamruimte uit.

Uitleg Hammambehandeling bij Wellness Goes
Beeldmateriaal en informatie via Fitland Wellness Goes en via Google.
© Margo Hermans, maart 2016
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

36 reacties op “Ingesmeerd met chocolade”

 1. MichielZiet Zegt:

  Klinkt super relaxed en heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 2. @matroosbeek Zegt:

  Mmm, chocolade, ik zou mezelf opeten…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Zo een behandeling lijkt mij heerlijk, Margo! Wat fijn dat je hebt genoten!

  Geliked door 1 persoon

 4. Martha Zegt:

  Boh dat klinkt echt super chil!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Anuscka Zegt:

  Zo, dat klinkt lekker zeg! Ik zou mezelf ook opeten geloof ik… 😀

  Geliked door 1 persoon

 6. Edward McDunn Zegt:

  Heerlijk om zoiets een keer te doen hoor, maar wel een beetje zonde van al die lekkere chocolade.

  Geliked door 1 persoon

 7. marleen hermans Zegt:

  heerlijk die massage, lekker ontspannen

  Geliked door 1 persoon

 8. Jaixy Zegt:

  Heerlijk zo ontspannen

  Geliked door 1 persoon

 9. egoecho Zegt:

  Blijft toch een bijzonder fenomeen, met chocolade.
  Ik die het meestal rond Pasen en dan verstop ik me 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. Morgaine Zegt:

  Ik heb toch zo’n hekel aan voedsel op mijn lijf hey… hahaha bedenk, slagroom, en andere sticky stuff die mensen weleens gebruiken achter uhm…. Dit klinkt relaxed, dat is een goede pro massage altijd, maar doe mij maar een normale fijne geur olie ipv de chocolade… en ook jij zegt al, ondanks, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 11. Mrs. Brubeck Zegt:

  Wij zijn allebei grote wellnessfans, dit nog nooit geprobeerd, mss overweeg ik het nu wel eens 🙂
  Fijn dat je genoot!

  Geliked door 1 persoon

 12. Regenboogvlinder Zegt:

  Hmmmm lijkt me ook wel wat. Had ik moeten weten want ik was vorige week in Goes 😉

  Geliked door 1 persoon

 13. Jenn Zegt:

  Hammam lijkt me zo fijn om eens mee te maken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 14. tanjaslagter Zegt:

  Heeeeerlijk!

  Like

 15. Bomma Zegt:

  Hier eten ze de chocolade liever op dan dat ik ermee zou worden ingesmeerd.

  Geliked door 1 persoon

 16. Joolzz Zegt:

  Ohhhh…. *kreun* Ik wil ook weer!

  Geliked door 1 persoon

 17. Tiffany Remijn Zegt:

  Not a fan of chocolate? That might be a friendship breaker! 😉

  Geliked door 1 persoon