Bijgeloof

18 maart 2016

Zes woorden

Niet op een godsdienst

gebaseerd geloof.

 


Opdracht: Schrijf een verhaal over BIJGELOOF in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.


 

Beeldmateriaal Loesje en via Google.
© Margo Hermans, maart 2016
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

11 reacties op “Bijgeloof”

 1. Patty Zegt:

  Toch een vreemd fenomeem dat bijgeloof. Zo ‘klop ik af, op ongeverfd hout’, vraag ik een klein muntstukje als ik iemand een schaar of mes kado doe en zwarte katten zie ik liever niet in het donker voor me langsschieten. En als ik suiker knoei, denk ik meteen ‘ah neeee, ik heb geen zin in bezoek vandaag’. Denk ik niet bijgelovig te zijn…hahaha

  Geliked door 3 people

 2. Morgaine Zegt:

  Ik lees de reactie van Patty over de suiker, dan denk ik altijd, kom maar op, wie komt er op bezoek vandaag, en puntje bij paaltje… no one, lol… hahahahaha

  En dan leef ik samen met een zwarte kat, met vier witte poten ook nog, yeah right? 😉 En toch klop ik af, want je weet maar nooit!

  X

  Geliked door 2 people

 3. Marion Driessen Zegt:

  Voor een godsdienst is bijgeloof, tja, bijgeloof. Voor mensen die er heilig in geloven, is het, tja, als een soort godsdienst. Een prikkelend verhaal, Margo.

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  toch nog een “geloof” . Mooie woorden gebruikt

  Geliked door 1 persoon

 5. Bomma Zegt:

  Bijgeloof, een denkbeeld van alle tijden.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zes woorden verhaal: Bijgeloof | Doldriest - 18 maart 2016

  […] bijdrage: https://margohermans.com/2016/03/18/bijgeloof/ Tot de volgende, […]

  Geliked door 1 persoon