Werken aan de keukentafel

29 maart 2016

Publicatie

Uit Nieuwsbrief ‘Minerva’ | Netwerk voor Directiesecretaresses in Zeeuws-Vlaanderen | maart 2016

Tot een paar weken geleden was ik nog niet zo ver. Maar nood brak wet en nu ben ik om. Thuiswerken is echt een uitkomst!

Natuurlijk wist ik al maanden – … zelfs jaren – dat ik ook vanaf thuis kan werken. Collega-secretaresses belden me soms vanaf thuis, aan de keukentafel, en vertelden me dan dat thuiswerken echt heel goed lukt met de systemen van ons bedrijf. Klein beetje jaloers was ik dan soms wel. Ik moest nog altijd ‘iets’ installeren. Ik had de klok wel horen luiden, maar wist gewoon de klepel niet hangen.

En toen was mijn zoon ziek; het werk moest wel doorgaan. Een collega vertelde me precies welke handelingen ik nog moest uitvoeren om thuis op mijn laptop te kunnen werken. ICT-helpdesk regelde enkele snelkoppelingen, zodat mijn archieven, alle agenda’s en postvakken en mijn werkmappen bereikbaar waren.

Er ging een thuiswerkwereld voor me open. Het inloggen verliep vlot. En inderdaad; alle mappen, documenten en mijn complete Outlook kon ik volledig benaderen. Maar enkel thuiswerken dat zou ik niet willen. Mensen om mij heen, en de sociale contact waar werk ook voor zorgt, vind ik belangrijk en fijn.

margo hermans margohermans netwerk directiesecretaresses zeeuws-vlaanderen minerva secretaresse

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, maart 2016
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

27 reacties op “Werken aan de keukentafel”

 1. Joolzz Zegt:

  Ik (als mede-secretaresse) werk ook weleens thuis of op een andere locatie (M.iddelburg ipv B.reda) en dat werkt echt geweldig!! Ook thuis, aan die keukentafel. Hoewel ik dan soms wel de neiging moet onderdrukken om niet te gaan schrijven. Die keukentafel hè…. 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Het heeft zo zijn voor en nadelen. Maar het kan wel voor sommige dingen een uitkomst zijn om vanuit thuis te kunnen werken. En als het werk het natuurlijk toelaat. Want niet iedereen kan van thuis uit werken.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaixy Zegt:

  Maar soms biedt het een geweldige uitkomst.
  Fijn dat het kan als het nodig is.

  Geliked door 1 persoon

 4. @matroosbeek Zegt:

  Het enige nadeel is dat je thuis soms langer en meer gaat doorwerken… Maar dat vind ik niet erg want je hebt ook tijdswinst omdat je tussendoor huishoudelijke klusjes kan opknappen en er geen reistijd van en naar het werk is. En ja, inderdaad, je sociale contacten… Volledig thuiswerk zou ik ook niet zien zitten. Het is te vereenzamend.

  Geliked door 1 persoon

 5. Morgaine Zegt:

  Ja nou ja, ik ben er niet zo goed in om thuis te werken, maar dat is ook ander werk, niet echt werk als in betaald krijgen, maar zelfs als ik betaald zou krijgen? Denk ik dat ik hier ongeschikt voor ben, ik zit dan liever waar ik moet zijn, verandering van spijs. Maar misschien is dit anders als ik ooit wel een betaalde job heb natuurlijk, geen idee.

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Ellie Schmitz Zegt:

  Een goede mix van thuis en buitenshuis werken zou fijn kunnen zijn. Contacten buiten de deur zijn zeer belangrijk, zo heb ik ervaren nadat er geen werk meer is. Ook heel persoonlijk…maar gewoon ervan genieten Margo als het je bevalt, kan ook rust geven…mooie thuiswerkdag!

  Geliked door 1 persoon

 7. Anuscka Zegt:

  In mijn vorige baan (als secretaresse) waren de IT-mogelijkheden er ook, en ik vond het ideaal. Niet meer zo precies tussen half negen en vijf aanwezig hoeven zijn ‘no-matter-what’, maar op momenten dat de situatie op het werk het toeliet naar huis en af en toe ’s avonds nog even verder werken, als het MIJ beter uitkwam. Met een flexibel management, dat weet dat je (thuis) de kantjes er niet afloopt als je eens een keer ’s middags wat eerder weggaat of ’s morgens later begint, vind ik thuiswerken een uitkomst!

  Geliked door 1 persoon

 8. egoecho Zegt:

  Ik doe (en zou) niet meer anders willen.

  Geliked door 1 persoon

 9. egoecho Zegt:

  Eh, dat is een gekke zin…maar je snapt wat ik bedoel 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. MichielZiet Zegt:

  Hier doen we het ook. Maar ik zit liever op het werk voor de contacten. Hoewel het wel een uitkomst is. Een goede mix prefereer ik.

  Geliked door 1 persoon

 11. marleen hermans Zegt:

  een prima idee, als je het kunt.
  ik zou in mijn tijd snel afgeleid zijn, om iets huishoudelijks te gaan doen. daarom ook altijd buitens huis gewerkt.

  Geliked door 1 persoon

 12. Geert de Brabander Zegt:

  Ook ik volg constant mijn mails van thuis uit, stuur hier en daar bij…en zo hoef je ook geen schrik hebben dat na een week verlof je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar om volledig en alleen van thuis uit te werken…nee hoor…sociale contacten zijn ook belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

 13. Regenboogvlinder Zegt:

  Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Superhandig af en toe!

  Geliked door 1 persoon

 14. Maret Zegt:

  In geval van nood heb ik het ook wel eens gedaan, een bankstel dat afgeleverd moest worden bijvoorbeeld :-), maar over het algemeen wordt het toch als prettiger ervaren als ik gewoon op de werkplek aanwezig ben. Ik maak er dan ook, hoewel ik dit zeer zeker wel zou willen, niet zo vaak gebruik van.

  Geliked door 1 persoon