Pasen

30 maart 2016

Blog

Tijdens de lunch samen met collega’s aan tafel op Goede Vrijdag. Waar staat deze dag ook alweer voor? Een enkeling aan tafel wist het nog. Google werd er bij gehaald en we waren weer allemaal op de hoogte. Ook ik wist het niet meer precies…

Op Goede Vrijdag werd Jezus gekruisigd. En Pasen – de zondag erop volgend – wordt er vanuit het geloof in Jezus gevierd dat hij opgestaan is uit de dood. Kerst heeft voor mij persoonlijk, vanuit de combinatie van opvoeding en geloof, meer betekenis. Wij als gezin gaan met Kerst altijd naar de kerk. Pasen is inmiddels ook voor mij – helaas – bijna niets anders meer dan een gezellig samenzijn met familie geworden.

Deels was het op eerste Paasdag bar slecht weer! Oma had het goed bedacht om vooraf een binnenactiviteit te regelen. Na de koffie en appeltaart gingen we bowlen. Dat was lang geleden! Zou ik er nog steeds niets van kunnen?

Met z’n vijven hadden we één baan. Nadat ik ontdekte welke kleur bowlingbal het fijnste in mijn hand lag, was ik als derde aan de beurt. Tijdens het eerste partijtje vond ik het een hele kunst om de bowlingbal vooral niet in de goot links of rechts te laten rollen. Blij was ik wanneer er enkele kegels omvielen en ook bij mijn naam een score stond.

Het tweede partijtje had ik iets meer geluk en gooide ik zowaar twee keer een strike. Ik stond versteld van mezelf. Een uurtje bowlen was zo voorbij… Familie en gezelligheid met Pasen stond bovenaan! ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer en via Google.
© Margo Hermans, maart 2016
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Pasen”

 1. @matroosbeek Zegt:

  Leuk Margo! En mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Leuk verslag. Ik zie, dat je nog niet voor ‘het grijs’ bent gegaan, hihi

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaixy Zegt:

  Gezellig!!
  Denk dat dat het belangrijkste is toch?? Dat je leuke dagen hebt met familie

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine Zegt:

  Heerlijk zo’n dag of dagen met elkaar door te brengen, doen wij ook met regelmaat, maar niet met Pasen 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabine Zegt:

  Wat leuk zeg! Bowlen is ook echt hartstikke leuk. En met je familie! Ik zou soms willen dat ik dat even kon doen. Leuke foto’s ook!

  Geliked door 1 persoon

 6. Jenn Zegt:

  Ziet er gezellig uit!

  Geliked door 1 persoon

 7. egoecho Zegt:

  Strike! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. marleen hermans Zegt:

  gezellig. Bij jouw ouders?

  Geliked door 1 persoon