Lampen versus lasagne

6 april 2016

Blog

Van ruilen komt huilen, maar niet in ons dorp. Hier hebben we een ruilpagina op Facebook. Niet alleen toegankelijk voor de bewoners van deze plaats, maar ook voor andere geïnteresseerden. Spullen die je zelf niet meer gebruikt, kun je aanbieden. Gratis, of inderdaad om te ruilen. Duurzaamheid en bewustwording zijn de juiste uitgangspunten, maar het is gewoon ook goed voor je portemonnee.

Een paar zomers geleden bleek dat onze zoon alweer grotere voeten te hebben dan de teenslippers die ik de zomer ervoor kocht. Ik plaatste een fotootje, vertelde de details en waartegen ik het wilde ruilen. Binnen enkele minuten was de deal gesloten. Een paar dagen later kwam de ruilster vers fruit afleveren en ik overhandigde de teenslippers.

Ik ruilde al te klein geworden kinderkleding tegen lasagne, hartige taarten en huisgemaakte walnotenolie. Onlangs leverde ik een plak chocolade tegen een herbruikbaar kruidenbuiltje.

Even geleden hadden we na een jaar of vijf ‘zoeken’ eindelijk lampen voor onze keuken gevonden. Wat doe je dan met de oude? Weggooien vonden we geen optie; de ruilpagina leek ons het beste. Ik plaatste foto’s van de lampen en dezelfde middag was de ruildeal gesloten. Een andere buurvrouw was teleurgesteld; wie het eerst komt, het eerst maalt.

Zondag werd de tegenprestatie bij ons afgeleverd: een flinke schaal huis bereide vegetarische lasagne. Koken hoefde ik die dag niet! Het enige wat ik deed was de oven op 180 graden voorverwarmen, de schaal met lasagne in de oven te plaatsen en 30 minuten later de borden vullen.

Tijd is hetgeen waar ik de lampen voor geruild heb! En de lasagne, die smaakte heerlijk!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2016
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

22 reacties op “Lampen versus lasagne”

 1. shivatje Zegt:

  Zoiets is toch leuk en gaat er eigenlijk niets verloren.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. @matroosbeek Zegt:

  Wat een goed idee!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaixy Zegt:

  Ja leuk dat ruilen of gratis weggeven via facebook. Ik hou er ook van!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat leuk, Margo! ‘Tijd is hetgeen waar ik de lampen voor geruild heb’….prachtig verwoord! Ik houd ook erg van ruilen, geven, hergebruiken en een ander blij maken!

  Geliked door 1 persoon

 5. Morgaine Zegt:

  Wat bijzonder, nooit aan gedacht om te ruilen voor een schaal gevuld met lasagne, hahaha goed gedaan! 😀

  Geliked door 1 persoon

 6. egoecho Zegt:

  Ziet er bijzonder smakelijk uit! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. MichielZiet Zegt:

  Dat is een goede ruil! Jum! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Regenboogvlinder Zegt:

  Leuk dat je er gebruik van hebt gemaakt. Wij hebben hier in Zeist ook Facebookpagina’s voor spullen die te koop of gratis worden aangeboden. Ook een aparte ‘ruilhoekje’ genaamd. Echt een leuk initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 9. Odette Zegt:

  Wat een superdeals!

  Geliked door 1 persoon

 10. Annemiek Zegt:

  Leuk he, de Snisse ruilhandel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Patty Zegt:

  Wat een leuk initiatief zo’n ruilpagina…ga eens zoeken, of dat hier in onze omgeving ook kan 🙂
  Zo heb ik laatst zaadjes geruild tegen walnoten…nou ja, dat was het plan. Na een gezellig etentje, waren de zaadjes vergeten mee te nemen. Dus nu zaai ik ze maar alvast in voor mn vriendin. Voor de extra moeite, krijg ik weer heerlijke zelfgemaakte jam 🙂

  Geliked door 1 persoon