Wisdom highlights

13 april 2016

Blog

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de kwast van de kapster mijn haar voor het laatst helemaal bruin verfde.

In mei vorig jaar schreef ik Wat tinten grijs dan maar? Ik eindigde met de woorden “Als je me ziet met mijn uitgroei en je vind het lelijk, dan mag je het best zeggen… Ik denk er waarschijnlijk ook zo over…” In alle eerlijkheid kan ik je nu zeggen, dat ik mijn gedeeltelijke melange van peper en zout helemaal niet lelijk vind.

De eerste vier à zes maanden na mijn beslissing vond ik het lastigst. Mijn zilveren haren werden steeds zichtbaarder tussen de donkerbruin geverfden. En soms zag ik mensen naar mij kijken met een blik van: “Zou ze bijna naar de kapper moeten of is ze gestopt met het verven van het haar…”. Een enkeling durfde zelf over het onderwerp te beginnen; de één wat tactvoller dan de ander. Wanneer ik ‘de blikken’ zag kaartte ik het onderwerp ‘grijze haren’ zelf aan. Zo kon ik vragen gelijk beantwoorden.

Eind oktober schreef ik Hoe grijs ben ik nu echt? Toen dacht ik nog dat het slechts een paar maanden zou duren vooraleer ik van het bruin verlost zou zijn. Nu, een jaar na de laatste verfkwast, kan ik je vertellen dat het nog zeker wel een jaar tot anderhalf jaar duurt voordat ik van alle bruine lokken verlost ben. Natuurlijk kan ik het geverfde haar laten afknippen, maar ik hou van mijn lange haar en kies er voor om dat niet te doen.

Vooraf had ik het niet kunnen verzinnen. Maar ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik trots ben op mijn ‘wisdom highlights’. Ik ben zo ontzettend blij dat ik mijn zilveren haren mag en kan hebben! ♥

 Beeldmateriaal Manon Koopman fotografie, via Pinterest en in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2016
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

30 reacties op “Wisdom highlights”

 1. Frans V. Zegt:

  Ik heb eerbied voor jouw grijze haren
  Zij bekronen je lieve gezicht
  Zij verzachten de sporen der jaren
  na een leven van werken en plicht. ;-P

  Geliked door 1 persoon

 2. @matroosbeek Zegt:

  Margo ga voor zilver, want dat kleuren is op den duur niet meer bij te houden. Ik bewonder jou, want ikzelf heb ongeveer dezelfde haren en haarkleur – zowel in bruin als in zilver – maar ik durf de stap (nog) niet echt zetten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mies Huibers Zegt:

  Nou ben ik een man dus ik heb eigenlijk geen recht van spreken maar ik vind dit echt top dus. Gewoon zoals het komt en is. Mooi grijs is hartstikke cool.

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  So hee…je bent een stuk grijzer als mij hoor. Dan zou ik het ook niet meer verven. Alhoewel ik dan toch het onderste deel ook zou laten ‘peper-en-zouten’….denk ik 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ik snap wat je zegt met ‘laten peper en zouten’, maar een melange is – denk ik – niet gelijk te krijgen. Heb overlegd met mijn kapster om het grijs te verven, maar zij wilde er niet aan beginnen. Te slecht voor haar, zeker als je het lang wilt houden. En dat wil ik.

   Geliked door 1 persoon

   • Patty Zegt:

    Het is wel mogelijk denk ik hoor, alleen erg veel werk en dan wordt het een dure kwestie. En das zonde geld, want het groeit er ook zo weer uit.
    Hoe doen die mensen dat dan, die je op van die foto’s ziet met prachtige grijstinten? Had jij daar een tijd terug ook niet voorbeelden van?
    Maar volgens mij ben je van hetzelfde bouwjaar als moi. Ik ben van puur natuur, maar om nu al helemaal grijs te zijn…Blijf het een dilemma vinden, hoe meer ik er over nadenk. Misschien dat het probleem. Note to self; stop met erover nadenken en doe als Margo; gewoon lekker natuurlijk laten grijs worden. Hihi

    Geliked door 1 persoon

 5. Regenboogvlinder Zegt:

  Het staat je, het geeft iets artistieks!
  Duurt nog wel even ja, mijn haar heb ik 11 geleden uit laten groeien, is van boven en aan de zijkant heel licht, maar de achterkant heeft nog donkere grijstinten.. Eigenlijk best grappig..

  Geliked door 1 persoon

 6. Manon Zegt:

  ik vind het schitterend! ik verf mijn haar ook al vanaf 14 oktober niet meer….kom nu sinds mijn 19e mijn eigen haarkleur tegen….en ja..zo’n 15 zilveren haren….heel weinig …zo hier en daar eens eentje…soms een zilveren glans die mijn aandacht trekt en dan zie ik t dat er weer eentje bij is…mijn mams was ook niet grijs…dus die genen heeft ze doorgegeven….ik houd van puur, naturel maar wel mooi verzorgt…doe je goed Margo…het leven in al zijn fases omarmen!

  Like

  • Margo Hermans Zegt:

   Hé Manon, Je heb de verf ook in de hoek gegooid! Ben benieuwd hoe je haren er dan nu uitzien! Tof om te ontdekken dat je eigenlijk gewoon weinig zilver hebt; mooi om te zien dat je de haargenen van je mama hebt. “Mooi verzorgd”, je verwoord het goed! Het leven is mooi ❤

   Like

 7. egoecho Zegt:

  Een natuurlijke beslissing. Staat je goed!

  Geliked door 1 persoon

 8. Jaixy Zegt:

  Ik vind het prachtig!! Zou er ook nooit mijn haar voor afknippen hoor! Laat de omgeving maar kletsen. Staat je goed.
  Ik ben er jaloers op… Ik heb niet meer dan 5 stoppels pluis op mijn hoofd

  Geliked door 1 persoon

 9. Morgaine Zegt:

  Prachtig dat haar van jou, ik ben dan ook jaloers om de slag die erin hebt zitten, en de kleur die jij hebt van nature is ook prachtig. Zelf krijg ik ook al witte haren, tegen mijn donkere haren aan vallen ze nu al direct zilver/wit uit en ik ben er trots op!

  En nog altijd krijg ook ik de vraag, als het iemand al opvalt, moet je niet weer naar de kapper? Dat ik dan even moet nadenken met de vraag.. waarom dan, schiet ik weer in lachen uit, nee hoor, alles wat je ziet is aux naturelle….

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Heb recent geleerd wat ik moet doen om die slag te ‘behouden’ in plaats van ‘vernielen’. Ben er dus zelf ook erg blij mee nu 🙂
   De vraag “moet je niet weer naar de kapper” stop op een gegeven moment wel, heb ik gemerkt 😉

   Geliked door 1 persoon

 10. Tiffany Remijn Zegt:

  Everytime Margo my silver sister posts, it’s my Dutch language lesson for the week. I sit on the couch with my husband, read it out loud with my ridiculous accent, thinking I’m doing really well, while he just looks at me and smiles …. Then I try to explain to him what i think it meant. It’s a process, let me tell you! We just spent 2 hours working on it! However because I want to understand her blog it’s turned into my motivation to finally learn the language of the country I live in! (I would have tried to write all that in Dutch, but your next blog would have published before I finished!) xoxo

  Geliked door 1 persoon

 11. Alexa Zegt:

  Staat je fab! Prachtig haar ook nog eens en het omlijst een heel mooi gezicht. Beiden hebben al wat leven achter de rug, dat zie je en dat mag gezien worden.

  Geliked door 1 persoon

 12. Joolzz Zegt:

  Wijsheid zit niet in de kleur van je haar, maar in dat wat onder de schedel zit! 🙂 #mooimens

  Geliked door 1 persoon

 13. kurpershoekirma Zegt:

  Ik vind het knap en moedig van je. Zelf ben ik nog niet zo ver.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Afijn | Margo Hermans - 1 januari 2017

  […] Wisdom highlights → 480 keer. […]

  Like