Snissenjèrs: Robin Leysen & Annemiek Hamelink

15 april 2016

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 11 | nummer 2

Het huis aan Lageweg 29 dateert uit 1928; bekend als het vroegere huis van de gemeentesecretaris. Sinds 2012 wonen Robin Leysen en Annemiek Hamelink in deze statige woning: “Het huis voelde direct goed en we zijn gevallen voor het enorme uitzicht de polder in”.

Robin, in 1969 geboren in Assebroek (Brugge), groeide op in Sint-Kruis (Brugge) en volgde daar de lagere school. Middelbaar onderwijs volgde hij in het centrum van Brugge en daarna deed hij een ‘tussenjaar’ tot Industrieel Ingenieur. Op zijn 18e vertrok Robin naar de militaire academie in Brussel om beroepsmilitair te worden. Na 4 jaar, in 1992, rondde hij zijn opleiding af. Hij was kandidaat officier. Zijn carrière startte bij de militaire eenheid in Brasschaat (Antwerpen) en kocht een huis in Brecht. In 1993 vertrok Robin als blauwhelm naar Joegoslavië en diende daar een half jaar als officier logistieke bevoorrading voor de Belgische Compagnie in de schoot van het Frans Bataljon. Na terugkeer volgde Robin bij Defensie een cursus Computer Science en startte als ICT-er in Brussel. Hij ontwikkelde software voor en was projectmanager bij Defensie. De lange reistijden Brecht-Brussel stonden hem tegen en in 2009 nam hij ontslag. Robin werd aangenomen bij Digipolis Stad Antwerpen. Hij werkte er als projectontwikkelaar en projectmanager. De laatste paar jaar miste Robin uitdaging in zijn werk en het idee van zelfstandige begon steeds meer vorm aan te nemen. Sinds januari 2016 is ‘Robin Leysen PM – Smart Project Management Services’ een feit. Daarnaast heeft Robin een eigen webshop ‘Het Noteerhuis’; hij verkoopt mooie schrijf- en papierwaren.

Anekdote Annemiek en Robin hebben elkaar via internet leren kennen. Robin maakte  begin jaren 2000 een profiel aan op een datingsite naar aanleiding van een weddenschap. Hij was al haast vergeten dat dat profiel nog online stond toen Annemiek erop reageerde in 2004. Het klikte direct en in 2005 trok Annemiek bij Robin in zijn huis te Brecht.

Annemiek, in 1971 geboren in Wemeldinge, groeide er op en ging er naar school. In Goes volgde ze de middelbare school en in Antwerpen een masteropleiding tot productontwikkelaar. Na een studie van 5 jaar was Annemiek in 1996 Industrieel Ontwerper. In 1997 stapte ze zonder concrete plannen in het vliegtuig naar Dublin. Onderdak vond ze snel, werk ook. In eerste instantie bij de helpdesk van IBM, later als ontwerper bij een nieuwe keukenshowroom. Na bijna 3 jaar verliet Annemiek Dublin. In 2000 startte Annemiek als zelfstandig ontwerper, na nog kort in loondienst te hebben gewerkt bij een keukenzaak. Begin 2001 had ze haar eigen keukenzaak in Antwerpen en vertegenwoordigde ze een Engels keukenmerk. In 2009 stopte Annemiek haar zaak. Vanaf die tijd doet ze vanuit huis administratief werk voor Conlibrio en startte ze haar keramiekwebshop Two Trees. Het keramiek wordt wereldwijd verkocht; van Singapore, Hongkong, de Westkust van Amerika tot Sint Petersburg. Sinds 2014 werkt Annemiek ook een paar dagen per maand als adviseur en verkoper bij een tegel- en interieurzaak in Kontich. En wekelijks draagt Annemiek een dag haar steentje bij als mantelzorger bij haar ouders.

Beeldmateriaal: Karma Fotografie, Karin Driessens
© Margo Hermans, april 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.