Buiten mijn comfortzone

1 juni 2016

Blog

Hardlopen is mijn ding en valt binnen mijn comfortzone. Dat ik graag meer doe dan alleen maar over asfalt hardlopen, is vast wel duidelijk. Ik breid mijn comfortzone geregeld uit door aan dat hardlopen heuvels, modder en obstakels toe te voegen. Ik noem dit graag buitenspelen voor grote mensen. Daar geniet ik enorm van. 

‘Als je altijd binnen je comfortzone blijft, dut je in’, las ik al eerder op SoChicken. ‘Door je comfortzone uit te breiden krijg je het gevoel dat je leeft. Je hart gaat sneller kloppen, je bloed sneller stromen. Je humeur verbetert en je voelt je fantastisch! Je wordt geconfronteerd met onzekerheden waardoor je groeit.’

Balsporten zijn echt niet mijn ding. Ik ben bij wijze van spreken nog in staat om over een voetbal te struikelen. Toch nam ik afgelopen zondag deel aan een tennisclinic. Thuis werd er vooraf een beetje gelachen… En natuurlijk twijfelde ik best een beetje of ik er wel iets van zou bakken.

Op hoog tempo werden de beginselen van tennis uitgelegd; uiteraard eerst hoe het racket goed vastgehouden moet worden. Daarna in een half uurtje uitleg over forehand in combinatie met oefeningen. Moeilijk om niet gelijk de bal over de omheining van het veld te slaan! Na een half uurtje pauze volgde in 30 minuten uitleg over backhand en ook weer oefeningen. Ik bleek een duidelijke “dubbelhandige” backhand te zijn. Het kan maar duidelijk zijn!

Als beginners gingen we daarna tegen elkaar overspelen. Het plan was om binnen de vakken dichtbij het net te blijven. Met gedoseerde kracht slaan was een must, en viel zeker niet mee. Ondertussen had ik het al flink warm gekregen! Ik moet toegeven, eigenlijk vond ik het wel leuk! Zeker wanneer het mij lukte om de bal een paar keer terug te slaan.

Daaropvolgend werd elke beginner gekoppeld aan een gevorderde speler. En zo stond ik, voordat ik het goed en wel door had, een ‘gemixt dubbel’ te spelen. Zowel de gevorderde van de tegenpartij, als mijn eigen partner, gaven prima uitleg over de spelregels. Fijn was het om zo een beetje meer te proeven van de tennissport.

Het laatste half uurtje tennis liet ik verstek gaan; mijn pols voelde aan als genoeg voor zo’n eerste keer. En ik moet eerlijk toegeven, ik vond het serieus leuk de kennismaking met tennis!

margohermans margo hermans tennis comfortzone tennisvereniging tennisclub animo terneuzen

Beeldmateriaal: Marianne Chapelier en in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2016
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

21 reacties op “Buiten mijn comfortzone”

 1. Sportlifecrisis Zegt:

  Zelf ben ik na 20j tennissen gaan hardlopen. Leuk om de omgekeerde uitdaging een keer te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. @matroosbeek Zegt:

  Tennis vond ik ook heel leuk, maar de ernst waarmee sommigen in discussie gingen over een balletje binnen of buiten, stond me vaak tegen. Ben daarna ook gaan hardlopen. Nu wandelen met flink de pas erin.

  Geliked door 1 persoon

 3. egoecho Zegt:

  Ik maak het wekelijks van dichtbij mee: mijn dochter tennist. En heel soms slaan we, voor de les begint, samen een balletje. Bij mij is het met meer geluk dan wijsheid, maar leuk is het! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Leuk zeg! Ik kijk al jaren naar de grote tennistoernooien op tv. Nou ja, alleen als Roger Federer meedoet, de levende legende in tennis;-)

  Geliked door 1 persoon

 5. thuisbijdewilliams Zegt:

  Ik vind sporten heel erg leuk maar geen teamsport, mag graag mijn eigen ritme bepalen en frequentie.

  Geliked door 1 persoon

 6. bij fietsenmarleen hermans Zegt:

  leuk Margo, dat je dit hebt gedaan. Blijft het bij deze keer? Zelfs al kleding gekocht? Ik hou het maar bij fietsen en wandelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Soms iets anders doen, houd je scherp! Voorlopig blijft het bij deze ene keer, tante Marleen. Ik geef de voorkeur aan hardlopen.
   Nee hoor, geen tenniskleding. Een sportrokje wat ik van vorig jaar had en een hardloopshirt gekregen bij de Spartacusrun 2014. Maar blijkbaar samen een prima tennisoutfit 😀

   Like

 7. Jaixy Zegt:

  Wat leuk!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Enrico Milazzo Zegt:

  super Margo, doorgaan en je gaat het steeds leuker vinden, vraag maar aan marianne

  Geliked door 1 persoon

 9. Regenboogvlinder Zegt:

  Knap dat je het toch doet! 🙂

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Roze lint | Margo Hermans - 14 juni 2017

  […] is eigenlijk niet zo mijn ding. Maar ik vind dat ik af en toe dingen moet doen buiten mijn comfortzone. Dit was er zo eentje. Even na half 12 arriveerde ik bij Ahoy. Terwijl ik – tegen mijn auto […]

  Like