Werken en genieten bij VESTROCK

8 juni 2016

Blog

Zondagavond, vanaf een uur of half negen, genoot ik ontzettend. Eindelijk had ik de relaxmodus gevonden. Staand op de dikke laag houtsnippers, die op de festivalweide gelegd was tegen de vele waterplassen, keek ik naar de laatste act van drie hele mooie dagen VESTROCK. Het voelde onwerkelijk. Was het festival nu echt alweer bijna voorbij? Drie minuten voor het einde kreeg ik even een brok in mijn keel.

In het voorbereidingstraject ben ik alweer twee jaar niet meer betrokken*, maar dat neemt niet weg dat ik tijdens één dag opbouw, de drie dagen festival en één dag afbouw dolgraag mijn handen uit de mouwen steek. In zeven jaar is het evenement uitgegroeid van een eendaags festival met 2.500 bezoekers naar een driedaags festival met 7.000 bezoekers op vrijdag, 9.000 bezoekers op zaterdag (bron: gedrukte krant BNDeStem van maandag 6 juni) en een uitverkochte VESTROCK Junior met 7,500 bezoekers op zondag. Twee festivaldagen voor de volwassenen en de derde dag speciaal voor kinderen; ik ben maar wat blij daar een steentje aan bij te dragen.

Drie festivaldagen in een sfeer die ontspanning uitademde, waar je vooral blije en tevreden mensen trof. Met een beetje heimwee kijk ik foto’s en lees ik verschillende artikelen op internet.

OOR: “Het festival van Hulst is al zes edities een van de gezelligste kleinschalige festivals van Nederland. Een naam die ook met de zevende editie weer wordt waar gemaakt, met zoals altijd een steengoede line-up van zowel nationale als internationale bands.”

Muzine: “Waar Vestrock de afgelopen jaren vooral geliefd was bij een kleine, gestaag uitdijende groep festivalgangers, toont de editie van 2016 aan dat het festival definitief volwassen is geworden, en zich een plek heeft veroverd in de eredivisie van kleinschalige en middelgrote festivals. Meer dan 20.000 mensen gingen dit jaar door de poorten van het festival, dat zich onderscheidt door een uitstekend programma en een sfeer die op niet veel andere festivals te vinden is. Hulde!”

Op maandag, tijdens het schoonvegen van de planken vloer in de VIP – tussen de bekers, sigarettenpeuken, frieten en andere troep – vind ik, van mij favoriete band op VESTROCK 2016, een affiche met een boodschap. ♥

Beeldmateriaal: Karma Fotografie, SD Photograhy, Gino van den BroeckeVESTROCK en in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2016

* Vanaf eind 2010 tot juli 2014 maakte ik deel uit van het bestuur van VESTROCK. Om privé-reden heb ik afscheid genomen van deze taak. Maar VESTROCK zit in mijn hart en daarom ben ik erg blij een steentje bij te dragen tijdens het driedaagse festival. ♥


 

, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “Werken en genieten bij VESTROCK”

 1. MichielZiet Zegt:

  Festivals zijn heerlijk! Wij gaan er ook graag naar toe. Aankomend weekend weer naar het oudste festival.
  Welke bands hadden jullie?
  Lijkt me bijzonder wanneer je er zo dicht bij betrokken bent.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mari Durieux Zegt:

  Supertof Margo. Dat je zo kan genieten ondanks dat je een stap terug hebt gezet

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaixy Zegt:

  Wat leuk!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Muchables Zegt:

  Aah wat gaaf! Ik kende het festival niet! Ik zou er best wel eens heen willen, maar naar welk festival niet haha :’)

  Geliked door 1 persoon

 5. Morgaine Zegt:

  Ik kom even off topic vertellen dat ik je niet vergeten ben, maar ik moet nu echt al mijn aandacht en concentratie vestigen op mijn ‘verplichte’ traject van de gemeente. Mocht je niet weten waar ik het over heb, dat kun je lezen op mijn blog. Het mag, hoeft niet, maar dan weet je wel waarom ik er even niet ben zoals je gewend bent van mij.

  Het slurpt al mijn energie op en aankomende maandag start ik in het Ouderencentrum en ga ik 8 uur per week erbij werken dus werk ik vanaf volgende week 10 uur en dan nog mijn verplichte huiswerk en gesprekken op het stadhuis wekelijks en een huishouden.
  Ik weet even niet hoe het bloggen gaat verlopen, ik hoop binnenkort mijn nieuwe ritme te hebben gevonden en gewoon weer er te kunnen zijn.

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Joolzz Zegt:

  Wat jammer dat je niet meer in de organisatie zit! Je hart ligt er duidelijk nog steeds… Wel fijn dat je genoten hebt!!

  Geliked door 1 persoon