Andaman

22 juni 2016

Blog, Eten & drinken, Wereldbol

1998 was het jaar dat ik voor het eerst buiten Europa reisde. Thailand was het land van mijn bestemming. Ik werd niet verliefd op het land, maar wel op de keuken van het land. Wat heb ik tijdens die vakantie toch vaak heerlijk gegeten. Daarom ben ik zo blij dat er tegenwoordig in Zeeuws-Vlaanderen een goed Thais eetcafé gevestigd is.

Zaterdagavond schoven we aan ons tafeltje bij Thais eetcafé Andaman in Axel (Zeeuws-Vlaanderen). Eetcafé beschrijft de eetgelegenheid prima. Eenvoudig meubilair en de tafeltjes zonder poespas gedekt. Het eetcafé biedt plaats aan zo’n dertig gasten.

Anda – de gastvrouw – ontving ons vriendelijk; uit alles bleek dat ze het erg druk had. Kok Yo stond aan het fornuis; heerlijke Thaise geuren kwamen ons al tegemoet. Volgens mij runnen zij dit restaurant met z’n tweetjes. Dan is het logisch dat je druk bent!

Terwijl we de kaart bekeken stond er een schaaltje met heerlijke kroepoek en Thaise pindasaus op tafel. Een te klein schaaltje. De kroepoek was zo verdwenen! Van de kaart was duidelijk af te lezen welke gerechten er pittig of heel pittig zijn: geen, één, twee of zelfs drie rode pepertjes staan erbij vermeld.

Als voorgerecht namen we een assortiment van negen hapjes. Als hoofdgerecht kozen we alle drie iets anders. Spareribs, gebakken kipfilet in oestersaus met groenten en het maandgerecht van victoriabaars en asperges in kokossaus werden mooi gelijkertijd op tafel gezet. Alles smaakte, net als de gebakken rijst en mihoen, prima. Even waande ik me weer terug in Thailand.

Verse producten, daar hou ik van! ♥

Heb je het plan te eten bij Andaman, reserveer dan zeker even vooraf. En neem voldoende contant geld mee, want een betaalautomaat hebben ze niet.

Beeldmateriaal via Andaman Thais Eetcafé, Google en in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2016
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “Andaman”

 1. @matroosbeek Zegt:

  Dank voor de tip! Wie weet… Axel is niet zo ver weg.

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  De Thaise keuken is ook heel lekker. En als je van pittig houd kunnen ze dat voor je klaarmaken.
  Spijtig genoeg ook hier in Antwerpens als je Thais gaat eten is het ook te Europees gericht vind ik.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Rob Alberts Zegt:

  Ja, ook ik ben dol op de Thaise keuken!

  Smakelijke groet,

  Geliked door 2 people

 4. egoecho Zegt:

  Jum!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ronald Verschuren Zegt:

  De Thaise keuken is er zeker eentje om verliefd op te worden en dat is nog een reden, waarom ik gelukkig ben met mijn eigen Thaise kokkin.

  Geliked door 1 persoon

 6. MichielZiet Zegt:

  Ziet er goed uit! Ik ben dol op Aziatisch eten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. marleen hermans Zegt:

  sinds we de Workshop Thais eten hebben gehad, maak ik het ook vaker klaar. Heerlijk

  Geliked door 1 persoon

 8. Jaixy Zegt:

  Dat ziet er lekker uit!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Geert de Brabander Zegt:

  Heerlijke tip…jaren geleden was er in Oostburg ook een zeer lekker Thais restaurant waar we regelmatig kwamen. Dit werd later vervangen door een Chinees restaurant…
  maar die hebben we in België al genoeg, dus …

  Geliked door 1 persoon

 10. Marjon Sarneel Zegt:

  Wat grappig Margo! Andaman is al jaren ons favoriete adres 🙂 en wij kunnen er naartoe fietsen! Het is iedere keer even vers en lekker en Anda is altijd een en al glimlach. Ze doen het fantastisch, die twee. Maar inderdaad, even reserveren!

  Geliked door 1 persoon