Snissenjèrs: Kim & Christophe

15 juli 2016

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 11 | nummer 3

Sinds december 2014 wonen Christophe en Kim in Ossenisse. Nog voordat zij binnen in de woning waren geweest, besloten ze al het huis in de Dorpsstraat te willen kopen. Hier vonden zij de ruimte die ze zochten voor hun paardenliefhebberij. Ze vielen als een blok voor het erf met de stallen, de rijbak en de weides erachter.

Kim (1984) is geboren en getogen in Sint Niklaas. Ze volgde in Sint Niklaas – na de lagere school – haar middelbare opleiding Latijn Moderne Talen en aansluitend deed zij in Sint Niklaas de opleiding Bachelor Agro Biotechnologie & Dierzorg. Op haar 22e verhuisde Kim naar Stekene met haar ouders. Samen met Christophe heeft ze een jaar in Haasdonk gewoond en sinds anderhalf jaar dus in Ossenisse. Kim werkt vanaf haar 24e bij Kerckhaert Ruitersport in Temse. Inkoop, administratie en verkoop in de winkel behoren allemaal tot haar taken in haar 40-urige werkweek. Kim rijdt sinds haar 10e jaar pony en vanaf haar 16e heeft ze een eigen paard. Paardrijden is altijd haar grootste hobby geweest. Vroeger deed Kim dressuur- en springwedstrijden; vanwege haar rug nu alleen nog dressuur. Onlangs heeft ze haar eerste wedstrijd in Nederland gereden; in Kloosterzande maakte ze haar debuut.

Christophe (1978) zag ook het levenslicht in Sint Niklaas. Hij groeide er op en volgde er zijn opleidingen. Tijdens het middelbaar Industriële Wetenschappen maakte hij na het 4e jaar de overstap naar Boekhouden & Informatica. Daarna ging hij werken in het aannemers- en renovatiebedrijf van zijn pa. In de avonduren volgde hij opleidingen tot aannemer metsel- & betonwerk en installateur centrale verwarming. Later ging hij aan de slag bij General Motor in Antwerpen en deed hij assemblage van cockpits. Een jaar later stapte hij over naar New Holland in Antwerpen waar hij werkte aan de assemblage van versnellingsbakken voor tractoren. Sinds 2002 werkt Christophe bij Volvo Cars in Gent. De eerste 5 jaar als assemblage operator. Daarna zo’n 5 jaar als vervanger van zieken en afwezigen. Nu is Christophe teamleader en begeleidt hij zo’n 8 à 10 mensen bij de assemblage van deuren; dit doet hij in een 2-ploegen systeem. Tijdens een shift van 8 uur passeren er zo’n 430 auto’s langs het team. De laatste maanden is hij thuis druk met de verbouwing van hun huis. Hij doet alles zelf en pakt het hele huis van boven tot onder aan. Daarnaast is er ook veel werk aan hun erf en hebben hij en Kim het plan om een nieuwe stal voor de paarden te bouwen. Dat hij goed in verbouwen is had hij al laten zien: 4 jaar is hij bezig geweest met verbouwen van zijn huis in Haasdonk.
Christophe heeft van zijn 9e tot 12e jaar ponyconcours gereden. Daarna heeft hij 3 jaar in een manege gereden. Van zijn 17e tot 23 deed hij aan springen en daarna mennen. Vanwege een blessure bij zijn paard heeft hij geen sport meer met hem beoefend. Christophe heeft 4 jaar geleden 2 veulens gekocht; hij heeft ze zelf zadelmak gemaakt. Christophe rijdt met het zwarte paard (Nesciro) wedstrijd en Kim met de koffievos (Nesquick).

In de schaarse vrije tijd gaat Christophe graag hardlopen met hun grote hond en Kim wandelt met de kleine hond. Of ze fietst mee met Christophe, terwijl hij hardloopt.

margohermans margo hermans interview de snisser courant dorpskrant lokaal sufferdje krant bewoners

 

Beeldmateriaal: De Snisser Courant en Karma Fotografie, Karin Driessens
© Margo Hermans, juli 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Snissenjèrs: Kim & Christophe”

  1. Rob Alberts Zegt:

    “Snisser”; weer een nieuw woord geleerd.

    Zonnige groet,

    Geliked door 1 persoon