Marckensteijn in de benen

20 juli 2016

Blog

Al twaalf jaar – elk jaar weer – gaan we samen met hen een weekendje weg. Ooit gingen we naar Ardennen, Duitsland, Limburg, Drente en Noord-Brabant (Oirschot). De laatste jaren beperken we de reistijd tot maximaal een uurtje met de auto en verblijven we vaak in Zeeland (Schouwen-Duiveland). Dit jaar was de reistijd voor ons nul; zij logeerden bij ons in huis.

Tijdens deze jaarlijkse weekenden staat het fietsen altijd centraal. Onze beider partner trekken samen hun plan en maken lange tochten. Wij houden het bij kortere routes. Lunchen doen we altijd gezamenlijk met de mannen. Kwestie van goed de route plannen!

Zaterdag parkeerden we de auto met onze fietsen in Breskens. De zon scheen volop; het beloofde een heerlijke dag te worden. Met z’n tweeën begonnen we aan onze uitgestippelde tocht langs de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen. Op het glooiende pad in de duinen hadden we de wind vol op kop. Zij had het iets makkelijker; trapondersteuning op stand ‘eco’.

Bij strandpaviljoen ‘Groede aan Zee‘ troffen we de mannen. Cappuccino, thee, vooral water. En wat een lekkere boterhammen serveren ze daar! Genieten van al het lekkers, maar zeker ook van het uitzicht! Een kiter toonde zijn kunsten op zee. Boten in de verte. Kinderen speelden langs de waterlijn; ouders keken loom toe.

De hele kustlijn tot aan Cadzand en ’t Zwin fietsen we af. We passeerden een grenspaal. En daarna bracht de route ons door polders en dorpjes: Cadzand-Dorp, Nieuwvliet en Groede. Uiteraard belandden we bij De Drie Koningen in Groede op het terras. Zo’n blonde Marckensteijn liet ik niet aan mijn neus voorbij gaan!

Gelukkig hoefden we daarna niet ver meer te fietsen naar de auto; Marckenstein nummer 1 zat in mijn bovenbenen. Met 41 kilometer op de fietsteller was ik dik tevreden voor een zomerse zaterdagmiddag in goed gezelschap. Genoten! ♥

margohermans margo hermans marckensteijn fietsen breskens cadzand groede nieuwvliet fietsroute

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, juli 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “Marckensteijn in de benen”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuke dag, leuk beschreven, Margo! Tussen de regels door ‘proef’ ik het genieten!

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Margo dat is een woord dat ik echt niet ken Marckenstein
  Maar ben dan ook van over de grens he 😉

  Als ik het lees heb je wel een mooie fiets tocht gemaakt.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. egoecho Zegt:

  Tour de Zeeland. Ziet er goed uit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine Zegt:

  Het absolute genieten, fietsen, ja ik zit nu over de 230 km heen, maar dat is vanaf 1 jan. dit jaar gerekend, en daar zitten nog nul fietstochten bij, die komen nu pas, als het weer zo blijft, vandaag nog even niet, boodschappen dus wel fiets maar naar de stad en de markt. 😉

  Prachtig mooi daar!

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Geert de Brabander Zegt:

  Eén van mijn favoriete plekjes… Blogster Bea (grensgevallen)niet tegengekomen aan de vuurtoren? Die woont daar vlakbij. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Als ik blogster Bea zou tegenkomen, zou ik haar vast voorbij lopen 🙂
   Heerlijk is het aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Had ook al eens foto’s van je gespot!

   Like

 6. Billy Zegt:

  Ik fiets zelf vaak met de racefiets, maar fiets ook graag met mijn vrouw en eventueel onze dochter en schoonzoon en/of vrienden erbij.
  Heerlijk als je dan een mooi terrasje kan aandoen, én er een heerlijk biertje te verkrijgen is. Ik denk dat ik ’s naar Groede moet… 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Jaixy Zegt:

  Wat een genot! Heerlijk zeg. Leuke foto’s ook

  Geliked door 1 persoon

 8. Wildcard Zegt:

  Mooie foto’s 🙂

  Geliked door 1 persoon