Nuttig, en plezierig!

25 juli 2016

Publicatie

Uit Nieuwsbrief ‘Minerva’ | Netwerk voor Directiesecretaresses in Zeeuws-Vlaanderen | juli 2016

Hoe lang bestaat Minerva nu al? Even op de website kijken, leert mij dat we ondertussen alweer twaalf jaar een netwerk vormen. Ik weet nog goed dat we tijdens de eerste bijeenkomst een beetje onwennig aan de tafels zaten. Allemaal directiesecretaresses en management assistentes uit de regio. Kennen deden we elkaar niet, op een enkeling na dan.

Eind vorige maand zagen we elkaar weer. Voor de derde keer dit jaar. Hoe vaak er in die twaalf jaar bijeenkomsten zijn geweest? Geen idee! Nooit geteld. Ondertussen zijn het er al aardig wat. Deze keer was het een klein feestje georganiseerd door een evenementenbureau uit de regio om ons kennis te laten maken met hun concepten en mogelijkheden; we werden met alle egards ontvangen. Er was zelfs een cateraar aanwezig die ons smaakvol kennis liet maken met gerechtjes uit hun keuken op locatie!

Zo’n tachtig leden telt de netwerkgroep nu. Tijdens een bijeenkomst zijn er meestal dertig à veertig leden aanwezig. Ik kan wel zeggen dat er een ‘harde kern’ is, een groep die met regelmaat van de partij is en een aantal leden die eigenlijk nooit aanwezig zijn. Kom je met enige regelmatig, dan leer je elkaar kennen. Bij werkgerelateerde vragen zoek je elkaar eenvoudig op – via de besloten groep op Facebook of per e-mail – en antwoorden heb je snel.

In ons vak zijn we veelal een eenling binnen het bedrijf. Vaak hebben we te maken met gelijksoortige vraagstukken. Wie kan je hierbij beter helpen dan vakgenoten!

margo hermans margohermans minerva netwerk directiesecretaresse management assistente zeeuws-vlaanderen zeeland

Beeldmateriaal in eigen beheer en via collega’s van het netwerk.
© Margo Hermans, juli 2016
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Nuttig, en plezierig!”

  1. Jaixy Zegt:

    Wat een fijn netwerk! Zo krijg je info waar je wat aan hebt en deel je kennis met elkaar.
    Dan werk je misschien alleen…. Maar toch ook samen

    Geliked door 1 persoon