Wens

10 augustus 2016

Blog

Hardlopen doe ik sinds 2009. Na de eerste editie van Marathon Zeeuws-Vlaanderen in 2009 waren mijn collega’s – die in teamverband deelnamen aan het onderdeel estafette – zo enthousiast, dat ze mij aanstaken met het hardloopvirus. Ik startte met een conditie van nul komma nul.

De allereerste keer begon ik te rennen vanaf onze voordeur en nog voor het einde van onze straat – echt geen lange straat – was ik volledig buiten adem. Ik had snel door dat ik iets van een schema nodig had. Via een collega kreeg ik ‘start-to-run‘ voor op mijn MP3-spelertje. Ik was vertrokken. Twee keer in de week hardlopen en ondertussen was Evy Gruyaert ‘fier’ op mij.

Natuurlijk had ik geen goede hardloopschoenen en na een paar maanden mijn best doen, kreeg ik last van een blessure in mijn voet. Alles bij elkaar – van start, blessurevrij raken en weer starten – duurde het een jaartje voordat ik 5 kilometer kon hardlopen. Ik weet nog hoe zenuwachtig ik was bij de 5-kilometer-afwachtingsloop van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen 2010. Nog nooit had ik 5 kilometer kunnen hardlopen zonder een pauze; die dag deed ik het wel! Fier was ik op mezelf!

Ik heb altijd geprobeerd realistische hardloopdoelen te stellen. Figuurlijke geen te grote stappen. Na twee jaar liep ik 9 kilometer. Na drie jaar nam ik deel aan de 10 Miles van Antwerpen (16 kilometer). In 2013 liep ik mijn eerste halve marathon. En in 2014 liep ik twee keer een halve. Het jaar 2015 was bijzonder voor me; in april liep ik een halve marathon en eind mei nam ik deel aan Roparun. Voor het jaar 2016 had ik als plan drievierde van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen te lopen. Dertig kilometer dus. Een blessure gooide roet in het eten en tijdens de trainingen bleef ik steken op de afstand van 26 kilometer. Ik was blij dat ik uiteindelijk op d-day toch nog voorzichtig een halve lopen kon.

Tja… En wat volgt er dan? Mijn hardloopwens is om in het jaar 2017 een hele marathon te lopen. De Zeeuws-Vlaamse staat op 15 april op de agenda. Nu ik dit zo schrijf, krijg ik kriebels in mijn buik. Nu ik dit hier zo zie staan, is het wel heel erg echt aan het worden!

 

 

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, augustus 2016
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

31 reacties op “Wens”

 1. Jaixy Zegt:

  Wat knap zeg. Heel veel succes en zorg voor een goede voorbereiding.
  Ik wil in 2017 weer voor de 10 km gaan. Dat rustig gaan opbouwen. Want het blijft heerlijk om buiten rond te lopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. thuisbijdewilliams Zegt:

  Super! Dat gaat helemaal goed komen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Billy Zegt:

  veel succes in je doelstellingen, Margo!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jenn Zegt:

  Heel gaaf! Toen ik net begon met hardlopen heb ik altijd gezegd, 5 tot 10 kilometer is me wel genoeg, meer hoef ik niet. Maar intussen kriebelt het zelfs bij mij om me over een paar jaar eens aan een marathon te wagen…

  Geliked door 1 persoon

 5. egoecho Zegt:

  Run Margo run! 🙂
  Lijkt me toch erg haalbaar, gezien je letterlijk stapsgewijze opbouw. Neem rustig je tijd. Succes met de verdere voorbereiding!

  Geliked door 1 persoon

 6. MichielZiet Zegt:

  Een hele marathon? Nice!
  Ik vind een halve voor mij persoonlijk ver zat. De trainingen die ik er voor moet doen lukt mij niet vanwege de tijd die ik nie theb, maar ik heb altijd gezegd als er een kans is om deel te nemen aan een unieke marathon. New York of London bijv. Dan ben ik meteen om!
  Voor de rest: hardlopen, heerlijk! En het is mooi om te ziejn om je blog hoe je er mee bezig bent. Motiveert!

  Geliked door 1 persoon

 7. Regenboogvlinder Zegt:

  Wat een knap plan! Zo gemotiveerd als jij bent, kan het niet anders dan dat het je lukt! Veel succes met de voorbereidingen! Go Girl! X

  Geliked door 1 persoon

 8. Sandra Zegt:

  Wauw, super! Ik wens je alvast een mooie trainingsopbouw! Heel veel succes!

  Geliked door 1 persoon

 9. Tanja de vries Zegt:

  Oei ik heb dezelfde wens .en idd als je dat hardop uitspreekt wordt het ineens echt.zit nu alleen in een hardloop dip ik heb 3 wk geleden mijn teentje gebroken en heb net van de dokter gehoord dat ik nog 3 wk niet mag hardlopen. Maar daarna gaan we er volop tegenaan en ik hoop je daar tegen te komen aan de start van de marathon .

  Geliked door 1 persoon

 10. Patty Zegt:

  Wow…dat is meteen een echt mega doel !
  Kan al niet wachten op de verhalen, die je toch hopelijk gaat delen, over het traject tot en met het doel 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 11. marleen hermans Zegt:

  waar een wil is,is een weg. Heel veel succes met de voorbereidingen
  n.b. het was zondag gezellig bij je ouders

  Geliked door 1 persoon

 12. @peterdegroof Zegt:

  Wat een sterk verhaal Margo !! Dikke proficiat !!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Voorbereiding voorbereiden | Margo Hermans - 23 november 2016

  […] augustus durfde ik eindelijk uit te spreken wat mijn wens op hardloopgebied is. Mijn doel heb ik voor ogen. Wil ik dat doel tot en goed einde brengen, dan moet ik daar aan […]

  Like

 2. Inschrijving: check! | Margo Hermans - 14 december 2016

  […] enorm gepiekt en ik voelde me eigenlijk nog steeds fit. Toen dacht ik: “Als ik dan toch het plan heb om deel te nemen aan de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen op 15 april 2017, dan kan ik me maar […]

  Like

 3. Werkelijkheid | Margo Hermans - 12 april 2017

  […] De droom werd steeds duidelijker en het geloof in mezelf groter. In augustus schreef ik ‘wens‘; ik durfde te vertellen wat mijn grote hardloopdroom was. Door erover te vertellen en […]

  Like