Kruispunt

7 september 2016

Blog

Maandagochtend, 03:53 uur. Wakker… Een mug zoemt om mijn hoofd. Ik stap uit bed en zoek in de badkamer naar een flesje anti-muggenspul. Ik spray het op, ga terug op bed liggen en doe een poging opnieuw te slapen. 04:18 uur. Helaas… De mug blijft zoemen en ik ben echt klaarwakker! 

Terwijl ik stoïcijns blijf liggen en de mug probeer te negeren, raakt mijn hoofd voller en voller. Vandaag, na vier heerlijke weken vakantie, weer de eerste werkdag op kantoor. Natuurlijk stuit ik daar straks op een bomvolle postbus in mijn e-mail. Vier weken lang heb ik echt niet gedacht aan mijn werk, maar nu beginnen langzaamaan allerlei onderwerpen zich in mijn hoofd op te stapelen. Adem in, adem uit. De wekker is nog niet gegaan. Het is nog steeds vakantie!

Zou ik misschien een jetlag hebben? Vrijdagochtend zijn we geland. Van vrijdag op zaterdag heb ik ruim elf uur geslapen; van zaterdag op zondag meer dan tien uur. Ik zou toch wel zo’n beetje uitgerust moeten zijn? Wat kan het lang duren voordat het cijfertje op de wekker overspringt naar de volgende minuut. 04:53 uur. Ik kan nu écht niet meer slapen. Ik stap uit bed en loop naar de douche.

De drempel van de douche staat vandaag voor mij gelijk aan de overgang tussen vakantie en werk. Een kruispunt. Ik besef dat de vakantie nu echt voorbij is. Maar ik ben wel blij dat ik weer mag gaan werken. Want wanneer je geen werk hebt, dan heb je ook nooit vakantie!

Kruispunt

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, september 2016
, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

12 reacties op “Kruispunt”

 1. egoecho Zegt:

  Een rake afsluitende zin!
  Typisch zo’n, in goed Nederlands, night before the day after the holiday. En dat is geel slecht Engels. Waarom dan toch doen? De familie van jouw mug hield ook mij wakker. Kortom: hier komt geen zinnig woord uit.
  Sterkte en veel plezier met je eerste dag! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Morgaine Zegt:

  Als je geen werk hebt, kun je wel degelijk vakantie hebben hoor, ik ga over 2 weken ongeveer op vakantie, in Amersfoort, even 2 weken zeer luxe eruit zelfs 😀

  (is ook hard nodig). Werkze jij!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuk geschreven, Margo en fijn dat je zo’n heerlijke vakantie hebt gehad! Maar met je laatste zin ben ik het niet eens 😉 Ook al heb je geen baan, ik heb wel degelijk vakantie als Man vakantie heeft en ben er zo nu en dan ook echt aan toe…misschien juist als je geen baan hebt…misschien juist de behoefte om de ‘sleur’ te doorbreken en iets anders te hebben dan elke dag kunnen doen en laten wat je wilt…zo ervaar ik het…

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  fijn, dat jullie zo hebben genoten. altijd moeilijk om na vakantie weer mogen te beginnen.
  Inmiddels is de kop eraf. En heb je misschien al gelopen. Proficiat met je vader. En een gezellige dag.

  Geliked door 1 persoon

 5. @matroosbeek Zegt:

  Ja, lastig dat starten na de vakantie… En evenzeer na het weekend…

  Geliked door 1 persoon

 6. Patty Zegt:

  Inmiddels weer aardig richting weekend…Vrijdagavond maar gauw de vakantiefoto’s erbij nemen om dat gevoel weer ff te herbeleven na de eerste week weer werken 😉
  Een blogje met een paar vakantiefoto’s? Meebeleven ook altijd erg leuk 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 7. raamopen Zegt:

  Heel herkenbaar van toen ik nog werkte. Wat die laatste zin betreft: als je geen werk hebt en geen uitkering, maar van eigen geld leeft, dan ben je helemaal vrij en heb je altijd vakantie. Dat was voor mij zo in Australië en het bijbehorende gevoel is nu weer helemaal terug nu in Nederland, dertig jaar later.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jaixy Zegt:

  Dat klopt…. Zonder werk geen vakantie. Maar ik snap wat je bedoelt….

  Geliked door 1 persoon

 9. Joolzz Zegt:

  En toch, en toch… 6-7 weken vakantie zou ik best willen! 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ik ook! In 2008 hadden wij 6 weken vakantie en waren wij 6 weken op vakantie. Heerlijk, na week 3 waren we nog maar op de helft. Droom lekker verder, Margo… 😉

   Like