d’Ossekoppenloop met zoenen van Luuk

14 september 2016

Blog

Zaterdag was het weer zover: editie drie van d’Ossekoppenloop. Een hardloop- en wandelevenement georganiseerd in het dorp waar ik woon. Als lid van het kernteam ben ik daarmee de afgelopen maanden best druk geweest.

De zon stond hoog aan de hemel op 10 september. En een warmte dat zij gaf! 26° Celsius gaf de thermometer aan. Spannend! Zouden zich veel deelnemers aanmelden? Of kiezen ze liever voor het strand of een terrasje met zulk mooi weer?

210 mensen schreven zich in voor deelname aan de trimloop. Wandelaars startten vanaf half 2 aan een tocht door de polders van Ossenisse en langs de Westerschelde. Om kwart voor 3 stonden de kinderen aan de start voor het letterlijke rondje rond de kerk. En om 3 uur gaf mijn pa met een alarmpistool het startschot voor de drie afstanden van de trimloop.

Vanaf de eerste meters klonk het als een mantra in mijn hoofd ‘niet te hard, ga niet te hard, het is te warm’; het is altijd lastig om bij de start niet met de stroom van snelle lopers mee te rennen. Ondanks dat ik tot drie kwartier vooraf veel water gedronken had en nog enkele slokjes net voor de start, voelde mijn keel binnen een kilometer kurkdroog aan.

Na zo’n twee kilometer was daar de eerste en gelijk de hoogste helling: de dijk langs de Westerschelde. Blij dat ik een looptempootje  kon aanhouden! Heerlijk om bij het boven komen een bries te voelen. Wat eerst nog heerlijk was, voelde al gauw als flink wind tegen met zijn windkracht vier. Bij kilometer drieënhalf was ik blij dat ik ‘in iemand z’n broekzak kon lopen‘. Van kilometer vijf tot kilometer zes liepen we over een onverhard veld. Mooi, maar oh zo lastig. Mijn medeloper had het zwaar en ik nam de kop over. Ondertussen lag mijn hartslag veel te hoog en had ik het gevoel bijna te ploffen van de warmte. Tijdens de laatste drie kilometer, met de kerktoren in mijn vizier, vroeg ik mezelf een paar keer af wat ik nou ook alweer leuk vond aan hardlopen. De laatste meters, met de finish in zicht, lukt het me nog net om een ienieminie beetje te versnellen.

Tijdens de prijsuitreiking had ik de taak de bloemen uit te reiken. Prima, want ik loop toch nooit in de prijzen. Behalve deze keer in Ossenisse. Ik was ‘eerste dame van het dorp’ op de middenafstand. Okay ook de enige dame, maar dat maakt niet uit. Zaterdag kreeg ik daarvoor een roos. Uitreiken aan mezelf, dat vond de speaker geen optie en hij vroeg een vrijwilliger voor deze taak. Dorpsgenoot Luuk zag zijn kans schoon en feliciteerde met drie zoenen!

Beeldmateriaal: Karma Fotografie | Karin Driessens, Karma Fotografie | Mark Missoorten, mijn route via Looptijden.nl, Brigit van den Broek, Solveig Buysschaert, Jean de la Tête

De dag nadien opgenomen in Loopmaatjes - Daily.

© Margo Hermans, september 2016

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

16 reacties op “d’Ossekoppenloop met zoenen van Luuk”

 1. Han Blokland Zegt:

  Leuk, ik mis nog een woordje ‘de’ ….laatste drie kilometer!
  Je Blokkie

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Toppie weer Margo! De roos en drie zoenen welverdiend 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 3. MichielZiet Zegt:

  TOP!!! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Mari Durieux Zegt:

  Haha leuk en luuk had de dag van zijn leven

  Geliked door 1 persoon

 5. egoecho Zegt:

  Haha, Lucky Luuk 🙂 Een dik verdiende felicitatie!

  Geliked door 1 persoon

 6. marleen hermans Zegt:

  op deze manier krijgen wij toch iets mee van een loop, waar we, als we niet in Roemenie waren, bij geweest zouden zijn. misschien volgend jaar.
  Voor jou proficiat.
  En leuk dat George weer het startschot mocht geven
  Was de mevrouw er nog met de zeeaster honing?

  Geliked door 1 persoon

 7. marleen hermans Zegt:

  mooi nummer had je!!

  Geliked door 1 persoon

 8. @matroosbeek Zegt:

  Goed gedaan!

  Geliked door 1 persoon