Cliché

28 september 2016

Blog

Ergens in mijn tienerjaren, wanneer mijn mama zei “wat gaat de tijd toch snel”, dacht ik altijd ‘ja ja, dat zal wel’ en ging vooral gauw verder met datgene dat ik belangrijk vond. Groot worden! Ik kon niet gauw genoeg veertien zijn, want dan mocht ik op zondagmiddag naar dansles. Of zestien, want dan mocht ik op zaterdagavond uit. Of achttien, want dan kon ik starten met autorijlessen en mijn rijbewijs halen.

Ik ben mama van een toffe tienerzoon. Op 3 oktober is het dertien jaar geleden dat onze lange blonde baby ter wereld kwam. En weet je wat ik vaak denk? “Wat gaat de tijd toch snel”, in gedachten hoor ik dit mijn mama nog zeggen. Ik probeer het vooral niet te vaak uit te spreken in bijzijn van mijn zoon, maar echt… Wat gaat de tijd toch snel!

Lang is hij nog steeds; blond ook. Inmiddels is hij zo’n zeven centimeter langer dan dat ik ben. Mijn neus komt ergens bij zijn kin. Uitgegroeid is hij met zijn dertiende nog zeker niet. Hij staat open voor veel, is vaak erg enthousiast, kijkt met een nieuwsgierige blik om zich heen en probeert van alles.

Vol trots kijk ik naar hem. Onze toffe gast is bezig met gauw groot worden. Cliché, maar echt… Wat gaat de tijd toch snel!

Big love!

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, september 2016
, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

15 reacties op “Cliché”

 1. jasnetteke Zegt:

  Herkenbaar! Alvast gefeliciteerd

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Gefeliciteerd.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Met zo een prachtige zoon. Dat moest er nog bij 😉

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat een liefdevol stukje, Margo! En trots zijn mag zeker, alle reden toe!

  Geliked door 1 persoon

 5. Maret Zegt:

  Héél herkenbaar inderdaad Margo, net zoals alle dingen die je zeker weten anders ging doen dan je eigen moeder en waar je je nu op betrapt dat je hetzelfde bezig bent 🙂 .

  Geliked door 1 persoon

 6. Edward McDunn Zegt:

  Hahaha….ja, zo gaat dat van generatie op generatie Margot, alvast gefeliciteerd.

  Geliked door 1 persoon

 7. kliefje Zegt:

  Wat een mooie foto!

  Geliked door 1 persoon

 8. egoecho Zegt:

  Yep, time flies! Alvast gefeliciteerd met die lange 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. Mrs. Brubeck Zegt:

  Dat zeggen ze hé, tegen ons ook als de kids klein waren, nu moeten we zeggen, ze hadden GROOT gelijk, het gaat VEEL te snel! Beeld je in, wij hebben net een kleinkind en zijn zelf nog pubers… 😂😂
  Mooie foto’s en een dikke proficiat!

  Geliked door 1 persoon

 10. Morgaine Zegt:

  Whahaha ja het is zo.. je hoort het je opa en oma’s zeggen, je moeder, en dan ineens zeg je dat zelf, 13 alweer, probeer eens 24, hahahaha

  Alvast van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van!

  X

  Geliked door 1 persoon

 11. marleen hermans Zegt:

  Het klopt echt.
  lees het boek van Douwe Draaisma maar eens. Waarom het leven sneller gaat, als je ouder wordt.
  Op onze leeftijd gaat het nog sneller.
  Geniet samen met jullie zoon.

  Geliked door 1 persoon

 12. Matroos Beek Zegt:

  Gefeliciteerd!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Jaixy Zegt:

  Gefeliciteerd!!! Prachtige zoon

  Geliked door 1 persoon

 14. Patty Zegt:

  Alvast gefeliciteerd, leuke knul is het geworden 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 15. Myriam Zegt:

  Zalig😊

  Geliked door 1 persoon