Zes jaar jonger

7 oktober 2016

Samenwerking

Even geleden ontving ik een telefoontje van Angelique Beautycare: “Jouw artikel ‘Wie mooi wil zijn…‘ wat je hebt geschreven over de permanente eyeliner en het beeldmateriaal daarbij, vonden we erg leuk. Heb je interesse in een samenwerking met ons bedrijf?”. Het voorstel werd mij uit de doeken gedaan en een afspraak om samen alles door te spreken gepland.

Het voorstel van Angelique Beautycare betreft de lift-up kuur ‘Pascaud – Wave‘. Tijdens 6 radiofrequentiebehandelingen van mijn gezicht met bioproducten van Pascaud, in combinatie met warmte, wordt mijn huid in 6 à 8 weken tijd zo’n 6 jaar jonger. Het woordje ‘bio’ trok mij over de streep! Het blijkt dat maar weinig klanten van Angelique Beautycare hun voor- en nafoto’s van de behandeling tot huidverbetering willen laten zien. Reden voor het bedrijf om, met mij als blogger, een samenwerking aan te gaan.

Angelique Beautycare werkt volgens behandelplan van Pascaud Wave. De huid wordt door de behandelingen strakker en steviger; het ‘liften’ maakt de huid en voller. Via een massage op basis van een specifieke radiofrequentie, worden er huideigen stoffen aangemaakt die zorgen voor een stimulans in collageen* en elastine*. Het resultaat is een huid die steviger en compacter is, lijntjes en/of rimpels verminderen, acné neemt af en poriën worden fijner.

Bij aanvang van de eerste behandeling werd de huid van mijn gezicht gescand, de conditie berekend en een analyse volgde. Na afloop van alle behandelingen worden de metingen naast elkaar gelegd, zodat het resultaat goed zichtbaar is. De metingen die gedaan werden: rimpels, grootte van de poriën, aantal bruine en rode vlekjes, zonschade en welke beschermingsfactor ik nodig heb, vochtgehalte van mijn huid, talggehalte, elasticiteit, verhoorning (hoe dik is de laag dode huidcellen), pigmentatie, zuurgraad en barrière functie (is jouw huid in staat je te beschermen).

Ook mijn eetpatroon en voedings- en vitaminesupplementen werden onder de loep genomen. Gelukkig blijkt hetgeen ik eet, en aanvul met supplementen, vooral in de ‘goeie hoek’ te zitten. Wel schaf ik een potje ‘Ultra Vitamin C Plus’ van Beauty Supps aan, waarvan ik zowel ’s morgens, als ’s avonds, 1 tabel inneem. Deze vitamine C zorgt ervoor dat mijn lichaam voldoende collageen kan aanmaken. Ook koop ik het poeder ‘Ultra Collagen Energy’ van Beauty Supps, wat ik ’s morgens in water oplos en drink. Volgens de beschrijving ‘heeft dit product alles in zich, wat nodig is om mijn huid tijdens de kuur optimaal te laten presteren’.

Iedere behandeling start met reiniging van mijn huid; werkstoffen van producten van Pascaud worden beter door de huid opgenomen wanneer poriën schoon zijn. Daarna volgt een enzympeeling, wat ervoor zorgt dat dode huidcellen verwijderd worden en het stimuleert celstofwisseling. Door de peeling wordt mijn huid mooi egaal en zijn poriën diep gereinigd. Nu is mijn gezicht goed voorbereid op de ‘Pascaud Wave’ en ik krijg een laagje gel opgesmeerd.

Door de golven van de radiofrequentie die de ‘Pascaud wave’ sturen naar mijn cellen, worden collageen en elastine opnieuw gestimuleerd. Door warmte van de radiofrequentie worden cellen van de huid een beetje vloeibaar gemaakt. Hierdoor krijgen mijn hersenen een seintje dat er een reparatie nodig is; zij sturen collagene vezels naar die plaats in de huid om nieuwe vezels aan te maken en bestaande te versterken. Dit proces kan vergeleken worden met een wondje; huid is dan beschadigd en cellen in het lichaam gaan er heen om dit te repareren. Het gerepareerde wondje heeft dan een mooi nieuw stukje huid. Dit werkt ook zo bij de bindweefselcellen (collageen en elastine); het effect is lifting van de huid van binnen uit. Lijntjes en rimpeltjes worden minder diep en de huid is steviger.

Na de behandeling op basis van radiofrequentie wordt de gel verwijderd van mijn gezicht. Een bindweefselmassage volgt. De eerste keer ging de gezichtsmassage stroef; vanaf de vijfde behandeling voelde de massage van mijn gezichtsspieren heel soepel aan. Zo’n bindweefselmassage heeft hetzelfde effect als de wave, maar wordt met de handen uitgevoerd via het rollen van de huid. De bindweefselcellen worden zo ook weer gestimuleerd. Door de combinatie van de wave en de massage ontstaat extra lifting van binnenuit.

Een masker, wat specifiek geschikt is voor mijn huidtype, volgt. Ik krijg een masker van collageen, wat zorgt voor hydratatie en helpt de behandeling te optimaliseren. Tijdens het masker doet de schoonheidsspecialiste een drukpuntmassage voor ontspanning en daarna word ik – met het masker op mijn gezicht – even alleen gelaten in de behandelruimte. Ontspannend werkt het; telkens viel ik in slaap. Het masker blijft 20 minuten zitten en daarna volgt een laatste reiniging. Een dagcrème, passend bij mijn huidtype, wordt opgesmeerd en de behandeling is klaar!

Thuis gebruik ik de producten die horen bij deze totaalbehandeling. Elke ochtend een facewash, oogserum, huidserum en crème van Pascaud. En de eerste vierentwintig avonden een facewash, oogserum en 1 ampule met pure werkende stof waaronder kaviaar, rethinol en Aha. Wanneer de ampules op zijn, stapte ik – zoals het hoort – over op de crème van Pascaud.

Na iedere behandeling, zeker na de laatste, kijk ik verwachtingsvol in de spiegel. En na 6 behandelingen zie ik inderdaad dat de huid op mijn wangen strakker is geworden, er zijn minder lijntjes en poriën zijn kleiner: een frissere uitstraling! De verticale lijn tussen mijn ogen is niet volledig verdwenen, maar serieus minder diep. En de fijne horizontale lijntjes op mijn voorhoofd zijn echt vervaagd.

Ik ben verrast door het resultaat! ♥

 

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking tussen Angelique Beautycare en MargoHermans.com.

Beeldmateriaal in eigen beheer in samenwerking met Angelique Beautycare.
© Margo Hermans, september 2016

Voetnoot
* Collageen
Een lichaamseigen lijmvormende eiwitstof dat als hoofdbestanddeel dient van collageenbindweefselvezels in de huid. Samen met de elastine bindweefselvezels bepalen zij de soepelheid, elasticiteit en de stevigheid van de huid. Collageenvezels zorgen voor de sterkte van de huid.
* Elastine
Een elastisch proteïne in bindweefsel. Het zorgt ervoor dat het weefsel in het lichaam weer zijn oorspronkelijke vorm en grootte aanneemt nadat het uitgerekt, ingedrukt of vervormd is geweest.

 

, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Zes jaar jonger”

 1. shivatje Zegt:

  Hier krijg je een fijn gezichtje van en ja dan zie je gelijk jonger uit 😉

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Mari Durieux Zegt:

  wat stoer dat je dit gewoon laat zien, ik ben wel benieuwd hoe lang “6 jaar jonger aanhoud” als je stopt met de producten

  Geliked door 1 persoon

 3. wakkersgedichten Zegt:

  Hoeveel maskers
  pel je af?
  Of vul je de striemen
  die de bandjes
  van je rode neus
  nagelaten hebben?
  Laat de tijd
  nu zulke wonden achter?
  Leef het leven
  in de tijd!
  Men mag toch zien
  dat je ouder wordt…

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Wat gaaf zeg, dat je dat eens mocht doen zo 🙂
  6 jaar jonger gezicht, dan toch maar je grijze haren ook weer kleuren?
  Fijn weekend! XxX

  Geliked door 1 persoon

 5. louterliefde Zegt:

  Super leuk dat je dit via je blog hebt mogen doen! Zo een behandeling lijkt me vooral ook heerlijk ontspannend. Ik vind overigens dat je van jezelf al een hele mooie huid hebt:)

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Afijn | Margo Hermans - 1 januari 2017

  […] Zes jaar jonger → 618 keer; […]

  Like