Herfstzon in Parijs

19 oktober 2016

Beleven, Blog, Overnachten, Wereldbol

Het Centraal Station in Antwerpen was zaterdag het startpunt van onze korte reis naar Parijs. Auto geparkeerd in Q-Park onder het station en met een duurbetaalde maar lekkere koffie wandelden we naar het perron van waar de Thalys vertrok.

Wat een relaxte manier van reizen is de Thalys! Tegen hoge snelheid zoeft de trein over het spoor naar Parijs. Tussen Antwerpen en Parijs stopte de trein alleen in Brussel. Rustig wat lezen, af en toe een blik op mijn smartphone want ja er is een goede en snelle WiFi-verbinding in de Thalys, en een beetje kijken naar het snel voorbij schietende landschap. In een mum van tijd arriveerden we op Gare Du Nord. Vanaf daar hadden we geen tijd te verspillen. Snel liepen we naar de taxi die gereed stond. Deze hadden we vanuit de Thalys gereserveerd. Een drukte van jewelste buiten het station. Wat fijn dat wij gereden werden!

Bijna onwerkelijk om, zo’n korte tijd na vertrek van thuis, nu door de Parijse straten te rijden. Een grotere tegenstelling dan met het dorp waar wij wonen is er niet. Wat een drukte, wat een gebouwen, wat een mensen! Ik keek mijn ogen weer uit en vond het heerlijk om hier en daar wat punten van herkenning te hebben. De taxi bracht ons naar ons hotel La Maison Champs-Élysées in Rue Jean Goujon. ‘La Maison Champs-Élysées heeft een rijk verleden en bevindt zich in een herenhuis uit de Haussmann-periode, het Maison des Centraliens (een ontmoetingsplaats voor studenten van de Ecole Centrale). Het hotel, in het hart van de Parijse gouden driehoek, heeft een metamorfose ondergaan tot een boetiekhotel.’

Veel tijd hadden we niet; we moesten nog wel even eten. In het hotel bestelden we snel een bordje met Franse kazen en vleeswaren en ieder een thee. Daarna liepen we ‘op chique’ het hotel uit naar Théâtre des Champs-Elysées in Avenue Montaigne. Serieus, ik keek mijn ogen uit! We liepen langs de modehuizen van onder andere Dior, Valentino, Louis Vuitton. Wat een enorme grote gebouwen; wat enorme prijzen voor de kleding in de etalage…! Voor mij liep een dame met tasjes van Dior, Prada en macarons van Ladurée. Tjee…

In Théâtre des Champs-Elysées woonden we een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest bij. De eerste acte werd het orkest geleid door een combinatie van pianiste Hélène Grimaud en dirigent Yannick Nézet-Séguin. Wat een enorm samenspel tussen alle musici en hun instrumenten. Het maakte grote indruk ons. Na de pauze leidde Yannick alleen het orkest. Uit zijn lichaamstaal sprak hoe enorm gepassioneerd hij is. Ontzettend mooi om dit een keer mee te maken.

Laat in de avond wandelden we samen door de straten van Parijs. Nog een blokje om, en nog een blokje om. Op een terrasje dronken we een drankje en keken we naar Le Grand Palais. Wat fijn om hier te zijn!

’s Morgens hadden we een uurtje tijd om in het zonnetje te wandelen. Over Pont des Invalides en langs de Seine liepen we naar de Eiffeltoren. Het plan om midden onder de toren te staan mislukte; wat een beveiliging! Via Pont d’Iéna liepen we naar Trocadéro en zo weer terug naar ons hotel in Rue Jean Goujon. Heerlijk in de herfstzon!

21 uur na aankomst stapten we weer in de Thalys richting huis. Dat was kort, maar het was wel even genieten in Parijs! ♥

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, oktober 2016
, , , , , , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “Herfstzon in Parijs”

 1. Matroos Beek Zegt:

  Ja heerlijk hé. Heb ik ook eens gedaan voor 1 dagje. Is best goed te doen. Als ik dit lees, geniet ik weer na…

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Bij ons moet je in het station geen koffie nemen, dan heb je het zeker duur betaald.
  Alhoewel deze van ’s morgens tot ’s avonds vol zit.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Myriam Zegt:

  Parijs is altijd heerlijk😊

  Geliked door 1 persoon

 4. marleen hermans Zegt:

  een mooie beschrijving van een heerlijk uitje in een prachtige stad. En dan met een prachtig herfst zonnetje.

  Geliked door 1 persoon

 5. marleen hermans Zegt:

  ik had je aan kunnen raden om naar het museum van Louis Vuitton te gaan. Maar je was er zo kort. Leuk voor een volgende keer.

  Geliked door 1 persoon

 6. Johnny Zegt:

  Leuk dat jullie toch nog even door Parijs hebben kunnen wandelen.
  Parijs heeft op mij ook elke keer dat we er geweest zijn weer een grote indruk achter gelaten.
  Er is altijd leven in de stad op welk tijdstip je er ook bent.
  Jammer dat er veel spontaniteit verdwenen is door alle beveiligingen 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Het was zo heerlijk om eventjes tijd het hebben om te wandelen. Alhoewel ik wel een klein beetje jaloers keek naar de mensen die er aan het hardlopen waren 😉

   Like

 7. Geert de Brabander Zegt:

  Een heerlijke stad, Parijs…je doet me watertanden, Margo.

  Geliked door 1 persoon

 8. Patty Zegt:

  Parijs moet ik ook eens naar terug om beter te bekijken, dan met de taxi van het ene treinstation naar het andere op doorreis.
  Leuk hoor zo’n bliksem-bezoek en te mogen meegenieten 🙂
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 9. Gwennie Zegt:

  Zoals het spreekwoord al luidt: Parijs is altijd goed! 😉 Heerlijk dus!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Wilma Phillipson Zegt:

  Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon