Uitputtingsslag

9 november 2016

Blog

Zij is alleenstaand mama. In je eentje een kinderfeestje in goede banen leiden, is dan niet eenvoudig. Daarom bood ik haar mijn hulp aan voor het feest van haar zoon’s vijfde verjaardag. Gretig nam ze mijn aanbod aan.

Best gek om in een andere plaats op het plein van een vreemde school te staan bij ouders die je niet kent. Met de acht kleuters liepen we naar de auto’s; vier bij mij, vier bij haar. Allemaal op een stoelverhoger en gordels aan; het had wat gerommel van mij nodig om dit in orde te krijgen.

Zingen van hieperdepiep hoera en daarna cadeautjes uitpakken! Met alles was de jarige even blij mee. “Oh mama kijk eens wat ik ook heb gehad”, riep hij iedere keer weer vol trots. Daarna: knakworstjes! Veel saus, geen saus, alle sauzen. Of een bruine boterham met hagelslag. Wat een feest! Ik was blij dat ik een tosti van bruine boterhammen met geitenkaas had.

Zullen we starten? Volgens de app Buienalarm kwam er toch echt wel regen aan. We waagden het erop. Met twee paraplu’s en acht kinderen gingen we op pad voor de speurtocht. “Hoeveel lantaarnpalen tel je tot de volgende hoek van de straat?”. Na amper tien minuten onderweg stonden we beiden met vier kleuters ‘onder moeders paraplu’. De regen kwam met bakken naar beneden. “Rennen”, riepen we beiden. En in volle vaart renden we terug naar haar huis.

Broeken in de droger, kinderen onder dekentjes op de bank, even een filmpje aan en beurtelings hun haren droog föhnen. De lucht klaarde op en we gingen weer droog op pad. Alle opdrachten van de speurtocht werden voltooid en we eindigden in de speeltuin. Één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht; ja ze waren er allemaal nog!

Eind van de middag stapten alle kleuters weer in de auto’s. Zij voorop; ik volgde braaf. Rondje Oostburg, zelfs tot in Zuidzande. Geweldig om al die kletspraatjes tijdens de autorit aan te horen. Allemaal stapten ze tevreden uit en zwaaiden ‘tot de volgende keer’.

’s Avonds belandde er bij mij thuis een pizza in de oven en we aten op de bank. Ik was even vergeten hoe zo’n kleuterverjaardag ook alweer was: wat een uitputtingsslag! Laat op de avond werd ik wakker… op de bank natuurlijk.

Beeldmateriaal in eigen beheer en via de mama van de jarige.
© Margo Hermans, november 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

19 reacties op “Uitputtingsslag”

 1. ERIC'SBLOG Zegt:

  Een heel of a job met al die herriemakers😊supergoed van je!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Maar je hebt de alleenstaande moeder ook een leuk feestje bezorgd!”

  Geliked door 1 persoon

 3. Edward McDunn Zegt:

  Geweldig dat je dat gedaan hebt Margot, het geeft jezelf toch een goed gevoel, ook al heb je een dag nodig om weer bij te komen….haha!

  Geliked door 1 persoon

 4. Regenboogvlinder Zegt:

  Ik vond de feestjes organiseren voor mijn eigen kinderen al een crime, laat staan dat ik het voor een ander zou willen doen. Jij bent een heldin!

  Geliked door 1 persoon

 5. egoecho Zegt:

  Wow, dikke duim (en pluim)!

  Geliked door 1 persoon

 6. annie blokland Zegt:

  Ja margo ik noemde dat altijd mijn energie vreters. Maar. Het feestje was geslaagd en daar gaat het toch om Grt. Annie

  Geliked door 1 persoon

 7. Bomma Zegt:

  Prachtig van je om die alleenstaande mama zo bij te staan. Dat is immers meer waard dan om het even wat.

  Geliked door 1 persoon

 8. Patty Zegt:

  Wat een leuk idee zo’n speurtocht. Weer eens wat anders als koekhappen en spijkerpoepen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Wilma Phillipson Zegt:

  Wat geweldig, zo’n kinderfeestje. Ik hoor om me heen tegenwoordig alleen maar over dure uitstapjes en dan dit………………………..doet me zo denken aan de feestjes die ik voor mijn eigen kinderen organiseerde.

  Geliked door 1 persoon