Voorbereiding voorbereiden

23 november 2016

Blog

In augustus durfde ik eindelijk uit te spreken wat mijn wens op hardloopgebied is. Mijn doel heb ik voor ogen. Wil ik dat doel tot en goed einde brengen, dan moet ik daar aan werken. Daarom ben ik me sinds een aantal weken bewust aan het voorbereiden op de voorbereiding voor de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. En dat ik dit hier nu zo neerschrijf, is toch wel even een dingetje…

Deze week kletste ik even met collega’s over mijn hardloopplannen voor het voorjaar van 2017. Acute buikpijn was het gevolg. Gezonde spanning? Hmm… dat is wel wat aan de vroege kant. Maar spanning, dat was het toch echt wel. Vandaag, woensdag 23 november, duurt het nog 143 dagen voordat het startschot klinkt op de markt van Terneuzen. Adem in, adem uit.

Ingeschreven heb ik me nog niet. Waarom niet? Gewoon, omdat ik dat nog niet durf! Op dit moment vind ik 20 kilometer hardlopen nog steeds een heel eind. Eerst wil ik wat meer vertrouwen krijgen in mijn eigen kunnen. En moed verzamelen. Het feit dat ik in het voorjaar van 2106 tijdens één van de lange duurtrainingen een blessure opliep speelt daarin een rol.

Nu ik besloten heb ervoor te gaan, wil ik dit wel op een verantwoorde manier doen. Daarom heb ik een eerste gesprek bij een sportdeskundige gehad. Ik wil met wijsheid trainen en me vooral niet ‘overtrainen’. Als ik ergens bang voor ben, dan is het dat wel. Mijn hardloopgeschiedenis hebben we besproken, mijn blessureleed is onder de loep genomen en mijn doel heb ik uitgesproken. Een op maat gemaakt trainingsplan wordt uitgewerkt. Ik ben ontzettend benieuwd!

Waar ik ook benieuwd naar ben, is ‘kan ik het wel’. Kan mijn lichaam de terugkerende lange duurtrainingen, intervaltrainingen en korte trainingen aan. Lukt het mij om voldoende rust te vinden tussen de trainingen. Ben ik, ook mentaal, sterk genoeg om op zaterdag 15 april 2017 na 42,195 km over de finish in Hulst te stappen?

 

Beeldmateriaal in eigen beheer en via mijn account op looptijden.nl.
© Margo Hermans, november 2016
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

41 reacties op “Voorbereiding voorbereiden”

 1. Frans Verwilligen Zegt:

  Jij gaat niet over de finish stappen, maar LOPEN. HARDLOPEN!

  Geliked door 1 persoon

 2. shivatje Zegt:

  Ga ervoor en lukt het je misschien niet dan heb je naar jezelf toe een mooie prestatie neer gezet.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. @peterdegroof Zegt:

  Ja, ik denk dat jij dit gaat kunnen !! Enjoy the ride ! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Matanja Zegt:

  Volg je hart en luister naar je lichaam

  Geliked door 1 persoon

 5. Mari Durieux Zegt:

  Mentaal ben jij zeker sterk genoeg, dat is al 80%. Komt goed Margo!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ellie Schmitz Zegt:

  Met alle voorbereidingen al veel succes gewenst. Je hebt dit doel, dat is heel moedig en waar een wil is…

  Geliked door 1 persoon

 7. Jose Zegt:

  Je kan het!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Silvia Zegt:

  Leuk en spannend! Heel veel succes en plezier gewenst Margo!

  Geliked door 1 persoon

 9. Sandra Zegt:

  Het uitspreken is al een mooi begin… laat het een mooie reis worden! Veel succes, veel plezier vooral ook!

  Geliked door 1 persoon

 10. MichielZiet Zegt:

  Go Margo! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Patty Zegt:

  Ik voel al een lichtelijke spanning in mijn buik, dus laat staan waar jij door heen gaat…
  Hoewel de reis vast interessant en leerzaam zal zijn, gaat het uiteindelijk toch om jouw doel te behalen en dat is zeker spannend! Ik ga in ieder geval hard voor je duimen, dat het je gaat lukken dappere dodo!
  XxX

  Geliked door 1 persoon

 12. egoecho Zegt:

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat je innerlijke navigatiestem op die dag nog nooit zo voldaan heeft geklonken: ‘bestemming bereikt’. 🙂
  Op naar een mooie voorbereiding. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 13. Regenboogvlinder Zegt:

  Mooi streven Margot! Je kunt het hoor! Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

 14. Vlijtig Liesje Zegt:

  Spannend zeg! Wat vind jij dan van de marathonrevolutie waarbij je nooit meer dan 14 kilometer traint voor een marathon?

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Heb gesproken over die marathonrevolutie, erover gelezen, maar uiteindelijk toch bewust gekozen voor een op maat gemaakt trainingsschema. Denk dat die 14-kilometer-trainingen me niet genoeg rust zouden geven.

   Like

 15. jasnetteke Zegt:

  Goed zo, een prachtig voornemen, go for it!!

  Geliked door 1 persoon

 16. Left RedEye Zegt:

  Ja, je gaat het doen! (zegt een loper die uitkijkt naar de Asselronde van de Midwintermarathon; slechts 25 km.)
  Ik kijk al uit naar je blog. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 17. katrn Zegt:

  Ik kon het in 2016 als eerste marathon. Met dezelfde twijfels. Helaas wou m’n maag niet mee die dag – en dat scenario had ik niet verwacht – maar zelfs dan nog, moeilijk ging ook.
  Je zal zo tevreden zijn dat je een marathon liep.
  Het is een ongebruikelijk parcours voor een eerste marathon maar wel prachtig! Het gevoel om in de ene gemeente te starten en in de andere te eindigen vond ik ook geweldig.
  Succes met de voorbereidingen en geniet!

  Geliked door 1 persoon

 18. Frank Faes Zegt:

  Hee Margo, het wordt ook voor mij m’n vuurdoop op de hele……. Ik loop nu bijna wekelijks een halve en dat gaat prima…….

  Wellicht kunnen we een stuk samen lopen, mijn halve marathontempo ligt op 12 km per uur, bij de hele zal dat lager zijn. Ik vermoed 10.5 a 11 km per uur….

  Train ze, komt zeker goed

  Greetz Frank

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Inschrijving: check! | Margo Hermans - 14 december 2016

  […] voor de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. De maanden oktober, november en december zie ik als een voorbereidingsperiode daarop. Zaterdag stond er daarom weer een duurloop in mijn […]

  Like

 2. Werkelijkheid | Margo Hermans - 12 april 2017

  […] meer werkelijkheid en vanaf toen ben ik me – met het grote doel voor ogen – gaan voorbereiden op de trainingen die in januari startten voor het lopen van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen half […]

  Like