Inschrijving: check!

14 december 2016

Blog

In januari start mijn trainingsprogramma voor de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. De maanden oktober, november en december zie ik als een voorbereidingsperiode daarop. Zaterdag stond er daarom weer een duurloop in mijn agenda.

Vooraf had ik via RouteYou.com een route uitgezet en rond de klok van 11 uur vertrok ik uit Axel. De eerste paar kilometers liep ik door wat woonwijken en langs de rand van die plaats. Daarna stond ik heerlijk in het weidse van de polder. De laaghangende bewolking beperkte mijn zicht, maar eigenlijk had dat ook wel z’n charmes.

Boeren reden met hun traktor over het land en ploegde het om. De geur van verse klei deed me aan vroeger denken. Schapen stonden in een groepje bij elkaar in de wei. In de verte hoorde ik jagers en hun honden; zien kon hen niet. Ik liep over polderweggetjes waar ik nooit eerder geweest was, terwijl ik niet eens ver van huis was.

Iedere 5 kilometer stopte ik en pakte ik iets te eten uit mijn rugzak. Terwijl ik at liep ik rustig door. Eten en hardlopen, ook dat is telkens weer een test. De banaan deed het prima in mijn maag en darmen; over de ontbijtkoek twijfelde ik even; de drinkgel die ik op kilometer 15 nam, was wel de grootste test van de dag. Wonderlijk gaf dit merk – gelukkig – geen problemen.

Thuis aangekomen stond er 21,3 km op mijn teller. Ik voelde geen pijn. Mijn hartslag had niet enorm gepiekt en ik voelde me eigenlijk nog steeds fit. Toen dacht ik: “Als ik dan toch het plan heb om deel te nemen aan de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen op 15 april 2017, dan kan ik me maar beter ook inschrijven”. Met kriebels in mijn buik kan ik nu zeggen: inschrijving check!

Beeldmateriaal in eigen beheer en via Looptijden.
© Margo Hermans, december 2016
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

29 reacties op “Inschrijving: check!”

 1. Matroos Beek Zegt:

  Mooie voornemens! Waarom om de vijf kilometer iets eten of drinken? Wordt dat aanbevolen? Het lijkt me best veel…

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter De Groof Zegt:

  Wat spannend !! Héél veel succes met de voorbereiding, en véél loopplezier hé !!

  Geliked door 1 persoon

 3. shivatje Zegt:

  Een goede voorbereiding is het beste naar een volledige start.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Johnny Zegt:

  Veel succes met de voorbereiding naar de Marathon 😀
  Gaan elkaar dan wel tegenkomen bij de trainingen.

  Greetz, Johnny.

  Geliked door 1 persoon

 5. Patty Zegt:

  Oeeeh spannend ! En dan ben ik nog maar op afstand een volgende supporter, haha

  Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. Brubeck Zegt:

  Respect hoor! En compliment voor de mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 7. marleen hermans Zegt:

  proficiat. Dat heb je toch maar mooi gedaan.
  ruim 30 jaar geleden liep Robert de marathon van Rotterdam
  Bij de voorbereidingen, kwam hij telkens hier langs huis, om door mij zelf gemaakte drankjes te komen drinken.
  Bij de echte marathon had ik die ook gemaakt en ging ik met de metro(hoog zwanger van Milou) die brengen, naar van te voren uitgezochte punten .
  Succes verder,

  Geliked door 1 persoon

 8. Jenn Zegt:

  Spannend! Heel veel succes met de voorbereidingen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Michiel Willaert Zegt:

  Tuurlijk geeft dit merk geen problemen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Rita Zegt:

  Veel succes met je training en met het lopen van de marathon natuurlijk!

  Geliked door 1 persoon

 11. Marouschka Zegt:

  Heel veel succes Margo. Een gave tocht die je idd een keer gelopen moet hebben als Zeeuw. Maar je zit nu al op de helft dus dat gaat zeker goed komen. Toi toi toi en misschien zien we elkaar wel weer daar aan de start …. ( ik twijfel nog)

  Geliked door 1 persoon

 12. Vlijtig Liesje Zegt:

  Stoer dat je je hebt ingeschreven! En goed dat je na zo’n afstand nog niet moe was zeg.

  Geliked door 1 persoon

 13. Rob Alberts Zegt:

  Succes met de verdere voorbereiding.

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Minder nerveus | Margo Hermans - 4 januari 2017

  […] figuurlijke drempel van het inschrijven voor de Marathon Zeeuws-Vlaanderen heb ik ondertussen genomen. Klaar met twijfelen dus! Mijn naam prijkt op de lijst met […]

  Like