Folie

21 december 2016

Blog

Herken je het gevoel, dat het lijkt alsof je eigenlijk nog maar pas de kerstballen uit de boom hebt gehaald? Alles opgeborgen hebt in dozen en in de bergruimte hebt weggezet? En jezelf dus min of meer afvraagt waar het jaar 2016 is gebleven?

Het is niet zo dat ik niet weet, me niet herinner, wat ik de afgelopen maanden gedaan heb. Maar voorbij gevlogen is het jaar wel. Druk, dat is wel het alles omvattende woord! Met ons gezin en het huishouden. Vooral de opgroeiende tiener heeft geregeld aandacht nodig. Vanwege mijn 32-urige werkweek, maar ik zou dat niet anders zou willen. Vaak drie hardlooptrainingen in de week; soms een wedstrijdje. Met schrijven, want dit vind ik zo leuk. Of met vrijwilligerswerk, want dat hoort er – volgens mij – nu eenmaal ook bij. En met vrienden en familie. Vooral familie.

Gelukkig kan ik altijd even hier terugkijken. In grote lijnen zie ik mijn belevenissen van afgelopen jaar. Ondanks de vele emotionele achtbanen, waarin we een aantal keer van links naar rechts gezwierd zijn, was 2016 een mooi jaar. Een jaar met warmte, liefde en respect. Een jaar waarin belangrijke woorden uitgesproken werden.

Al een paar weken loop ik rond met de gedachte dat het toch veel makkelijker zou zijn om die boom – ja wij hebben een neppe – in te pakken in folie, zo weg te kunnen schuiven in de garage en na elfenhalve maand weer te voorschijn te halen. Wat jij?

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, december 2016
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

29 reacties op “Folie”

 1. Matanja Zegt:

  Ik zeg, als je er de ruimte voor hebt DOEN! Fijne feestdagen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck Zegt:

  Het gaat precies elk jaar sneller en sneller. Sinds ons 1ste kleinkind 6 maanden geleden geboren werd, hebben we ons wel gerealiseerd dat we veel meer moeten genieten. Potdorie, de tijd dat onze kids klein waren is nog maar gisteren 😥!
  Fijne feestdagen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebelse Huisvrouw Zegt:

  Als ik de ruimte had zo ik het zeker doen, dat van die boom. Het is krankzinnig, zo snel als alles gaat!

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho Zegt:

  Yep, time flies. Er zijn allerlei theorieën over. Best geinig. Maar ja, ondertussen staat de tijd nog steeds niet stil. Binnenkort liggen de paaseitjes weer in de winkel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Myriam Zegt:

  Het vliegt voorbij idd🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Patty Zegt:

  Ik zou dan wel eerst buiten zetten volgend jaar, kan ie ff luchten, hihi
  In sommige opzichten (alle tragedies) ben ik ook blij, dat we een nieuw jaar kunnen beginnen…

  Geliked door 1 persoon

 7. lodiblogtook Zegt:

  Absoluut. Als t kan gewoon doen. Ook geen gedoe meer met die lampjes!

  Geliked door 2 people

 8. marleen hermans Zegt:

  vroeger vouwde je tante de boom, met versiering en al op, om hem 11 maanden later weer open te vouwen. En het ging heel goed.
  volgens mij heb ik je al een keer gewezen op het boek van Draaisma. Waarom het leven sneller gaat, als je ouder wordt.
  En het is zo.

  Geliked door 1 persoon

 9. Regenboogvlinder Zegt:

  Ik ben het ook kwijt… maar mijn herinneringen eraan niet.. Zo mooi allemaal!
  Op naar 2017!

  Geliked door 1 persoon

 10. Left RedEye Zegt:

  Wat denk je van een kerstboomhologram?
  Als het mogelijk is om niet meer onder ons zijnde artiesten best geloofwaardig op een podium te krijgen, dan kan dat met een kerstboom toch geen probleem zijn? Een door de wind bewegende kerstboom, met neerdwarrelende sneeuwvlokjes.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jenn Zegt:

  Goed idee! En de tijd vliegt idd.

  Geliked door 1 persoon

 12. Sandra de Koning - van de Pol Zegt:

  Goede vraag, ik ben voor mijn gevoel nog bij september ;-))
  Herkenbaar jouw jaaromschrijving, fijn om mee te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Morgaine Zegt:

  Zo gek he, mensen zie ik vaak roepen of zeggen, ik zou willen dat het nu dit, dat of zus en zo was, en voor je het weet zit je alweer in een nieuw jaar, bijna dan, en ja naarmate ik ouder word, lijkt het telkens sneller te gaan en met regelmaat lach ik er zelfs om, als ik terug denk, als ik net jarig was geweest, als Sint net de deur uit was, kerst alweer voorbij was, dat het allemaal weer zo lang zou duren voordat… er weer een vakantie kwam van school bijv. hahahaha

  x

  Geliked door 1 persoon

 14. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuk geschreven en herkenbaar, Margo. Eigenlijk weet ik ook niet waar het jaar gebleven is…

  Geliked door 1 persoon