Familietijd

11 januari 2017

Blog, Eten & drinken, Wereldbol

Bezig, dat is wel het woord dat past bij ons gezin. Een paar duidelijke momenten van rust zijn onze zomervakantie en twee weken vakantie in de periode van Kerst en Oud- & Nieuwjaar. Heerlijk om even een pauze in te lassen en vooral te genieten van de tijd met elkaar.

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben wij als gezin een extra feestdag. Ik ben namelijk jarig op de dag van Driekoningen. Zo net in het nieuwe jaar, met al die feestdagen pas achter de rug, vind ik 6 januari niet altijd een fijn moment om mijn verjaardag met een feestje te vieren.

Het ene jaar vier ik mijn verjaardag niet, het andere jaar in klein gezelschap, soms wijk ik uit naar de zomer of een andere keer organiseer ik een wat groter feestje. Dit jaar was ik jarig op vrijdag in de kerstvakantie. Ik vond het een mooie gelegenheid om samen met mijn man en zoon er even op uit te gaan!

Dit keer was 6 januari een koude, maar zonnige dag. Ik koos ervoor om samen met mijn mannen naar de Zeeuws-Vlaamse kust te rijden. Op aanraden van een vriendin stelden we onze navigatie in op het adres van Strandpaviljoen DOK 14 in Cadzand.

Al bij onze eerste blik over de duinen op het strandpaviljoen waren we verrast; het bouwwerk zag er modern en stoer uit! Binnen was het sfeervol ingericht en we namen plaats op een bank in de vorm van een halve cirkel. We hadden prima zicht op het strand en de zee. Zoonlief trakteerde voor mijn verjaardag: voor mij een appelbol en voor de mannen appeltaart.

Later liepen we met onze jassen goed dicht over het strand; het was 0 graden Celsius. Weinig wind en het zonnetje hoog aan de hemel zorgden ervoor dat het heerlijk wandelen was. Beetje stoeien, wat rennen en natuurlijk lopen op de paalhoofden. Echt een genietmoment als gezin en een heerlijke manier om mijn verjaardag te vieren! 

Beeldmateriaal in eigen beheer.
© Margo Hermans, januari 2017
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

21 reacties op “Familietijd”

 1. blogdame Zegt:

  Gefeliciteerd, alsnog. Klinkt goed zo’n heerlijke strandwandeling met het gezin.

  Geliked door 1 persoon

 2. Patty Zegt:

  Als nog van harte gefeliciteerd!
  Cadzand is inderdaad heerlijk. Ik ben er in October geweest, had mijn mimi meegenomen om daar samen haar 60ste verjaardag te vieren. Waren die leuke mannelijke obers er ook nog steeds? hihi

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Fijne dag gehad, dat blijkt uit je blogpost en de foto’s! Aan zee zijn is toch geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho Zegt:

  Een uitstekende manier om jezelf een vers nieuw jaar in te waaien 🙂 Met terugwerkende kracht: van harte!

  Geliked door 1 persoon

 5. Regenboogvlinder Zegt:

  Familietijd is altijd fijn! Prachtfoto’s! Wat zie je er goed uit.. Je haar is helemaal nog niet zo grijs als ik had gedacht! Staat je goed 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Morgaine Zegt:

  Alsnog van harte gefeliciteerd en ik snap je helemaal qua datum, probeer eens 6 dec. whahahaha of de moeder van mijn beste vriendin, 31 dec. ze leeft niet meer, maar ik weet het nog, of zoals mijn opa, 28 dec. dochter van andere vriendinnen, toevallig beide op 29 dec. en op school had ik vroeger een klasgenootje, zij was op 1 jan. jarig, mijn tante op 3 jan… kortom ik weet er alles van 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. My happy kitchen Zegt:

  Dat klinkt als een perfecte verjaardag! Alsnog gefeliciteerd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Lodi Kolhoop-Boonstra Zegt:

  Nog gefeliciteerd, klinkt helemaal als een goede verjaardag. En fijn om zo samen te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 9. Matroos Beek Zegt:

  Gefeliciteerd!
  Mooi plekje inderdaad, daar vierden wij het pensioen van manlief.

  Geliked door 1 persoon

 10. marleen hermans Zegt:

  een erg leuke manier om je verjaardag te vieren. En toch weer in actie. Niemand van die gladde paalhoofden gegleden? Leuk dat Stijn trakteerde!!

  Geliked door 1 persoon