Snissenjèrs: Hilair & Dolinda

16 januari 2017

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 12 | nummer 1

Aan het einde van de Molenpad in Ossenisse staat – omgeven door akkerland – de boerderij van Hilair en Dolinda Verdurmen-Thijs. Ze wonen er met hun twee zonen en hond Max.

Hilair (1965) is geboren in de Dorpsstraat op nummer 1a. Op zijn 6e verhuisde hij naar de boerderij in de Molenpad, want opa en oma maakten plaats voor het gezin van Hilair zijn ouders. Kleuterschool en lagere school volgde hij in Ossenisse. De brugklas volgde hij aan het Jansenius in Hulst; daarna ging hij naar de MAVO in Terneuzen en vervolgens naar de Landbouwschool in Goes. Na 3 jaar had Hilair zijn diploma op zak en startte hij in 1988 met werken: thuis op de boerderij en bij Hertogh Metaal in Walsoorden als metaalbewerker. Vroeger werkte Hilair fulltime bij Hertogh; nu nog 1 dag per week.

Dolinda (1966) geboren en getogen in Hulst volgde na haar middelbare school de 2-jarige vooropleiding INAS voor in de zorg. Daarna ging ze bij de Blaauwe Hoeve in Hulst aan de slag. Ze deed daar een 2-jarig traject van werken en leren. Vanaf 1986 werkt Dolinda bij (het huidige) Curamus. Eerst bij Blaauwe Hoeve in Hulst waar ze op verschillende afdelingen werkte, zoals bij demente bewoners en bij bewoners met lichamelijke beperking. Sinds een jaar of 10 werkt ze in Kloosterzande bij Antonius op een woongroep met 8 dementerenden. Momenteel werkt ze gemiddeld 16 uur per week.

Hilair en Dolinda hebben elkaar in 1986 ontmoet in Disco Love. Sinds 1989 zijn ze getrouwd. Eerst woonden ze een jaar of 5 in Hulst waar hun zoon Jeroen (1992) is geboren. In Kloosterzande woonden ze een jaar of 6 en daar is hun zoon Koen (1995) geboren. Sinds 2000 wonen ze in Ossenisse. Hilair en Dolinda werken gezamenlijk op de boerderij; hij doet veelal het zware werk; zij springt bij waar nodig, verzorgt administratie en doet onderhoud. Voornaamste gewassen die verbouwd worden zijn aardappelen, uien en bieten. Maar ook tarwe, graszaad, wortelen, knolselderij en cichorei groeien op hun land.

Jeroen werkt fulltime bij Loonbedrijf De Waal hier in het dorp. Hij heeft interesse om de boerderij later over te nemen. Koen studeert werktuigbouwkunde aan het ROC in Vlissingen. Aan het einde van dit schooljaar hoopt hij klaar te zijn en te starten met werken. Beide jongens wonen thuis, maar hebben wel verkering. Jeroen met een meisje uit Kloosterzande; Koen zijn vriendin woont in Heikant.

In haar vrije tijd sport Dolinda 2 keer per week: bodypump is favoriet. Verder ze is lid van de Raad van Elf in Ossenisse en verricht daar hand- en spandiensten voor. Ook Hilair is lid van dezelfde carnavalsvereniging; hij is chauffeur van de tractor die de boot trekt en ook hij verricht hand- en spandiensten voor de vereniging. Verder luistert hij in zijn vrije tijd graag naar muziek en rijdt hij op zomerse avonden graag door de polders op zijn ‘naked bike’.

Beeldmateriaal: De Snisser Courant en Karma Fotografie, Karin Driessens
© Margo Hermans, januari 2017
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Snissenjèrs: Hilair & Dolinda”

 1. marleen hermans Zegt:

  dat is de boerderij waar vroeger Eugene en tilly Verdurmen woonden??

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat leuk dat je op deze manier bewoners van Ossenisse een gezicht geeft!

  Geliked door 1 persoon

 3. Suzan Bolleman Zegt:

  Goh, dat zijn de neef en achterneefjes van Eugène Verdurmen, die bij ons (GTI) gewerkt heeft. Zoon en kleinzonen van zijn broer Frans.

  Geliked door 1 persoon